Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 394
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 165
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм съгласна да се огранича, ако това ще е добре за децата ми. Да не казвам, че имам 2 две - едното на училище, другото вкъщи. Страхотно измислено! Едното ходи на школа присъствено, другото онлайн. Едното прекарва по 6-7-8 часа на ден на компютър, но видите ли, не "убива" хора. Прави го другото, дето е присъствено.

# 166
  • София
Хората, Амбър, и по този параграф са различни. На мен ми е харесвало винаги в училище (макар като всеки ученик да съм мрънкала за това или онова), оттам са ми най-ценните приятелства, които поддържам и до днес. Така е и при днешните деца, едни го харесват, други гледат с мръсна газ да избягат оттам и никога повече да нямат какъвто и да е допир с него.

# 167
Училището е мястото, където се създават приятели за цял живот. Затова го и свързвам с щастливо детство, Амбър. Да, има учене, задължения, караници, тормоз, двойки и несправедливи учители. Ама всъщност точно затова е добро, защото по този начин подготвя за реалния живот един ден. А реалният живот нито е винаги цветя и рози, нито е справедлив. И тази тренировка не можем да я осигурим вкъщи, под крилото на мама, с топлата пижама.
Нима не е вярно, че много от настояващите за ПО се оплакват точно от това, че сега трябва да прекарват време с децата си, мрънкат, че държавата трябва да ги възпитава и т.н.

Не е вярно. Може ли цитат на някой такъв потребител?
Прекрасно е да прекарваме време с децата си. Обаче знаете ли какво - те искат да прекарват време не само с нас, а и с други хора. По възможност, на същата възраст като тях. И като искаме да им го осигурим, не ставаме безхаберни родители, нетърпящи децата си.

# 168
Winni, каква е точно нуждата от отглеждане на деца в среден курс? Моят осмокласник търси помощ за урок при нужда, пари и да има храна в хладилника.. Какви са тези 14+ годишни, които имат нужда от престой на мама и тати у дома?
В момента в училище не са само 5 випуска и то не целите, защото малките училища са 100% присъствиено!

# 169
  • Най-красивата страна
За някои хора училището е безплатна занималня и учителите са длъжни да им гледат и възпитават децата.
И забравят,че основната роля на училището е да образова децата, а не да ги отглежда.

# 170
  • София
И каква необходимост имат примерно "деца" на 17-18-19 години от гледане вкъщи, че майките им да не ги искат у дома.. Това са вече големи хора почти.

# 171
Училището е мястото, където се създават приятели за цял живот. Затова го и свързвам с щастливо детство, Амбър. Да, има учене, задължения, караници, тормоз, двойки и несправедливи учители. Ама всъщност точно затова е добро, защото по този начин подготвя за реалния живот един ден. А реалният живот нито е винаги цветя и рози, нито е справедлив. И тази тренировка не можем да я осигурим вкъщи, под крилото на мама, с топлата пижама.
Нима не е вярно, че много от настояващите за ПО се оплакват точно от това, че сега трябва да прекарват време с децата си, мрънкат, че държавата трябва да ги възпитава и т.н.

Не е вярно. Може ли цитат на някой такъв потребител?
Прекрасно е да прекарваме време с децата си. Обаче знаете ли какво - те искат да прекарват време не само с нас, а и с други хора. По възможност, на същата възраст като тях. И като искаме да им го осигурим, не ставаме безхаберни родители, нетърпящи децата си.

Приятелството не е съществувало преди училищата, така ли? Значи това е ново явление, кажи-речи 150-200 години, защото от толкова време съществауват училищата в този им вид. Според мен именно хора, за които образователните институции са основното или единствено място място за сприятеляване, не са развили социални умения.

# 172
Не знам, аз лично отчитам, че моите благодарение на ДО имаха много повече спокойствие и време да се подготвят за НВО след 7 клас. И това не е само мое мнение. В никакъв случай, обаче, не го подкрепям като основна форма на обучение, освен в изключителни ситуации, като тази.

Това е и моето мнение. ДО даде възможност на седмокласниците да се фокусират имено върху НВО тези последни седмици преди него. ДО не може да е заместител на ПО, но е единственото възможно решение в тази ситуация. МОНчовците нямат друг избор. Все пак по-разумно е да са отделни класове в училище, а не 1200 деца да се съберат накуп. Пълна глупост е, че децата били "набедени" за болестта. Многократно лекари и епидемиолози подчертаха, че те са разпространители. Не са единствените, разбира се, но заболеваемостта рязко скочи три седмици след 4 февруари. Да ги вкарат сега в училище е лудост. ДО си върви, учи се сериозно. При тези обстоятелства това е решението. Нищо им няма на психиката и социализацията. Само на училището ли разчитате на нея. В Европа повечето деца ходеха на училище, но там такова ДО като тук няма. Имам племеници в трети и шести клас в Германия. Всичко е спуснати задачи и домашни, а тук се учи пълноценно.  Съгласна съм, че не е редно всичко да работи, да не се спазват никакви мерки, кръчми и молове пълни до горе, но такова е нивото на управляващите ни. Ганьо не може без мол и кръчма. Освен това новият щам поразявал сериозно и децата, не само възрастните. Надявам се хората, които ще вземат решение да проявят разум и отговорност, а не да се поддават на глупави ултиматуми и подписка, подписана от майки, стринки и съседки.

# 173
  • София
Вече се прибавя и нова краска в портрета на некачествения родител -  освен, че не възпитава като хората и не може да търпи децата си, не е развил някога и нужните социални умения, понеже приятелствата му, видите ли, са с хора от ОУ още.. Не е лошо малко да се поспрете. Училището е мястото, в което едно дете прекарва доста голяма част от деня си. Какво неестествено има в това точно там да са се заформили най-много приятелства? И как това изключва опцията такива да има И от други места - по кварталному при съвместна игра, от кръжоци, школи, спортни клубове, занимания по изкуства и т.н?

# 174
  • София
Аз дори си направих труда да преброя присъствените дни на дъщеря ми- 27 !( считано  от 15.09 до 23.10).Сега добавяме и 10 дни за втория срок.Лукувам......

# 175
Много добър въпрос...за майките на големите деца.
Ето ви следния казус с още по-големи ''деца'' приети и следват в чужбина , но от университета семестър след семестър удължават ДО.
Познавам майките и те милите се надяваха това да е и самостоятелен старт на децата им извън дома . Онези  нецивилизовани университети, пред чиито врати винаги има опашки имат последната дума.
Дали да не им спретнем и на тях една петиция?

# 176
  • Отвъд алеята зад шкафа
В университети отиват възрастни, самостоятелни хора  по смисъла на закона, с навършени 18 години.

# 177
  • София
Разликата, мамаМари, е дооооста голяма. Един човек на 19+, е мотивиран И сам може да работи в избраната от него посока. Отделно има вече някаква база от училище, която учениците сега трупат. Трето не е вярно това с изцяло ДО от месеци. Опитватасе при все пандемията да гарантират и опции за това или онова присъствено. До януари месец включително на едната ми дъщеря практиките в моргата бяха присъствено, част от упражненията на другата- също. Отделно  между ДО и ДО има светлинни години разлика..  Приятелка вчера ми сподели, че преди предстоящия изпит на дъщеря й по висша математика в университет навън е предвиден репетиториум цяла седмица с по 5 учебни часа на ден, за да могат желащите да се включат и да изчистят пропуски.

# 178
Непременно им спретнете на тия университети една подписка. Даже ноу-хау може да вземат оттук. Заплашете ги с бойкот, сигурна съм, че сериозно ще се стреснат.

# 179
  • София
Ами, иронизрайте, Лонита... Ама се вслушват. Има си координатори по випуски, на тях се пише. Да, няма да махнат най-вероятно ДО, да, но поне реагират адекватно на всякакви оплаквания и  бързо отстраняват причините. Има обратна връзка и се търсят решения. Преподава се на упражнения в групи по десетина човека примерно, не по 25..

Общи условия

Активация на акаунт