Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 745
  • 956
  •   1
Отговори
# 75
  • в страната на чудесата
А кои са Воеви? И с какво ни радват?

Как са резултатите 2,3,4 клас?
И колко са явилите се - пишете за всички да в балансирана дискусията

Аз не го харесвам кенгуруто нито европейското нито австралийското.

Питагор колко първи класа има?

# 76
  • София
Погледнах само 1ви клас, тъй като там е най-масово явяването.  ...

За най-бързо гледах средните резултати по училище.  Изненадах се че СС се беше представила най-добре с 58.5, а не Питагор.  Нямам съмнение че Питагор е най-доброто математическо училище до 4ти клас, но техния среден резултат от 50.5 ме изненада. 

Сега погледнах таблицата за трети клас и интересно, че пак на "Света София" е по-висок средният резултат, макар и още по-символично (нещо като 4 точки). Не бих го очаквала, предвид, че се явиха масово, не са насърчавали само по-математически ориентираните деца. По повод коментарите дали ЕК е математика - факт е, че има една голяма част със "задачи", които са по-скоро свързани с проява на здрав разум или наблюдателност и нищо повече, но след това следват други, които са си точно тип "занимателна математика", с елемент на досещане или логика, без твърде сложни сметки. Като за възрастовата група 1-4 клас според мен съвсем адекватно корелират с нагласата на децата към математиката и всъщност състезанието е елементарно за математиците. Специално проверих, дете, което традиционно си печели медали от състезания по математика, и тук има максимален брой точки.
Leika, на твоя въпрос - за трети клас са 66 деца от Света София, 37 от Питагор.

# 77
  • София
Аз също смятам, че е добре да се погледнат резултатите по-скоро на 3 и 4 клас - тоест, какво училището е дало на тези деца, а не колко са се подготвили преди старта, ако идеята е да сравняваме училищни резултати.
Иначе - както и за всички състезания, вероятно и за това се готвят, та не виждам друго математическо състезание с какво ще е по-различно, Хоуп. Освен, че това наистина е по-скоро с логически задачи, но това лошо ли е - все пак логиката е полезно нещо, защо да не я развиваме?

# 78
  • В офиса

С течение на класовете ще виждате нещата по много по-различен начин Simple Smile
Hope, имам доста опит, смятам, от поне 5-6 години като състезател, плюс още сумарно сигурно 20-тина като родител на деца, явяващи се по различни състезания и конкурси, вкл. и Европейско Кенгуру. Само уточняващ детайл.

# 79
Тази статистика освен това ще е коректно да се анализира заедно с бройката явили се от всяко училище. Висок резултат от 30 и от 3-ма явили се не е равнозначен. И изводите биха били различни.

# 80
  • София
Децата на Иззи не са готвени в училище изобщо за Кенгуруто. Все пак имаха Зимен лагер, където умело се подготвяха за ски. Много ме учуди високия резултат на училището, но признавам си с радост. За Иззи няма смисъл да се гледат горните класове. За НУКК не го очаквах, не може да са забравили толкова логическите задачи.

Поздравления за победителите и всички участници!

Воеви са децата на Доротея, собственичката на Иззи

# 81
  • в страната на чудесата
Е не е ли естествено децата и да са в нейното училище?

# 82
Между другото Кенгуруто се провежда в много държави и излиза доста преди нашето. Задачите спокойно можете да ги купите в нета ден-два преди него.

От тази година състезанието се провежда в един единствен ден и час за всички държави.

# 83
  • София
Хоуп, а какво печелим, ако предположим, че има вариант да ги "купим"? Много добре ще възпитаме чааветата. Няма да забравя как за кандидатстуденския за УНСС една приятелка ми донесе "купените" от мама и тати задачи за изпита. Погледнах ги, те бяха смешно лесно и прецених, че няма да си направя труда да ги реша вечерта, а директно на изпита. (аз не исках да уча там, само тренировка ми беше). На следващия ден няма да ви казвам колко деца ревяха- мамо, тате не бяха същите. Конкретната година Тонов и Тонова дадоха задачите, признавам си, че ме изпотиха сериозно.
Аз пример с "купени" задачи на детето ми няма да дам. Постоянно питам дали са им помагали, подсказвали, преписвали и нещо друго- ами не. Малките деца не могат да лъжат за такива неща (или поне са малцина), а моето е.. хммм всичко си казва Grinning

Редактирам, че видях коментарът на Лейка- ако съм майка ще искам децата ми да учат в моето училище, ако съм дете ще искам да НЕ уча в училището на мама Wink

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 19:53 от rainy...

# 84
Rainy има хора които го правят.
Така разбрах как приятелско дете, което хал хабер си няма от логика и сега в прогимназията едвам схваща задачите пи ЗП в 1 клас имаше по-висок резилтат.

Та основната ми идея беше, че така направеният разбор на maikon e доста далеч от истината поради някой факти за който изобщо не подозира. Simple Smile

# 85
  • София
Хоуп, предполагам, че детето не е било от ЧУ, а и дори да има такива от ЧУ, то ще се единици. Много обичам да си давам парите за обучение и после да си плащам за резултати, както подозирам и всички в темата Simple Smile Нали идеята е да видиш как стои детето спрямо масата, уж...Какъв ще ми е кефа, ако купя задачите, покажа на детето как се решават и после бам- първо място, е ОК. Сега трепнеш, чакаш, гледаш.. ехеее, аз за себе си не съм се радвала толкова Grinning
Иначе разборът е хубав, ако приемем, че наистина никой не е помагал на децата и родителите не са купили задачите (последното се изключва почти, защото навсякъде са по едно и също време, но не е невъзможно да е "изтекла" информация)

# 86
Добър ден!
Исках да помоля за отзиви от ЧСУ Цар Симеон Велики ако от потребителите има хора с преки впечатления.
В заглавната страница на темата го няма. 🤔
https://tzarsimeon.bg/?gclid=Cj0KCQjwmIuDBhDXARIsAFITC_6xRW-KSH9 … UiRoaAj30EALw_wcB
Разбрах, че е от няколко години. Всяка информация ще ми е от полза. Благодаря!
П. П. Видях го на първа страница при втори прочит. Извинете!
Все още ще се радвам ако получа отзиви за него?
Ориентирах се за 2-3 ЧУ (Св.София, Св.Георги ми е твърде скъпо, Азбуки и Питагор харесах на първо четене) , но там желаещите са много, а бройките се запълват и след разговори, установих че почти няма шанс да има свободни места 😔. Съответно търся алтернативи.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 17:24 от katia_13

# 87
  • София
Алтернатива предвид, че сте харесали Света София, Азбуки и Питагор, е Иззи  - те са ново училище и има шанс да има места.

# 88
Алтернатива предвид, че сте харесали Света София, Азбуки и Питагор, е Иззи  - те са ново училище и има шанс да има места.
Благодаря ви! Сега ще го разгледам.
Препоръчаха ми преди около час ОТ (Образователни технологии) досега, четох мнения за него. Разглеждах сайта.
На НВО били назад, но пък нямало стрес относно материала, в смисъл подхода им бил да се насочват към интереси, а не на всяка цена да покриват ниво.
Съвсем се обърках 😔. Не може ли някаква среда.. Не държа да ходят на олимпиади, нито да са първенци на випуска, но пък и да не са на последно място при НВО.
Основно искам по-малки групи да са в класовете и да се учи в спокойна среда. Да има дисциплина, а не както в някои ДУ да свиват рамене, когато има обиди и някакъв тормоз между децата.
Като се замисля, май приоритет ми е, децата да учат точно в спокойна среда! Всичко друго е бонус - ако постигнат и високи резултати на НВО, ще съм щастлива.
Ако някои има тук отзиви от ОТ също ще съм благодарна! Въпреки, че изчетох другата тема.

# 89
  • София
Katia, за кой клас става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт