Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 996
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ограниченията в момента са само за децата и то само да ходят на училище! В момента не е проблем да го запиша на 3-4 частни школи и да учи присъствено! Там по-малко опасно ли е? Дали като обиколи 4-ри групи по 10 деца няма да се срещне пак с толкова, колкото би срещнал в клас
Що за общество сме, че зрелите хора си живеят живота, а децата 5-12 клас борят вируса!
Уцели пирона по главата, както се казва. Факт, така е. Приоритетите на сегашното правителство са сбъркани, а логиката му тотално куца. Което за съжаление прави ситуацията още по-опасна и непредвидима.

# 226
  • София
От моята камбанария фактите показват, че пандемията се оплакват точно нископлатените и обикновено нискоквалифицирани хора, които загубиха работата си и не успяха да се адаптират към новата реалност. Аз проблеми в това ествество нямам.
Викаш, висококвалифицираните и високолатени хора намират пандемията за чудесно нещо. Joy

# 227
  • sofia
С тази подписка се обърка цялата цялостност на форума. Винаи ще има за и против по някоя тема, сблъсаци на мнения. Тук обаче добрият тон се зарови някъде и виждам само нападки към едните хора, които са по-предпазливи и другите, които пък са разбрани, че искат всичко да е разтворено и да не се пазим. А за тази подписка птичка пролет не прави като е казано  и не можем да вадим заключения от нея, тъй като участва малък брой хора. Надявам ес да не ме разберете погрешно.

# 228
Подписката е точно в темата, в която трябва да бъде.
На място си е.
Подесетвам - инициаторите не карат никой насила да прави нещо.
Това, че има хора, на които общите теми за ковид и болести не им стигат, е без значение.

"Холандия от октомври има вечерен час, ограничения и прочие и въпреки това децата известно време бяха спрени от училище."
Глупости.
В Нидерландия вечерен час се въведе тази година. И съдът отмени решението. Сега са проблеми, защото изпълнителната власт не изпълнява задължинелен съдебен  акт.
Поне за фактите да не се лъже.
Само вметвам.
Ако тръгна из темата да ровя, кой знае още колко невярна информация ще излезе.

Толкова си си повярвала, че даже не си проверяваш източниците. Върховният им съд отмени решението и вечерният продължава и сега:
"Later on Tuesday, a higher court suspended that judgment, meaning that the curfew will continue"
https://www.euronews.com/2021/02/16/the-netherlands-must-lift-cu … ent-response-ille

Случайно работя в холандска фирма и ми се налага да следя отблизо нещата. В ограничителен локдаун са от октовмри, от 15,12,2020 са в пълен. Почти всички са хоум офис.

И аз съм хоум офис и съм ограничила излизанията до максимум. Считам го за граждански дълг. Мога и да готвя, така че и на кръчма не ми се налага да ходя.

Пак не си прочела.
Виж си дата на собствения линк - от тази година.
А може и нарочно да съчиняваш, няма да се изненадам.
Цитирала съм една измислица за въведен вечерен час от октомври в "Холандия", което просто не е вярно.
Ти, конкретно, от кога си "хоумофис", нито ме интересува, нито е по темата, нито ще седна да го обсъждам. Личните ви избори и живот са си ваша работа.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 13:06 от Judy

# 229
От моята камбанария фактите показват, че от пандемията се оплакват точно нископлатените и обикновено нискоквалифицирани хора, които загубиха работата си и не успяха да се адаптират към новата реалност. Аз проблеми в това ествество нямам.

Ахаха, не знаех, че да си без социални контакти месеци наред и това да не ти пречи,  е признак на образованост и високи доходи!
Имам докторат, не съм губила ни работа, ни заплата. Работим за чужди компании с ММ, в износа сме така да се каже, и правим плюса в държавния баланс. Обаче цялата ситуация не ми харесва изобщо, а това, че детето е затворено ми боде очите ежедневно.

# 230
  • София
Няма значение кой как брои времето, днес става една година откакто "ЗАТВОРИХМЕ" децата и ги обявихме за враг номер едно на хронично болните им родители, на бабите и дядовците, на учителите им.

За една календарна година дъщеря ми (10-11 клас) има точно 38 учебни дни (не е отсъствала и ден за карантини или други причини), синът ми (6-7 клас) има 40 учебни дни. За същото време малката има 6 месеца без детска градина (само 3 седмици от тях са били за почивка с нас или баба ѝ).

Школите, спортните занимания и тези по изкуствата изобщо не искам да ги броя.

Аз съм безотговорен, не търпящ децата си в къщи родител, но докато ходиха на училище бях ограничила контактите им с уязвимите възрастни напълно, защото за мен училището е по-важно от срещата с баба и дядо или от ходенето на ресторант.
Цял живот съм прекарала в подготовка за война и криза, да научена съм, че в такива събития има жертви и че като човек, който взима решения трябва да се оценят потенциалните жертви. За себе си бях избрала да жертвам удоволствията, срещите с роднини, за да не ги застрашавам, но да запазя контактите на децата, възможността им да са на училище до последно (уви, това ми беше отнето от хора, които не успяха да защитят пред мен ефективността на мерките и да ми покажат връзка между действие и ефект).
За съжаление управлението на кризата чрез страх и психоза доведе до това, че обществото избра да принесе в жертва най-уязвимите и беззащитните - децата... без дори да се замисли, че всъщност реже клона, на който седи.

И да, за мен последното нещо, което следва да бъде затваряно е училището.

# 231
  • Варна
От моята камбанария фактите показват, че пандемията се оплакват точно нископлатените и обикновено нискоквалифицирани хора, които загубиха работата си и не успяха да се адаптират към новата реалност. Аз проблеми в това ествество нямам.
Викаш, висококвалифицираните и високолатени хора намират пандемията за чудесно нещо. Joy

Преиначаваш думите ми. Никъде не съм писала, че пандемията е чудесна - тъкмо защото последствията са ужасни, държа на ограничителни мерки след като хората нямат съвестта сами да се ограничават. А колкото до икономическото естество на нещата, мисля че ме разбра много добре - достатъчно квалифицираните хора почти не пострадаха икономически от пандемията - или заради това, че не загубиха работата си, или пък ако я загубиха, бързо намериха нова ниша за изява, тъкмо защото имаха уменията и въображението. Всъщност изключение май бяха адвокатите, заради наложената ваканция на съда до май миналия юни.  Лично за мен изминалата година беше чудесна - не се разболях нито аз, нито близките ми, а и дори си повиших доходите.

# 232
Ограниченията в момента са само за децата и то само да ходят на училище! В момента не е проблем да го запиша на 3-4 частни школи и да учи присъствено! Там по-малко опасно ли е? Дали като обиколи 4-ри групи по 10 деца няма да се срещне пак с толкова, колкото би срещнал в клас
Що за общество сме, че зрелите хора си живеят живота, а децата 5-12 клас борят вируса!
Уцели пирона по главата, както се казва. Факт, така е. Приоритетите на сегашното правителство са сбъркани, а логиката му тотално куца. Което за съжаление прави ситуацията още по-опасна и непредвидима.

И ние какво правим?  Затваряме си децата и търпим глупостите на управляващите?  Навеждаме главата и безропотно приемаме всичко, което решат за БоКоугодно?
Не виждате ли, че от месеци отчитат мерки само с децата ни!  И то големите, защото там няма обезщетения!
До кога?
Знаете ли, че уикенда в Бургас се е провело състезание по плуване с 820 (осемстотин и двадесет) деца от цяла Бг, а иначе отмениха тържествата на Шипка!
Нека има тренировки, но кому е нужно да се съберат 1000+ деца, родители, треньори в закрит басейн.

# 233
  • София
По мои наблюдения от форума, най-недоволни от пандемията са хора със стабилни доходи, добър здравословен статус, с деца, учащи в едни от най-добрите училища! Няма да изреждам поименно потребителите и да квалифицирам, но който иска, може да го направи.

# 234
  • Варна
И какво да направим като мерките са най-вече в училищата? Да се вдигнем на бунт? Може, ама не с искането просто да пратят учениците в училищата, а заедно с това да ЗАТЕГНАТ всички останали мерки, вместо да ги разпускат и да ни приказват, че всичко е под контрол. А когато правителството действа малоумно да, една поне малка утеха би ми донесъл фактът, че поне за моето дете рискът е минимизиран, доколкото е възможно. За мен лично при неконтролирано разпространение на вируса, както е в момента и при неадекватни мерки от страна на управляващите ДО е най-най-малкото зло.

# 235
  • София

Преиначаваш думите ми. Никъде не съм писала, че пандемията е чудесна - тъкмо защото последствията са ужасни, държа на ограничителни мерки след като хората нямат съвестта сами да се ограничават. А колкото до икономическото естество на нещата, мисля че ме разбра много добре - достатъчно квалифицираните хора почти не пострадаха икономически от пандемията - или заради това, че не загубиха работата си, или пък ако я загубиха, бързо намериха нова ниша за изява, тъкмо защото имаха уменията и въображението. Всъщност изключение май бяха адвокатите, заради наложената ваканция на съда до май миналия юни.  Лично за мен изминалата година беше чудесна - не се разболях нито аз, нито близките ми, а и дори си повиших доходите.
Е, как? След като от пандемията се оплакват само нискоквалифицираните и нископлатените, значи останалите, след като не се оплакват, всичко им е наред. Понеже животът се изчерпва с доходите, нали, и ако не си загубил високодоходната си работа, годината ти е чудесна. Високообразованите хора обаче обикновено имат малко по-високи очаквания от живота и високите доходи не са им достатъчни - знам, капризи, ама човешки. /Нищо им няма на адвокатите, между другото. Адвокатската работа далеч не е е само в съда/.
И пак да кажа, аз смятам, че трябва да има мерки, спазвам всички, децата ми ги спазват, разбираме ситуацията и никой не се оплаква. Няма да изтъквам доходите ни. Но не дай си боже, да стигна до момент, в който да обявя изминалата година за чудесна. Гледаме от различни камбанарии.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 18:48 от sanaka

# 236
По мои наблюдения от форума, най-недоволни от пандемията са хора със стабилни доходи, добър здравословен статус, с деца, учащи в едни от най-добрите училища! Няма да изреждам поименно потребителите и да квалифицирам, но който иска, може да го направи.

Все едно какви са. Това е вирус, не му пука кой какъв е.

# 237
  • София
За 5-и клас (и нагоре) има ли възможност даден ученик да учи дистанционно по желание на родител? Докато класът е присъствено имам предвид?

# 238
Месечинке, ако прочетеш внимателно ще разбереш, че се изразява недоволство, че като единствена мярка остава неходенето на училище при 5-12 клас.
Никъде в писмото няма изразена радост от това, че всички други мерки отпадат и сал един зор са децата
Според теб да предлагаме и мерки ли трябва?

# 239
  • Варна
Аз не коментирам писмото в момента, не съм го чела, защото не ме касае по никакъв начин. Моето дете така или иначе не е на ДО, а като цяло нагласата ми към ДО е положителна. Но така или иначе за мен опасност има, риск има и мерките на правителството, т.е. отпадането им в момент на силен подем на заболелите е безобразно, скоро вероятно ще се наложи отново да затворят всичко, барабар с училищата.

Общи условия

Активация на акаунт