Тумор в мозъка - съвети

• 3 036
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Откриха на баща ми (44 г.) тумор в мозъка след 2 години хронични болки в главата, но без никакви други симптоми. Преди 2 седмици му направиха операция в бооница Свети Георги гр. Пловдив и казаха, че са махнали тумора изцяло. В момента очакваме да ни назначат дата за лъчетерапия, а баща ми се възстановява вкъщи. Левите му крайници бяха обездвижени след операцията. Лявата ръка все още не може да я движи, но с него се занимават рехабилитатори и с всеки ден се вижда подобрение, а с крака има доста напредък, даже вече успява да се изправи сам на крака. След хистологията диагнозата се оказа глиобластома (най-лошия вариант). Искам да попитам хора, които са се сблъсквали с тази диагноза или познават такива да дадат съвет, препоръка или мнение за специалисти, болници, лечения (дори и в чужбина). Всичко, абсолютно всичко би ми било от полза. Може да споделите и полезни съвети за това как да се справяме с тази коварна болест, понеже доста трудно го изживяваме всички. Ще съм ви много благодарна!

Насочила съм се към болниците на Аджибадем Токуда или Младост в гр. София . Някой може ли да сподели мнение за тях, от кой специалист сте останали доволни и дали е възможно да се иде на преглед само с документи без пациента?

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 10:20 от stilyana.k

# 1
Има тема за глиобластома.

# 2
# 3
Според мен е много важно самия човек да има желание за живот,да се лекува,да се бори ...да живеее🤍
Свекърва ми беше с това гадно заболяване в последствие с много разсейки....не ми се говори,а и не съм много наясно къде  се е лекувала ....мм не споделяше много и е не искам да питам....
Знам за Софиямед....в последствие явно мн късно в Турия,но ги върнали,било късно....
Дано вашия близък оздравее!

# 4
Според мен е много важно самия човек да има желание за живот,да се лекува,да се бори ...да живеее🤍
Свекърва ми беше с това гадно заболяване в последствие с много разсейки....не ми се говори,а и не съм много наясно къде  се е лекувала ....мм не споделяше много и е не искам да питам....
Знам за Софиямед....в последствие явно мн късно в Турия,но ги върнали,било късно....
Дано вашия близък оздравее!

Благодаря ви и съжалявам за вас! И според мен нагласата е много важна, но той иска да се оправи, не се е предал. Надявам се някой ден само да си спомняме за този кошмарен момент.

# 5
  • вкъщи
В темата за глиобластом ще Ви насочат най- добре. Мой близък почина от това миналата година. Края на юли го откриха, август оперираха, септември пак беше пораснал,пак операция. После химио и лъчетерапия и четири месеца след поставянето на диагнозата си замина. Но беше открит едва в четвърти стадий.  Някои хора живеят години след откриването му.

# 6
В темата за глиобластом ще Ви насочат най- добре. Мой близък почина от това миналата година. Края на юли го откриха, август оперираха, септември пак беше пораснал,пак операция. После химио и лъчетерапия и четири месеца след поставянето на диагнозата си замина. Но беше открит едва в четвърти стадий.  Някои хора живеят години след откриването му.

Съжалявам за загубата! Писах и в другата тема, надявам се някой да помогне. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт