Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 17 114
  • 611
  •   1
Отговори
# 15
Аз не го смятам като Разговорът, в който да сядаме, да им изчета лекция с фактология, и да ги образовам веднъж и завинаги. Отделни въпроси по темата възникват регулярно, спонтанно, още откакто са на по 3-4 години, отговарям на конкретния въпрос, и не отиваме нататък. Но виж, темата, че са заченати ин-витро още не е повдигана. Знаят, че с баща им сме имали трудности и дълго време не сме могли да имаме дете, знаят, че съм имала операции и че по време на всяка една от бременностите съм си биела всеки ден инжекция в корема, знаят и всеки как тръгна да се ражда, но конкретно за ин-витро не сме дискутирали, смятам, че още няма да могат да го разберат. Вероятно следващия път, когато 10-годишния повдигне въпрос, ще му разкажа.

# 16
Моят син никога не ме е питал как бебето се озовава в "корема" на майката. Иначе е запленен от бебета Heart Eyes Има много нежно отношение към по-малки, а към бебета пък съвсем се разтапя Grinning
А преди няколко седмици ме беше питал "Мамо, аз секси ли съм?" Joy Чул момичета "за четвърти клас" да си говорят в занималнята, че някой бил "секси" и нашият и той се замислил Joy

# 17
Моята щерка също, но тя си е малко по захлупена Grinning Нямам и информация да са говорили за това. И аз отговарям на въпроси, когато ми се зададат, предполагам по-натам ще се говори и по темата целенасочено. Единствено в тази връзка онзи ден ми каза, че тя не е красива, защото никой не бил влюбен в нея Grinning Стана ми жал, защото е много красива, не, че е моя, просто наистина е Grinning Не знам какво очакват в тази възраст, мен лично ме обърка много и леко ме смути Grinning

# 18
Преди около две години задаваше някакви въпроси и тогава купих една книга. Не си спомням заглавието, но беше издадена от Софтпрес. Започваше с растенията, преминаваше към животните и стигаше до човека. Разбираемо беше написана. Не знам какво помни от тогава. Не ми е задавала други въпроси, освен как са я извадили от корема ми, но там обяснението е лесно, защото я родих със секцио. Наскоро се замислих, че трябва да си поговорим с девойката за развитието при момичетата, защото тя е по - едра за възрастта си, от време на време ѝ излизат пъпки подобни на акне и имам някакво усещане, че при нея МЦ ще дойде рано.

# 19
  • София
В нашия клас има гаджета. Ходят хванати за ръка. Подозирам, че си говорят разни неща и знае повече, отколкото аз си мисля. Той чете много за насекоми и животни и знае те как се размножават. Дали се е замислял как е при хората, не знам, не е питал нищо.

# 20
Аз имам спомен, че на мен не ми е говорено, а си бяхме в час повечето, то някак естествено се разбираше при разговорите.

# 21
Абе той и моя казва, че има три гаджета,  ама днес стигна почти до сълзи, като му показах, че вчера едната е имала рожден ден,  но той не беше канен.

# 22
  • София
Ааа, що така с лошо?
Тя може да е изчерпала лимита за гости на клубчето.
Моята и тя има рд в началото на септември. Но ѝ предложихме след като почне учебната година, тогава да празнува с дечица.

# 23
И аз му казвам, че  може и майка й да е определяла поканените, защото имаше деца, с които определено рожденичката не е близка,  но имат роднинска връзка. Но факт е, че го заболя .

# 24
Да, и в нашия клас има влюбени двойки. Ходят да се целуват зад един фотьойл в коридора. Научих детето, че не е прието да се шпионират така хората и да не взима участие в тези наблюдения.

Птички и пчелички не разказваме засега. Само се наложи да й обясня, че по никакъв начин няма у дома да има ново бебе и защо е така Simple Smile Постепенно ще се изясни всичко лека -полека.

Книжките за лятото съм ги подредила прилежно в една малка библиотечка в коридора. Така си и стоят. Едвам прочита по нещо, но рядко. "Няма само да уча, мамо, аз искам и да живея!" - така е при нас.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 15:01 от B2022

# 25
Освен Лична профилактична карта нещо друго трябва ли да взимам от личната за втори клас?
Контактна бележка?

# 26
Личната ни каза само здравна карта. Нашата е готова и днес я взехме. За бележка не знам.

В нас се тръшнахме всички болни, явно летен вирус. Ужасно е. Добре, че поне се изчакваме през 12-24ч, че ако беше едновременно не ми се мисли. Второкласникът последен се разболя и сега лежи. Няколко дни ще бъде без игри навън.

# 27
Miss_Independent5, бързо да оздравявате! А какъв е вируса?

# 28
Много благодаря! Вече сме добре.
Скрит текст:
Някакъв стомашен вирус - повръщане, диария, температура. Аз бях с ужасни коремни болки. За три дена и половина и четиримата ни повали. Баткото (бъдещият второкласник) за ден се оправи (ние с баща му също), но малкия (2г) го изкара много тежко. 6 дена не знам къде се намирам от притеснение.

# 29
Момичета, дали някой е поръчвал униформи от Тодис? Освен нашето училище виждам в списъка по-големи като 139 ОУ и 145 ОУ.  От ден седи само един суитшърт и нищо друго, чудя се дали проблемът е при мен или да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт