Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 386
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 710
В Мексико са на ДО от март, миналата година. Някой да реве с пълно гърло?

А за март 2020, тогава върлуваше друг щам, който не засягаше източна Европа изобщо. Нито ние, нито комшиите ни, бяхме взели различни мерки. А всички се справяхме отлично. Върнете се да си припомните, ако не го помните. А в Западна Европа всички бяха зле, дали заради липсата на БЦЖ ваксина, както говориха, или заради пропуск някакъв на самия вирус, кой да ти каже.
Поправиха версията на вируса, и сега ни лови и нас.
Пуснаха трета версия, която лови и децата.
Тва е.
Вероятно нещо локално се е случило в Ямбол, или в Сливен, откъдето беше Лиляна , че не помня. Че от там да няма ни един болен.... Макар че и Ямбол е червена зона....

# 1 711
В Мексико са на ДО от март, миналата година. Някой да реве с пълно гърло?
Познаваш поне 20 мексиканки или четеш редовно в БГ-мама-Мексико Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Сега е моментът да се закупят чинове за един ученик.
Нашите всички са такива, ама пък са наредени пак по 2ки и 3ки, щото няма място в стаята всички да са на разстояние и да може да се минава покрай тях....

# 1 712
В нашето училище първи клас са по един. Има място. Еднакви стаи по всички етажи на училището. Така даже се избягва дразнене от съседчето. Моето стоеше с маска и мрънкаше, а детето до него без.

# 1 713
  • София
Не знам за Мексико, обаче следя няколко ФБ групи учители и родители от ОК и ежедневно публикуват горчиво иронични постове. В други се оплакват съвсем открито и откровено.

# 1 714
  • София
И около мен все повече хора заявяват намерението, че ако и следващата учебна година тръгне така, ще минат на индивидуална форма.
Казваха, че пандемията ще заличи някои професии. Учителската ако не е заличена,  то от дефицитна, ще се превърне в излишна, ако върви така...

Едва ли ще стане излишна, просто ще се мине повече в частния сектор, защото е малко трудно родител да се справи с всичко по учебния материал.

# 1 715
Не знам за Мексико, обаче следя няколко ФБ групи учители и родители от ОК и ежедневно публикуват горчиво иронични постове. В други се оплакват съвсем открито и откровено.
А в трети хората се оплакват от препълнените болници или съвсем открито оплакват близките си, починали от ковид.
ДО да е бедата.

# 1 716

Казваха, че пандемията ще заличи някои професии. Учителската ако не е заличена,  то от дефицитна, ще се превърне в излишна, ако върви така...
Точно! Това са ми мислите от последните дни.😀
Все тая кой учител ще се появява на екрана. Успешно може да бъде заменен и от робот!
Частен учител за дистанционно обучение. Това сериозно ли?😂😂😂

# 1 717
  • София
Съвсем сериозно го казвам. Ако приемем, че ДО на места се води толкова, колкото учителят да си вземе заплатата, то се натрупват пропуски и тези пропуски все някак трябва да се запълнят, а това ще стане с индивидуална работа. Всеки ще се спасява поединично, както впрочем вече сме свикнали за последните трийсет години.

# 1 718

Точно! Това са ми мислите от последните дни.😀
Все тая кой учител ще се появява на екрана. Успешно може да бъде заменен и от робот!
Частен учител за дистанционно обучение. Това сериозно ли?😂😂😂
Еми да. Един учител прави видео- урок и записът се разпространява из всички училища. Децата гледат видеото и си учат от учебника. Така няма да има нужда от толкова много учители.

# 1 719
  • София
Анди, пак не разбираш за какво говорим.
Идеята на хората е децата да минат на индивидуално обучение, за да не висят в една поза, по 7 часа на ден, пред екраните. А ти ги пращаш на още уроци онлайн... Joy

# 1 720
Хаха, много ме разсмиваш Андариел!
Малко са родителите, които ще искат да запълват пропуски? И за какви пропуски говорим?
Кой определя какви пропуски има определен ученик?
Училища колкото щеш. Всеки ще си намери мястото и в училище, и в живота.

# 1 721
  • София
Няма да са онлайн уроците, кой казва нещо за онлайн? Едно е да работиш с един човек в едно помещение и съвсем друго с двайсет. Особено ако и двамата носят маски.

Фран, ти се смей колкото си искаш, в живота не е задължително всички да знаят всичко, животът не е само за отличници. Но със сигурност родителите, които имат интерес, няма да седят и да се кумят и много бързо ще разберат дали има пропуски. Същото е като с присъственото - в един момент се разбира, когато детето закъса. А дори на индивидуално обучение някак няма да стане работата родителят да се занимава с всички предмети, значи пак или ще трябва да направи нещо с външна помощ. Колкото сега се справяха с всичко, толкова ще се справят и на индивидуална програма.

Дори при студентите не става със записи на нещо, а има дискусия по време на часа. Поне при читавите преподаватели.

# 1 722
  • София
Аз мисля, че ще са кът психотерапевтите. Жалко, че толкова манекенки учиха психология и надали ще има достатъчно кадри, за да обслужват всички проблеми.
За учителите, аз от нашите съм доволна, но не мисля, че някой на 6-тия месец ДО може да събуди мотивация и интерес у когото и да е.

# 1 723
  • София
Манекенките учат за лайфкоучове, а не за да се занимават с истинските проблеми, да не говорим пък, с проблемите на децата и родителите.

# 1 724
  • София
Манекенките учат за лайфкоучове, а не за да се занимават с истинските проблеми, да не говорим пък, с проблемите на децата и родителите.
Това казвам и аз. Дано да е имало и хора учили да помагат на деца и родители, а не само да инфуенцват.

Общи условия

Активация на акаунт