Второкласници 2024/2025 - 1 тема

• 17 222
  • 617
  •   1
Отговори
# 30
Привет, готови ли сте за началото на учебната година? Аз вече съм обзета от предстартова треска 😉 купих разни моливи и прочее канцеларски материали, тетрадки имаме предостатъчно, натискам децата да си довършат задължителната литература и така 😀 последната седмица смятам да наблегнат на математиката.

# 31
Ще си ползват всичко от миналата година, само нови тетрадки ще купя, чакам да мине родителската среща, която традиционно е няколко дни преди 15.9. Изобщо не съм още на вълна училище Simple Smile

# 32
И на мен ми се иска родителската да е преди началото на уч.година, но едва ли. Школо не е обновено, чета, че искали да го забраняват.

# 33
  • София
От втори клас натам рс са след 15.09.
Аз ще ѝ купя само по рисуване материалите. Че госпожата ѝ си има изисквания.

# 34
При нас се наложи да сменим училището по чисто логистични причини, кандидатства с изпит в това, в което беше прието първоначално и за щастие отново я приеха. Така че наесен с песен - наново. Grinning Надявам се да случи на клас, защото в предходното случи и на мен лично ми е много тъжно, на нея не толкова, но те очевидно в този етап бързо се приспособяват.

# 35
  • София
Успех, Амброзия! Явно си й е било писано от началото да е там. Дано наистина случи на клас..
Аз нищо не подготвям, износва си старите маратонки за физическо и анцуг, старата раница и несесер. САмо тетрадки ще се купят, когато ми каже госпожата от кой вид да са. Моливи подновявам периодично. В техния клас явно имат състезание по острене на моливи, защото се е случвало да изхаби 2 нови за 2 седмици Flushed и другите са така, защото класната все пише в групата да им се подновяват моливите, че свършват...
Ние имаме родителска среща малко преди началото на учебната година, но няма да сме тук, така че ще пропуснем.

# 36
Аз имам много материали от миналата година, толкова тетрадки ни казаха да купим, а са ползвали 2-3 Grinning Надявам се поне в началото да ползват все още тези, ако не ще ги подарявам. Също моливи и пособия подновявам периодично, така че и това си има (при моето идентично моливите свършват скорострелно Grinning). Униформи купихме, изцяло с униформи са, така че и дрехи няма да купувам други, ще чакам родителска среща за нещо специфично по-скоро.

# 37
От моливите свършват скорострелно само розовото и жълтото 😀 ама аз лоша, давам им за доизписване от домашните. Иначе постоянно се търкалят разни половинки. Гумите не свършват, а се изчоплят.

# 38
  • Германия
И моята чопли гумите, много ме дразни! Трябва да купя няколко тетрадки и подвързии, другото го имаме от миналата година.

# 39
Привет-мривет Blush
Ние сме яко на ваканционна вълна - от началото на август сме на морето, в събота се прибираме в София.
Не е чел от десетина дни. Не прочете всичко от задължителната литература, но поне се налудува на воля с местните деца и братовчедите си. Другото - каквото-такова Blush
Радвам се, че видимо порасна още, укрепна, надобря на футбол (по неговите думи Joy ), лови риба, скариди и се гмурка за рапани по цели дни и се надявам тази година да не боледува толкова често както предишната Flowers Four Leaf Clover
Нищо не съм купувала за учебната година. Ще направя една инспекция като се приберем. Май единствено тетрадки и триещи се химикалки ще се наложи да купим.
За родителска среща нищо още не се говори.
Хубави последни ваканционни дни на всички Heart

# 40
И моята девойка не е прочела всички книги от списъка. Ходи на спортна занималня, запали се по конната езда и в момента се двоуми дали да смени модерния балет с художествена гимнастика. Всеки ден по няколко пъти си сменя мнението. От една страна няма телосложение на гимнастичка, от друга балета е основан и ръководен от една бабичка, която се държеше с нея много агресивно и просташки. От началото на месец май постоянно намираше поводи да се заяжда с мен, дори си позволи да ми крещи пред другите родители. Запазих спокойствие и не я хванах за гушата до края на юни, когато беше годишния концерт, но не съм сигурна дали ще мога да я изтърпя още една или няколко години ако продължава да се държи по този начин. Дъщеря ми беше споделила пред по - големите какички от балета, че искам да я отписвам и те са я посъветвали да ми отговори, че "тя се чувствала щастлива да танцува и ако я обичам, ще трябва да търпя. Все пак тя била голямо момиче и можела сама да взима решение, а тя решавала да остане." Същото "заявление" получиха и две други майки. В момента виждам разколебаване и се чудя дали да не ѝ помогна да избере гимнастиката.

Цидил - Пиндил, една майка подари на класа електрическа острилка. Е, голямо острене на моливи падна, докато не се изхабиха батериите. Всяка седмица ходеше с нов графитен молив. Гумите постоянно ги крадеше момиченцето, което седеше пред нея или нейната приятелка по чин си забиваше ноктите в тях и те се чупеха.

Нямам усещането, че скоро ще започне новата учебна година. Тази година трябва да са в нова класна стая и се надявам да е прилична. Срещнах таткото на детенце от съседна паралелка, оплака се, че събирали по 300-400 лв на дете, защото трябвало да се направи основен ремонт на тяхната стая. За сега нашата класна мълчи и се надявам да не бъдем сюрпризирани на първата родителска среща.

# 41
Ние (съвместно с децата) направихме разчистване на стари тетрадки и учебници, че си стояха по рафтовете, сортирахме моливи, флумастери и т.н. купих нови гумички, че все изчезват, както и острилките. Само нови моливи за едното дете и 2 кутии флумастери, че се изписват. Мисля да извадя старите униформи и, ако стават, няма да купувам. Много ме дразнят тези униформи, но няма как (само тениски и суитшърт са, но омръзват до втръсване цяла година). Второкласничката ги използва втора употреба, доста избелели, но това е положението. Двойно по-скъпи са от дрехите които купувам обичайно, а не са супер качество.

# 42
Моето предстои да бъде само и единствено с униформа, сега се чудя тези неща, които купих, дали не са малко. По 2-3 от вид, вероятно ще се счупя да ги пера, силно се надявам да са прилични откъм качество и да издържат на напъна. Тя не че се мърля много, но са деца все пак.

# 43
  • Димитровград
Нашият списък е сходен с този от първи клас.
Единственото различно е, че вече не им разрешават триещи химикали.
Книгите прочете доста, но и много игра и се забавлява.

# 44
И при нас не са разрешени такива химикалки.

Общи условия

Активация на акаунт