Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 647
  • 956
  •   1
Отговори
# 705
А готова ли си и детето готово ли е да учи български? В кой клас ще е детето?
Ние се върнахме преди година. Нивото на български тя му не е сейзмеримо с нивото на връстниците му ( дотам, че словореда беше обект на подигравки от деца от българската програма).
В повечето от изброените училища учат и български.

# 706
Прочетох доста мнения,но не откривам актуално за частно училище Азбуки. По подробно обучението след 4 клас.

# 707
  • София
Май само Goldeva е с дете в Азбуки от темата, но отдавна не е писала- може да пробвате на лично.

# 708
Май само Goldeva е с дете в Азбуки от темата, но отдавна не е писала- може да пробвате на лично.

Следя темата,нямам съставено наблюдение за обучението над 4ти клас. lol654,задайте си въпросите по-конкретно и ще отговоря на каквото мога.
До 3 клас са с една класна,после започват по-сериозното обучение с различни учители по различните предмети.

# 709
Благодаря на всички, които се включиха - много ми помогнахте Simple Smile

Onna - Дени Дидро имат прием само за ПУК и първи клас - на нас ни трябва втори / Mейпъл Беър - отправих запитване - два пъти, но не ми отговориха

gadamer - Иззи се отзоваха с разбиране, ще се опитаме да се включим в кандидатстването, тъй като имаме малко разминаване с пристигането ни в БГ

Ezhko - опитвам се да се свържа с повече училища и да направим график със стройна едноседмична обиколка - все още не сме организирали местопребиваването си

Titina - абсолютно ... същия проблем, разбира ме, но като се опита да говори прави много граматични грешки - най-вече съгласуване на родове в едно изречение. В началото търсех инфо в кои училища има повече чужденци, да не се чувства изолирана. Сега по-скоро търсим програма 50/50 български и английски - поне някой да я разбира. Вие в кое училище сте?

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 20:16 от Мимсси

# 710
  • Пловдив/София
Някой има ли информация за гимназията на БШ, или още по-добре- кандидатстващо детенце..?
Попадна ми клип във фейсбук, представят различни учители- повечето ми харесаха. И учениците ми се видяха интелигентни, само дето им бяха дали високопарни наизустени реплики (или може вече така да говорят осмокласници, но се съмнявам Simple Smile) ).
Доколкото пишеше са събрали 8 ученика и търсят още няколко да запълнят класа.
Стискам палци да им се получи, а и ако се развие успешно гимназията, би било голям плюс да отпадне стресът на НВО...

# 711
  • в страната на чудесата
Пипи вие в з БШ ли сте?

Има ли някой инфо за Симеон велики?

# 712
  • София
Аз познавам няколко седмокласници от БШ, но нито един не остава в училището. Ще попитам дали имат съученици, които са решили да останат в школото или това са съвсем нови деца.
Напрежението и стресът от НВО можеш да го премахнеш и с кандидатстване в АК или СофтУни, Златарски, Азбуки... Предполагам и други училища също имат собствен прием

# 713
Titina - абсолютно ... същия проблем, разбира ме, но като се опита да говори прави много граматични грешки - най-вече съгласуване на родове в едно изречение. В началото търсех инфо в кои училища има повече чужденци, да не се чувства изолирана. Сега по-скоро търсим програма 50/50 български и английски - поне някой да я разбира. Вие в кое училище сте?
Синът ми е в АЕА в Лозен. Не е част от българската програма, но като следя из чата, колко имат да учат децата и там, по-добре, че не е. Те и в международната програма ги скъсват от контролни, тестове и какво ли не. А и не би се справил. чете и пише, но много бавно и разбирането на български липсва. Лично на мен училището ми харесва и въпреки, че имах идея да го местим след 7-ми клас, определено ще остане в училището, в което е.

# 714
  • Пловдив/София
Аз познавам няколко седмокласници от БШ, но нито един не остава в училището. Ще попитам дали имат съученици, които са решили да останат в школото или това са съвсем нови деца.
Напрежението и стресът от НВО можеш да го премахнеш и с кандидатстване в АК или СофтУни, Златарски, Азбуки... Предполагам и други училища също имат собствен прием

Onna, така е, но имах предвид, че децата, записани в БШ, си остават без изпит (предполагам). А кандидатстване в АК си е дооооста стрес, макар и да не е НВО.  Разбира се не коментирам разликата в качеството, но е опция.
Самата идея на БШ е да станат като Азбуки и други подобни училища- обучение от 3 до 18 годишна възраст, без изпити, без стрес. Има и доста минуси този вариант де, според мен на децата им е нужно някакво разнообразие и сравнение.
Да, супер ще е да питаш седмокласници, интересно ще е накъде се насочват и ако не са приети в добра гимназия дали тази на БШ им е опция, или съвсем не искат.

# 715
  • София
Пипи, в колежа и в СофтУни отиват децата от БШ, които познавам

# 716
  • Отвъд алеята зад шкафа
Заметоха ни. Тамън бях набрала.

Аз знам за няколко деца от БШ, които след 7 клас отидоха в Иван Апостолов.

# 717
  • София
Пак изтървах нещо явно. За мен е голям плюс да го има като вариант- ако случайно всичко се издъни да имаш възможността да останеш.. или ако не искаш стрес. Минусите да остане на същото място сме ги коментирали

# 718
Здравейте, доста изчетох и доста се обърках 😊 синът ми е на 6г. смятам са го пусна другата година на училище, реално ще е седем и половина, детето не е ходил на детска само няколко месеца в Камелини Монтесори, доста научно е ориентиран, има завършени курсове по роботика, забавна математика, звездна академия, сега тръгва програмиране в Майндхъб, английски учи, но да си кажем истината не е много, към кои училища да се насоча, днес говорих с Изи, но все пак дайте някакъв акъл, детето като цяло не е амбициозно, просто се забавлява и харесва наука 😊
Благодаря за отговорите 🍀

# 719
  • София
Според мен добре сте се ориентирали с Иззи, стига да има места Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт