Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 114
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 480
Нивата ноември/декември ще ни се видят нищо на фона на нивата, които се задават.

# 481
  • Варна
Така е. Не съм сигурна в точните цифри, но някъде мернах, че хоспитализираните до момента са стигали максимум ниво от около 7200 човека през декември. А имам спомен, че имаше активни случаи от порядъка на 60-70-80 хиляди. Сега активните са 38 хиляди (бяха до около 20 000 по едно време), а хоспитализираните 6000, от които 500 в интензивни отделения. Това някак си нещо да говори?...

# 482
  • София
Че много хора не се пазят.

# 483
  • Варна
Че много хора не се пазят.
Не, не мисля, че е това. Доста по-висок е процентът на хоспитализираните. А уж новите варианти не протичат по-тежко. Честно казано не знам какво е обяснението, просто ми направи впечатление. Може би просто за момента има места в болниците, а тогава нямаше. Но ако е така излиза, че сме доста близо до изчерпване на капацитета им, което прави необяснимо нехайството на правителството Confused Ще наложат локдаун, когато болниците се запълнят ли? Тогава верно ще цъфнем и вържем, точно както се случи през ноември.
Gadamer,
отново проявяваш завидно нежелание да схванеш аргументите. Никой никога и никъде не е твърдял, че САМО в заведенията или САМО в училищата или САМО където и да било е възможно да се заразиш!! А че има места, където рискът е по-голям. И ако училището все пак е необходимост пребиваването в ресторант не е.

# 484
  • Русе
Заведения ,та заведения. Последните месеци по курортите беше претъпкано. На Банско опашките са били грандиозни доколкото разбрах. На СПА всичко беше заето за месец поне напред.В някои от темите, в окито подведена от заглавията надничах белким влязат в темата, се коментираха най-вече курорти и разходки.
  За 8 март минавах по центъра около 5 часа и ми направи впечтление, че в някои от емблематичните заведения беше свободно. Не знам дали наистина има тълпи посетители . А и са отворени от седмица , та ефектът им все още не би следвало да е отчетен.

# 485
Тази сутрин чух по ТВ, че в Англия имало 80 000 деца, които са с усложнения след изкаран covid.
Новия щам не ги щади както беше стари, а те не могат да разчитат на ваксина за разлика от нас.
Ако можех да избирам, бих дала всичко да е обратното. Дацата да имат по-добри шансове.

# 486
  • София
Казах го и в първата тема - не можем да се опазим с изолация. Все някога ще отворят и все някога ще стане това, което става сега.
Лошото е, че няма достатъчно ваксини.
И все още няма ваксини за деца.

# 487
  • Отвъд алеята зад шкафа
Текат проучвания вече и за ваксини за децата. То ще е добре поне родителите да тестват своите деца, но както се видя, 70 % от родителите в анкетата отказаха. За мен това е безотговорно също.

# 488
  • София
Отказах неизвестен човек да бърка в носа на детето ми. Иначе бих се съгласила да го извърши специализирано лице пред мен.

# 489
Текат проучвания вече и за ваксини за децата. То ще е добре поне родителите да тестват своите деца, но както се видя, 70 % от родителите в анкетата отказаха. За мен това е безотговорно също.
А каква информация ще даде едно спот проучване? Каквото и с учителите като се тестваха - точно нищо.
То трябва да е системно и задължително, ако се прави, иначе е точно едно голямо усвояване на пари и драми от всякакъв тип...
Едно е днеска тестваме 2 а клс, утре 3б, в петък нам си кое училище...
Всеки понеделнкик на вратата тест и толкоз. Това бих приела, колкото и да е гадно.
Ама такива отбивания на номера, няма нужда.
Те в болниците не тестват, където всички са потенциално дори със симптоми и ги размотават хората, какво остава за здрави деца ей така национално тестване за спорта, че даже няма и да е национално ми някаква рандъм версия реално..

# 490
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нали няма да оспорвате, че тестването носи само ползи? Мрън, мрън за мерките, а масовото тестване е една от първите и най-важни мерки.

# 491
  • Варна
Естествено, че е от първите мерки, стига да се прави задължително на всички и регулярно, а не еднократно на заявилите съгласие 20-30% (дали и толкова имаше не знам).

В другите държави как се прави? Някой писа тук, че всяка седмица или колко беше там им искат отрицателен антигенен, за да ги пуснат в училище. Правили си го сами вкъщи. Ами да дадат някой лев да ги доставят тези антигенни тестове, дето може да си ги правиш сам и да са достоверни. А не да ми говорят, че има места в болниците, че няма болни в училищата и нищо да не правят.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 22:36 от Не се сърди, човече

# 492
  • София
❗️ Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки:
1.     Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).
2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март. 

✅ Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191.
✅ Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.

✅ Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.
✅ Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

# 493
  • Варна
Е, кое РЗИ ще поведе хорото и ще посмее да наложи ограничения? Това беше умряла в зародиш идея и едва ли на някого не му е било ясно, най-малкото пък на министъра.

# 494
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kmetat-na-sofiya-iska-dve-novi-og … rki-sreshtu-covid
Фандъкова: "всички ученици от 5. до 12. клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително)."

Общи условия

Активация на акаунт