Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 374
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 725
И аз като цяло съм доволна от учителите и на двете ми деца. Опитват се да направят каквото им е по силите, поне по-голямата част от тях. Да ме прощават, но мисля, че при тази ситуация учителите по рисуване, физическо и подобни са напълно излишни - изгледайте тези клипове, нарисувайте еди си какво... Моля... не виждам смисъл от нещо подобно.

# 1 726
В Мексико са на ДО от март, миналата година. Някой да реве с пълно гърло?

А за март 2020, тогава върлуваше друг щам, който не засягаше източна Европа изобщо. Нито ние, нито комшиите ни, бяхме взели различни мерки. А всички се справяхме отлично. Върнете се да си припомните, ако не го помните. А в Западна Европа всички бяха зле, дали заради липсата на БЦЖ ваксина, както говориха, или заради пропуск някакъв на самия вирус, кой да ти каже.
Поправиха версията на вируса, и сега ни лови и нас.
Пуснаха трета версия, която лови и децата.
Тва е.
Вероятно нещо локално се е случило в Ямбол, или в Сливен, откъдето беше Лиляна , че не помня. Че от там да няма ни един болен.... Макар че и Ямбол е червена зона....
Знам, че ще ме изтрият, но толкова много глупости успя да напишеш в един пост, че просто не знам откъде да започна да го коментирам. А ако започна, ще се наложи да изпиша няколко страници, поради което се отказвам. Joy
Сефте.
Усетът за толкова много неща го няма.
Лоска, ДО е огромен проблем вече. Поколението рязко се ориентира към мечтата на шопът да работи легнал. Ще усетим щетата, когато се стигне до професионалната им реализация. Ще трябва да измислят начин как да се оперираме и да си пломбираме зъбите сами или с видео манипулации. Няма да го усетим за някакъв непосредствен период от време, но след 10, 15 или 20 години ще ни се сгромолясат плодовете на повсеместно не доброто ДО.
 Сега всички, милеещи за оцеляването на всяка цена ударно са се позиционирали зад пердето и дебнат кой подрастващ каква детска история твори и не се замисля грам каква е причината, защото много ясно, че майка му е абдикирала, ходейки на работа или влязла в часа на подготовката в 4та група.

# 1 727
  • Русе
Тъкмо гледам сериала оп книгата на Джералд Даръл - много любим .Oсвен,че е биографичен е доста поучителен. Образавието е многопластов и многообразен процес. Училището е успешна крачка на цивилизацията, но не се е развило кой знае колко от времето на Фридрих II.
 Ако някой не е усетил щетите от системата като цяло от доста време е по-скоро задрямал .

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 07:31 от A m b e r

# 1 728
  • София
И според мен в момента предметите рисуване, физическо и музика са напълно излишни. Тези учители би трябвало или да са съкратени, или да са в неплатен отпуск.

# 1 729
  • София
И според мен в момента предметите рисуване, физическо и музика са напълно излишни. Тези учители би трябвало или да са съкратени, или да са в неплатен отпуск.
А пък аз мисля, че това са от най-важните предмети в момента. Поне за психиката, а и не само. Иначе остават едни роботи отличници, които преди края на учебната година ще бърнаутнат. Изкуството и спорта са велики лекарства, освен богаства.

# 1 730
  • София
Досега каквото съм чула за водене на тези часове, е работа за петнайсет минути. Децата какво ще правят, ще тичат вкъщи или учителят ще ги гледа през монитора как разказват за Гоя или ще правят поредния глупав тест по музика? Ще гледат презентации? Е, сори, ама това са предмети за практика в клас, а не за ДО и правене на тестове. И без това стана много лоша практика децата вместо да пеят и основно да рисуват, да трябва да зубрят някакви факти и после да чекват тестове. Пълна загуба на време. И това го казвам като човек, който е привърженик на широката обща култура. Но тест на теория по музика или по рисуване или физическо вече ми идва твърде много.

Бояна, в нашенските училища част от материала е огромно количество теория, върху която се правят тестове и основно това формира оценката. Бях ги намразила тези предмети, докато моите бяха ученици.

# 1 731
  • София
Учителите по физическо, музика и рисуване имат безброй начини да бъдат полезни и сега, но на повечето им е по-лесно да пуснат клипче със Синди Крауфорд и толкоз. Недопустимо е по тези предмети децата да се товарят с презентации, защото имало нужда да се пишат оценки. Можеше на високо ниво да се вземе решение, че няма да имат оценки, а ще са зачотна форма. С повече усилия можеше да са много релаксиращи и даващи обща култура, но в настоящия формат са време за сън и осигуряване на заплата на учителите.
(Познавам учител по рисуване, който м налата година прави много проекти с деца от 1-7 клас, после правиха изложба-базар, така че има изключения).

# 1 732
  • София

Бояна, в нашенските училища част от материала е огромно количество теория, върху която се правят тестове и основно това формира оценката. Бях ги намразила тези предмети, докато моите бяха ученици.
При нас не са часове непременно с видеочат. Има варианти за задачи и после се изпращат и обсъждат. По спорт има фишове с упражнения, които да се заснемат, но децата могат да запишат и народни танци, или свои тренировки в спорта, който практикуват. Важното е да се движат.
По рисуване им преподават техники, обсъждат някаква идея и след това две седмици си рисуват сами, но после пак обсъждат резултатите.
По музика пък само онлайн могат да пеят, на място с маски не става. Не са лоши тия часове ако се водят добре. Полезни са много.

# 1 733
  • вкъщи
При нас по тези предмети всяка седмица възлагат презентации за домашна,хич не леки и детето губи сума ти време за тях вместо да учи и упражнява по изпитните предмети. Ако не прати презентация получава двойка. Ако прати,нищо. Пълно безумие. За мен е изгубена година, вече се усеща при всички деца, да не говорим психически и физически как се чувстват.

# 1 734
  • Бургас
Тъкмо гледам сериала оп книгата на Джералд Даръл - много любим .Асвен,че е биографичен е доста поучителен. Образавието е многопластов и многообразен процес. Училището е успешна крачка на цивилизацията, но не се е развило кой знае колко от времето на Фридрих II.
 Ако някой не е усетил щетите от системата като цяло от доста време е по-скоро задрямал .

И аз много харесвам сериала. Книгите също.Самият Джералд Даръл така и не получава истинско образование. Докато са в Гърция няма кой да го обучава, а като се връщат в Англия вече е доста голям. И въпреки, че пише ръкописите си с ужасно много грешки, чак редакторите му се хващат за главата, това не му пречи да стане писател, при това много добър и да развива зоопаркове и защитени местности в Африка и др. Човек, който е видял всякакви аспекти от света е много по-оброзован от такъв, който е стоял с още 25 човека в малка стая и е зубрил текстове до откат.

# 1 735
  • Ямбол
Моля, като подаваш за съкращаване, намали и заплатите на началните и до 7 клас, че работят наполовина по-малко от гимназиалните.

А това с пуснатия трети вид на вируса, все си мислех, че малко поне разум има, но явно изолацията с все децата си е казала думата.
Аз и колегите сме особена порода, никакви щамове не ни ловяха. Може пък ние да сме ги пуснали.

# 1 736
  • София
Може и така да е, и ако реално часовете им са наполовина при ДО, то е редно и  за тях да важи. Изобщо, покрай тази пандемия едни изгърбиха, а други се скатаха и отбиваха номера.

# 1 737
Цитат на: rumka833
Поправиха версията на вируса, и сега ни лови и нас.
Пуснаха трета версия, която лови и децата.
Тва е.
Кои са тези, дето поправят и пускат версии?🧐
А пък аз мисля, че това са от най-важните предмети в момента. Поне за психиката, а и не само. Иначе остават едни роботи отличници, които преди края на учебната година ще бърнаутнат. Изкуството и спорта са велики лекарства, освен богаства.
Абсолютно!
Ако не беше спортът, игрите, движението, децата ми да са се побъркали до момента, особено голямото.
Рисуване, музика са балсам за душата. Сега учим с малкия и това са часовете, в които не се налага да го надзиравам. Сам си прави всичко с желание. Онзи ден след часа по рисуване остана да си донаправи рисунката и половин час се мъчи и ядосва с една глава на лисица, която не ставала както искал. А той не обичаше да рисува. Тези часове са истинска благословия.

# 1 738
Аз и колегите сме особена порода, никакви щамове не ни ловяха. Може пък ние да сме ги пуснали.

Явно е така, или сте извадили голям късмет, защото си спомням, че  в Ямбол по едно време есента беше тежко положението, а и в момента май е зле с леглата в болницата. Имам колега, родом от Ямбол, който от миналата седмица полага нечовешки усилия да настани  близък някъде.

За предметите по изкуствата да кажа, съвсем възможно е да вървят добре онлайн, има училища, в които са професионални. Там децата и без това полагат много индивидуален труд, така че с добри напътствия става съвсем успешно. В някои от училищата имаше наскоро и виртуални изложби с много добри неща.
И да, творчеството е балсам за психиката на малки и големи

# 1 739
  • София
https://eurocom.bg/new/ombudsmant-nuzhno-e-redutsirane-na-materi … atika-za-maturite
Омбудсманът: Нужно е редуциране на материала по български и математика за матурите
Според нея МОН дори трябва да отмени матурите през тази учебна година

Общи условия

Активация на акаунт