Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 944
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 270
  • София
На малките ученици им дойде повечко присъственото, а на големите дистанционното. А особено неприятно е, че когато се случат присъствено големите ученици веднага ги юрват на контролните, вместо да се попълнят дупките и да се дообясни или затвърди част от взетия материал. Много неприятна ситуация за възрастните животът да кипи, а големите ученици да висят като паяци пред компютрите. За университетите - те си имат автономия и сами решават какво да правят.

# 271
Сводка от ден втори (последен за сега) на ПО: детето, което седи до моето е с Т, а брат/сестра е положително за Ковид... Честитооо.
ММ забрани понеделник да отива лапето ПО.
Иначе има 2 шестици в ПО (да не реши някой, че има страх от изпитване).
Та така нашето присъствено... Безславно някак. Head Band

# 272
Сводка от ден втори (последен за сега) на ПО: детето, което седи до моето е с Т, а брат/сестра е положително за Ковид... Честитооо.
Значи "чудесно" работят прословутите мерки, които се "спазват" в училище. Нали се мери температура на входа, слага се каска, маска, бършат се ръце, не се диша и въобще всичко е наред със спазването на мерки. Как тогава това дете е допуснато в клас? Стелт мод, може би?
Нямам думи за превантивните мерки на хартия....

# 273
Е как да е?
У дома имаме болно дете и пращаме другото на училище... Така ли се прави? Следобед било вдигнало Т нашето другарче... А на него и тест няма да пуснат и няма да се карантинира клас или като пуснат тест вече не е било контактно... Парадокс

# 274
  • София
Никакъв парадокс. Щеше да е парадокс, ако мерките се спазваха и бяха тествани и карантинирани.

# 275
  • София
Ето това не го разбирам!
Е как да е?
У дома имаме болно дете и пращаме другото на училище... Така ли се прави? Следобед било вдигнало Т нашето другарче... А на него и тест няма да пуснат и няма да се карантинира клас или като пуснат тест вече не е било контактно... Парадокс
И всеки път, когато прочета такова нещо се ядосвам! В условия на пандемия, когато хем е опасно, хем всеки е изнервен и притеснен, не може да се позволява такова нещо!

# 276

Ако един човек е болен от Ковид, се слага под карантина цялото семейство, казвам ви го от опит. Няма как другото дете да е отишло на училище.

# 277
Ще са карантинирани де...
Ама вчера детето беше на училище и после излиза теста на малкото.
Сега вече карантината на мен с какво ми помага?

# 278
  • София
Слага се под карантина ако е официално регистриран случай.
Затова няма да има нормално ПО с подобни изцепки...
Дъщеря ми изкара вирус  по едно и също време с още 5 деца от групата си в ДГ. По думите на учителката само нашата сме я тествали.

# 279
Тоест, детето не е ходило карантинирано на училище. Нямало е и симптоми като е отишло.
В какво точно се упрекват хората, че са пуснали видимо здраво дете без симптоми и без братче с ковид (към онзи момент) на училище?
Струва ми се прекалено. Никой не е пророк и не знае какво ще се случи в бъдещето.

# 280
Тоест, детето не е ходило карантинирано на училище. Нямало е и симптоми като е отишло.
В какво точно се упрекват хората, че са пуснали видимо здраво дете без симптоми и без братче с ковид (към онзи момент) на училище?
Струва ми се прекалено. Никой не е пророк и не знае какво ще се случи в бъдещето.
Прощавай, Vrabcho_, кое точно ти се струва прекалено? Начинът на разпространение на заразата ли? И на мен ми се струва прекалено, ама на... има я, колкото и да си заравяме главата в земята. И не се справяме, ама хич с превантивните мерки. А даже тъкмо напротив - независимо от всичко си искаме нормалния живот. Е, в момента няма такъв и време да се осъзнае този факт. И идните седмици ще стане по-зле...

# 281

Просто сте го написала така, че все едно са знаели, че малкото е с Ковид и са пуснали голямото... Дали е с цел, опит за манипулация и защо, не знам...

П.п желая ви здраве, дано вашето дете не се е заразило!

# 282
Ще пиша само за себе си:
В условията на световна пандемия, половин свят в локдаун...
У дома две деца...
Едното болно и със симптоми, подозирам Ковид и пускам тест(до тук всичко е точно).
Аз не бих пуснала другото на училище.
А Вие?
donatella_v, не съм разбрана явно правилно... мислех, че е ясно... Но и емоцията трака по клавиатурата и не помага

# 283
И го спирате с какъв документ за извинение на отсъствията?...

# 284
Коментирате поредния пропуск на правителството! Трябваше да вдигнат дните за отсъствие по семейни причини и така всеки без притеснение с едно позвъняване да си спира детето до изясняване на положението.

Общи условия

Активация на акаунт