Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 17 214
  • 617
  •   1
Отговори
Темата е за нашите второкласници през учебната  2024/2025г. (набор 2016-та година).

Тук може да споделяме вълнения, трепети, неволи и всичко, свързано с дечицата ни.

# 1
  • София
Първа Smiley
Благодаря за темата! Да им е на късмет на дребосъците Flowers Four Leaf Clover
Тази седмица е на профилактичен преглед. Трябва ли бележка за училище?

# 2
  • София
Мижжж, благодаря за темата.

Циндил-Пиндил, трябва и здравно- профилактична карта попълнена от лл.

# 3
  • Германия
Еее, много бързате, ние сме на училище от 3 седмици 😅

Но пък дъщеря ми вече много се вълнува, че от септември ще е второкласничка 😅

# 4
И ние тази седмица имаме записан час за профилактичен преглед. Ще подготвя здравно - профилактичните карти, май трябва някакво Манту да ѝ се прави.

Миналата седмица се върна от лагер. От една страна много ѝ е харесало, от друга е разочарована от нейната "приятелка". Видяла е как нейн съученик рови в раницата ѝ и взима пари от портмонето ѝ. Казала е на учителката, уж го била наказал, съответно парите не са върнати. През учебната година пак бяха откраднати пари от раницата ѝ, не мислех, че първокласник е способен на подобно действие, но явно съм се лъгала.

Започна да се мъчи над Пипи. Днес е заспала, докато е четяла. Тази седмица има задача да чете по една глава на ден, т.е. 10-11 страници. Другата седмица ще пътуваме и най - вероятно ще забрави за Пипи до края на юли.

# 5
  • София
И аз днес отметнах здравно-профилактичните карти на всички деца - не мога да си го причиня септември да вися с тримата пред кабинета сто часа, а днес нямаше чакащи - за 15 минути бяхме готови.
Бъдещият второкласник също чете Пипи - не им е включена в препоръчителната литература, но съм му я дала за прочит. Уж уговорката беше да минава по 3 глави на ден, но май един ден чете и после два-три дни пропуска.
Сега чака с нетърпение лагерите, на които сме го записали, за да се отърве от майка си, която го кара да чете и да решава задачи през ваканцията. Дано на нашите лагери да няма подобни неприятни случки като описаните от nells в горния коментар.

# 6
  • София
Благодаря за подсещането, и аз ще организирам профилактичните прегледи в началото на август.
Инцидентно записахме синковеца на лятно училище в Масару миналата седмица. Имат много интересни активности, включително басейн веднъж седмично, но нещо не му допадна там и сега пак си е вкъщи. Аз и не настоявам, няма смисъл да ходи без желание.

# 7
И моите деца са на спортна занималня, харесва им. Вкъщи няма как да останат дори да не им харесва. Трябва да свикнат, че имат задължения и не всичко е въпрос на избор 😀

# 8
  • София
Да се запиша и тук - официално записахме децата в ново училище, в София. Госпожицата ще е 2ри клас, а младежът 3ти. Ще им е купон 🙂. На нас също.
Някой в 120то ОУ, случайно?
И, да пожелая на всички ви/ни здраве, късмет и успехи! Само хубави неща да пишем в темата!

# 9
Благодаря за темата!
Да има само положителни отзиви за второкласниците и класните ръководители!
За еднократна помощ:
https://www.pariteni.bg/novini/smejstvo/kak-da-poluchite-ednokra … za-uchenik-249975

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 10:45 от monii

# 10
  • София
Галски, някога 120 ОУ беше страхотно училище.  Дано се е задържала тази тенденция.

# 11
  • София
Все още държи ниво. Директорката изглежда много добра и дейна, поне от срещите ни до момента съм с такива впечатления. Надявам се да остане още директор! Вече са записани там, та затова питам.
Галски, някога 120 ОУ беше страхотно училище.  Дано се е задържала тази тенденция.

# 12
Вие говорихте ли вече с децата си по темата за "птичките и пчеличките"?
Ние още не сме, но и нашият нищо не беше питал, нито е проявявал някакво любопитство по темата...
Но миналата седмица ме пита "Мамо, ти знаеш ли какво е "гей"?
А днес сутринта ме сюрпризира с неприлична дума за женски полов орган. Това вече доста ме изненада. Научил я от парка. Обясних му спокойно какво означава и че е неприлична дума, но мисля, че разговорът по темата е вече належащ.
Вие как го проведохте?

# 13
  • София
Ние не сме и честно, не знам как би протекъл подобен разговор. Имаше една книга Момчетата и пубертетът, или нещо подобно. Мисля да я купя.
Бяхме на един рожден ден. Ами такива простотии говореха децата, че предпочетох да се махна да не слушам.

# 14
  • София
Не сме. Веднъж ни попита как е влязла в корема и обяснихме, че децата се появяват, когато родителите им много се обичат, гушкат, целуват. Не е задълбавала по темата.
С батко й като опитахме да говорим, мисля, че към 4-ти клас, той ни каза, че сме закъсняли. До ден днешен се бъзика с нелепите ни опити да бъдем по-академични по темата.

Общи условия

Активация на акаунт