Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 074
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 180
  • Отвъд алеята зад шкафа
Доколкото знам, възможността за извънучилищно образование, тоест образование от вкъщи, я имаше и много преди ковид. Възползвайте се и не се оправдавайте, че молбите за ДО не ги удовлетворявали. Защото излиза "не искам аз да съм добре, сакам Вуте да е зле".

# 181
Доколкото знам, възможността за извънучилищно образование, тоест образование от вкъщи, я имаше и много преди ковид. Възползвайте се и не се оправдавайте, че молбите за ДО не ги удовлетворявали. Защото излиза "не искам аз да съм добре, сакам Вуте да е зле".
И това как ще промени факта, че останалите деца пак ще си останат ДО?
Нима смятате наистина, че с подписката ще се постигне ефект и ще върнат учениците ПО? Наистина?
Страшно наивни сте, честно!

# 182

Отново - на теория е едно, на практика друго. И пак подминаваш това, че ако заради ПО се препълнят болниците, всички ще страдаме. Както написа някой по-рано (но май вече е изтрито това мнение), ДО не е самоцел, не може да се коментира отделно от причината за него.

# 183
На фона на това:
От понеделник спират плановия прием и плановите операции във всички болници в червените зони в страната. София попада в тази зона. Това заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на "Александровска" болница проф. Борис Богов.

Кръчмите работят, фитнесите работят, 8мартенски банкети се стягат и искаме и ПО.

И аз си искам живота обратно. Искам и присъствено, но личното ми мнение е, че трябва възрастните да се ограничат, за да могат децата да ходят на училище. Когато възрастните не се ограничават, децата страдат. Да, за ДО съм в момента, но определено не е нещото, за което съм мечтала цял живот и което искам да е завинаги.
Няма как всичко да работи все едно вирус няма. Днес спират плановите операции, утре ще затварят (колкото и да не им се иска и да се опитат да държат до последно всичко) и сигурно и на ДО ще минат всички. Огледайте се извън БГ. Ние не сме извънземни, та нас да не ни лови английски, патагонски и каквито там нови щамове да има.

И докато ние тук се караме като деца в детската градина, на никой във властта не му пука нито за нас, нито за децата.

# 184
  • Варна
Русалке, то щото има голяма разлика между 16 и 18 г (10 кл и студентите). Мотивацията, самоконтрола и целите трябва да се възпитават в мнооооого по-ранна възраст.

И знаете ли, прави ми впечатление, че голяма част от децата вдъщност предпочитат ДО, но техните родителки неистово настояват да ги върнат в училище. Вижте наборните теми, най-вече тези, които от вчера разписват отвореното писмо. Това ли е самостоятелността, която всъщност искат да възпитат у децата си? Смехотворно е дори да не зачитат мнението им.

# 185
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пак казвам, образование извън училище е на една молба разстояние. Детето ви си стои вкъщи, вие си стоите вкъщи, бабите ви си стоят вкъщи. Останалите ще рискуваме.

# 186
И това как ще промени факта, че останалите деца пак ще си останат ДО?
Нима смятате наистина, че с подписката ще се постигне ефект и ще върнат учениците ПО? Наистина?
Страшно наивни сте, честно!

О, те са голяма сила, вече са събрали 1500 подписа Laughing

# 187
А има и деца, които прекъснаха тази година след като им обявиха ДО, запазват си студенстките права.  Други отложиха кандидатстването с една година, трети са приети, но не се обучават в момента, а ще започнат догодина (тук беше опция на самия университет)

Манжелка, те повечето не искат да ходят на училище изобщо още от преди Ковида, викаш да вземем да ги послушаме. За какво им е образование, после да работят, да се замарят мамините златни като може мама и тати да се напънат и да ги отглеждат цял живот или поне до 30-те когато се сетят и да се размножават по инстинкт Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 10:33 от скаридка

# 188
Пак казвам, образование извън училище е на една молба разстояние. Детето ви си стои вкъщи, вие си стоите вкъщи, бабите ви си стоят вкъщи. Останалите ще рискуваме.

И като рискувате какво ще постигнете? Да се препълнят пак болниците, да няма лекари и медицинска помощ? Това, че малък брой деца ще са ДО, а всички други ПО, как ще спре разпространението на болестта? Нали точно целта е да не се събират на едно място в затворени помещения, а там са шест-осем часа. Сутрин ще пътуват в градски транспорт. Това ми звучи точно като тези, които казват:" Никой не ви кара да ходите по кръчмите". Естествено, че не ни кара, но като се заразят там, после пренасят заразата по офиси, транспорт, магазини.

# 189
Училището е мястото, където се създават приятели за цял живот. Затова го и свързвам с щастливо детство, Амбър. Да, има учене, задължения, караници, тормоз, двойки и несправедливи учители. Ама всъщност точно затова е добро, защото по този начин подготвя за реалния живот един ден. А реалният живот нито е винаги цветя и рози, нито е справедлив. И тази тренировка не можем да я осигурим вкъщи, под крилото на мама, с топлата пижама.

Всичко това може и да е така, но нека не забравяме, че сме в разгара на пандемия.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 11:21 от precious*

# 190
Хубаво е като пишете и очаквате да бъде прочетено, да вземете да си направите труда, поне само колкото да не се излагате че да ви вземат на сериозно, да се информирате какво точно предлагате.
Та преди да го повторите още няколко пъти, седнете и вие малко прочетете какво е обсъждано по темата и ако успеете да измислите нещо, за което никой от нас не се е сетил, всички ще сме благодарни.

*PipiLota*, аз написах същото, но бях изтрита. Проблема с отлагането,(за не се знае кога), на ''уж'' не спешни здравословни проблеми като едното нищо може да се окаже и животозастрашаващо. Проблема е , че в някои случаи се разбира чак когато се направи интревенцията и се изследва отстраненото подозрително нещо.
Върви обяснявай, че една такава ''случка'' в къщи ще подпомогне детето да учи спокойно и да е непоклатимо психически...Разбира се, че всичко е свързано и баш по тази тема, в която най-толерантно до скоро четяхме кой какви планове за ваканциите имал.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 10:47 от mamamari

# 191
много сте зле, сериозно... социализация означава човек да се учи да живее в общество, а не да има приятели. Неоходимо ли е да ви обяснявам устройството и функциите на обществото? Така че вие си отглеждайте социопат, ако искате. Аз искам нормално дете.

И някои така са се научили, че за тях е ОК хора да умират заради тяхноот удобство. "Социализацията" в училище учи точно да бъдеш част от стадото, да се подчиняваш безпрекословно на случайни хора и единственото бунтарство е свързано с хедонизъм, а не с принципност и истинско свободомислие. Сега гледаме резултатите точно от тази социализация.
Но отново да напомня, че макар това да е моето мнение, в случая ДО се обсъжда в контекста на пандемия. Каква социалзиация, ако детето загуби близък, ако то самото се разболее и има тежки последствия (вече се споменава за всякакви - белодробни, сърдечни, неврологични). Много странни приоритети имат хората. Животът е необходимо условие за социализация, а той в момента е застрашен.

# 192
И като рискувате какво ще постигнете? Да се препълнят пак болниците, да няма лекари и медицинска помощ?
Лекарите и учителите имаха възможност да се ваксинират, нали? Много хора го преболедуваха и имат имунитет.
Тези фактори защо не се отчитат? А те бяха едни от основните опорни точки да ни наложат ДО. Един млад математик всеки ден броеше починалите учители във фейсбук и не спираше да насажда вина и страх сред родители и деца.
Пълненето на болниците не е в пряка връзка с училището и това вече се видя. Децата до 4 клас са на училище от 4 януари и покачване нямаше за повече от месец. А инкубационният период на вируса е 5-6 дни. Това са факти, които всички ги виждаме и разбираме, вярвам.
Нека излезем от порочния кръг. Или поне нека тези, които желаят да излязат. Останалите могат да се пазят и да стоят у дома, това е тяхно право.

# 193
Е, как да не се видя. Разгледайте внимателно графиката. На два пъти след старта на ПО, 3 седмици след това следва ръст. Три седмици след спирането му, тръгва надолу. Цял свят го признаха за водещ фактор. Само в МОН си каканижат обратното.

# 194
Е, как да не се видя. Разгледайте внимателно графиката. На два пъти след старта на ПО, 3 седмици след това следва ръст. Три седмици след спирането му, тръгва надолу. Цял свят го признаха за водещ фактор. Само в МОН си каканижат обратното.
Cygnus, ти не разбра ли, че тях графики не ги интересуват, научни обосновки също. А това да направят причинно-следствена взаимовръзка е непосилно за емоционално мислещ човек.
Вместо да се вземем в ръце, да се стегнем и да преодолеем, доколкото е възможно, ситуацията като нормални зрели хора, само се мрънка и се тропа с краче...

Общи условия

Активация на акаунт