Частни училища-информативно-дискусионна тема 46

• 67 678
  • 956
  •   1
Отговори
# 720
Има вече класация на топ десет на училищата в България след матурите в седми клас. Имате ли представа кога излизат резултатите на всички училища?

# 721
  • София
Ще излязат когато и ако някой им ги поиска въз основа на Закона за достъп до обществена информация.

# 722
  • При вещиците
Училището в Лозен- децата са предимно на протестанти и се усеща нотката, но не се изучава религия. Моя приятелка е учителка там. Няма смисъл да се притеснявате, че ще "насеят" религията, защото вече не се свързват с Основателите, но ако имате проблеми детето да комуникира с хора от други религии, то не е мястото там. Лично за мен не е проблем да се сблъсква с всичко...
Опитвам се да не се впечатлявам от някои махленски приказки, но "информацията от извора" вече звучи много смешно! И моето дете изкара една година в ААА Лозен в светска и международна среда. Ходя всеки ден, но не ги виждам тези протестанти! Да, учат се на търпение и толерантност като общуват с деца с различни езикови възможности, цвят на кожата и форма на очите. А това е важно в днешно време особено за нас българите! Децата там дори не си говорят за религии за да се разделят по този начин. Децата са щастливи, учат се от добри професионалисти, има дисциплина, униформи и ядат качествена храна. И спирам до тук за да не звуча като рекламно лице на училището!

# 723
Offtopic: Откога протестантите са сектанти и опасни?! Католици, православни, калвинисти, мюсюлмани, евреи....Доста дискриминационно твърдение.

# 724
  • София
Училището в Лозен- децата са предимно на протестанти и се усеща нотката, но не се изучава религия. Моя приятелка е учителка там. Няма смисъл да се притеснявате, че ще "насеят" религията, защото вече не се свързват с Основателите, но ако имате проблеми детето да комуникира с хора от други религии, то не е мястото там. Лично за мен не е проблем да се сблъсква с всичко...
Опитвам се да не се впечатлявам от някои махленски приказки, но "информацията от извора" вече звучи много смешно! И моето дете изкара една година в ААА Лозен в светска и международна среда. Ходя всеки ден, но не ги виждам тези протестанти! Да, учат се на търпение и толерантност като общуват с деца с различни езикови възможности, цвят на кожата и форма на очите. А това е важно в днешно време особено за нас българите! Децата там дори не си говорят за религии за да се разделят по този начин. Децата са щастливи, учат се от добри професионалисти, има дисциплина, униформи и ядат качествена храна. И спирам до тук за да не звуча като рекламно лице на училището!
Не се впечатлявай, няма смисъл Simple Smile

Може ли малко повече инфо за храната?

# 725
  • София
Аз не знам какво толкова различно написах, ама нейсе. Сигурно информацията ми е махленска, а не от учител, който работи там от много време. Повечето деца са на Протестанти, която е религия, която уважавам. Имам доста приятели протестанти. Училището е светско и не се насажда религията. Не ми се спори за глупости.

И аз чакам резултатите, доколкото прочетох вече няколко човека са ги изискали, та до седмица би следвало да има за всички. Аз съм впечетлена от СМГ- уау са им резултатите.

# 726
Защо се впечатляваш всъщност? Няма абсолютно никакви изненади в първата десятка и са подобни от години. Освен това разликите между училищата са с пренебрежимо малко точки.

Но това, което ми направи силно впечатление е че СС изкарва два пъти по-голям випуск от някои МГ-та в провинцията. Което за мен си е Ок за СС, но е безумна политика по отношение на наличието/липсата на качествено образование за деца от провинцията. Не е нормално МГ-то в Пловдив да изкарва 55 деца, а СС 70.

Първата десятка е без изненади. Далеч по-интересно е да се види как се е отразила Ковид учебната година на училищата след номер 10.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 11:45 от Fancy

# 727
Резултатът им по БЕЛ е впечатляващ за мен. Все пак МГ.

# 728
А за мен изобщо не е изненада. Всички знаем защо е такъв традиционно всяка година.

Ето ги миналогодишните:

http://www.danybon.com/obrazovanie/top-10-uchilista-bg-izpiti-7-class-2020/

Децата от МГ-тата, борейки се за оставане в тези училища наравано с всички останали, на лесен изпит по математика, са принудени да полагат допълнителни усилия по Бел за висок общ бал. И това се вижда в резултатите по Бел на всички МГ-та. Далеч по-реалистична щеше да бъде картинката, ако за МГ-тата имаше отделен изпит по Мат.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 11:46 от Fancy

# 729
  • София
Щеше да бъде изненада, ако не беше такъв резултатът на СМГ. При такъв подбор на децата и подготовка още от пети клас, то оставаше и да е различен!

# 730
Аз не знам какво толкова различно написах, ама нейсе. Сигурно информацията ми е махленска, а не от учител, който работи там от много време. Повечето деца са на Протестанти, която е религия, която уважавам.
Твърдението ти е далеч от истината. Повечето от децата са с различна от християнската религия.

Не ти ли идва на ум, че пишеш в публичен форум и информацията се чете от много хора. Лепна етикет на едно училище на база на махленски клюки.

# 731
  • софия
Чудя се в кой момент ше спрете да наричате протестанството религия. Все пак е само течение в християнството. Лично според мен православните виждания са доста по ритуално езически - обикаляме, пък се въртим в кръг, пък се отричаме, коси си режем.....мани мани.

А относно лепването на етикети, айде сега, няма хора с глави на раменето, та етикета от рейни ще им пречи. Не ще да са от най-умните ако се информират само то бг ти мама.

Лично според мен споделенето относно учителите е било, че повечето са протестанти - което на мен ми се струва най-логичното нещо при положение, че идват от чужбина. Няма как да са православни.
И не виждам никаква драма.
Ако някой сложи час по религия (в което и да е училище) съм дим да ме няма.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 12:56 от Амели

# 732
  • София
Амели, благодаря, вече си мислих, че наистина пиша на друг език Simple Smile Точно това имам предвид.

Фенси, аз от скоро гледам НВО, та сега в общи линии виждам МГ-та и СС в ТОП 10, някак очаквах по БЕЛ поне да има включвания и от други училища различни от МГ-та Simple Smile Просто явно твърде от скоро ги следя.

# 733
Лично според мен споделенето относно учителите е било, че повечето са протестанти - което на мен ми се струва най-логичното нещо при положение, че идват от чужбина. Няма как да са православни.
И не виждам никаква драма.
Повечето може даже и да не са религиозни. Но със сигурност са продукт на друга култура и са възпитани/възпитават в различна ценностна система. Което може и да е драма в началното и може би в основното образование. А именно, че децата усвояват култура и ценности, различни от тези на тяхното обкръжение.
Не мисля, че този елемент следва да бъде подценяван.

# 734
  • софия
Друга култура?
Да си добър и възпитан човек, да мислиш добро, да не правиш лошо..... какви страшно различни ценности?
Ми в колежа да не би да са все от нашата култура?

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 15:18 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт