Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 155
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 555
И в Пловдив минават 5-12 дистанционно.
+ забранява им се посещението на заведения и молове...
креативни са Simple Smile

- спираме присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас за 2 седмици от понеделник
- забраняваме посещения на непълнолетни и малолетни на заведенията на територията на цялата област от днес
- остават всички досегашни мерки като забрана за посещение на непълнолетни без придружител в моловете.

# 556
  • София
И в София е забранено да ходят в молове, но под маската не се разбира на 17 ли си или на 18. Особено и като са по-високи никой не ги спира да им проверява личната карта. Тия дни тийнът ходи да купува подаръци за РД на приятели.

# 557
  • Варна
В мола да се помотае някой за половин час не го намирам за чааак толкоз опасно, особено ако си носи маската като хората. Преди няколко дни ми се наложи да мина след работа през Гранда във Варна, направо празен ми се стори.
Би следвало поне да въведат маски в клас за малките, които остават присъствено, но няма да го направят разбира се.

# 558
И в Пловдив минават 5-12 дистанционно.
+ забранява им се посещението на заведения и молове...
креативни са Simple Smile

- спираме присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас за 2 седмици от понеделник
- забраняваме посещения на непълнолетни и малолетни на заведенията на територията на цялата област от днес
- остават всички досегашни мерки като забрана за посещение на непълнолетни без придружител в моловете.
Забраняват се само заведенията, по моловете може 😃

Общо взето мерките за Пловдив са едно голямо нищо.

# 559
  • Варна
Разбира се, че е така, права си. Но за момента не става дума за това, просто се приканват хората, които имат възможност да оставят децата си вкъщи. Които нямат такава опция - градините все още работят.

# 560
Да се говори, че някой търси "спокоен живот", ако иска ПО е доста обобщаващо и неправилно. Някои от нас няма на кого да разчитат за помощ, нямат баби или други опции, което автоматично налага непрекъснато и постоянно да са на разположение на децата, които са на ДО и са във възраст до 10 години примерно. И ако има някаква опция за ДО, то за присъствено няма никаква, искаш не искаш си дистанционно.

# 561
  • Русе
Работила съм в къщи с малко дете.Всъщност преместих си офиса в къщи от момента ,в който имам дете. Много висока концентрация иска работата ми, а когато има ситуация решавам проблем в реално време, доколкото е свързано с управление на автомати в реално време. Хубавото е че детето ми беше доста здраво и тръгна с желание на градина. Но до 3 години си беше доста трудно, но не невъзможно и успях да придвижа няколко важни проекта срещу сериозна конкуренция извън страната. Редуцирах си задачите, направих компромис с доходите, но при мен беше такава ситуацията - така съм решила, така съм направила. Обобщения от рода - не може да стане - ами може, но друг е въпросът - каква е конкретно ситуацията - има ли друга възможност, може ли да си го позволиш, можеш ли го. Не го препоръчвам ако има друг начин.Но при мен нямаше. А и в училище продължих с двойното натоварване, защото се оказа талант в спорта, но не исках да изостава с училището и трябваше да наваксваме след лагери, състезания и всекидневни двуразови тренировки по 5-6 часа. Справихме се. В езикова гимназия е.

между другото приятелките и близките ми в US, UK и Франция правят постоянно гимнастики с отглеждането на децата. Бабите са непрекъснато в движение, гледачки или единият родител не работи. Почти всичките ми близки в US , единият родител не ходи на работа за да гледа децата.

# 562
Всичко е въпрос на нагласа до каква степен си в състояние да направиш компромис и с кое да направиш компромис. Въобще да намериш решение на затруднената ситуация, така че да се минимизират проблемите.
Аз също не съм разчитала на никого за отглеждането на децата си. С ММ се редувахме кой да ходи на работа и кой да си стои вкъщи да гледа децата. Първите три години си останах у дома аз, вторите три години си остана у дома той, после пак аз, после пак той и сега и двамата сме си вкъщи.  Аз успявам и от вкъщи да работя...

Семейството на брат ми живее в чужбина. И двамата със снаха ми имат сериозна и отговорна работа. Нейната не позволява работа от вкъщи, за това брат ми повече от 10 години си работи от вкъщи за да може да се грижат за децата си. И те няма на кого да разчитат, освен на себе си.

И гледната ми точка е не да обвинявам някого, че не се справя, а да се търси нагласата за намиране на успешен вариант.

# 563
Да се говори, че някой търси "спокоен живот", ако иска ПО е доста обобщаващо и неправилно. Някои от нас няма на кого да разчитат за помощ, нямат баби или други опции, което автоматично налага непрекъснато и постоянно да са на разположение на децата, които са на ДО и са във възраст до 10 години примерно. И ако има някаква опция за ДО, то за присъствено няма никаква, искаш не искаш си дистанционно.

Е нали до 4 клас са присъствено?
Въпреки че, и това не е особено удачно.
Има страни в Централна Европа с по 17 000 заразени на ден....ами ще се понапънем, ще ни е трудно, но съвсем не е невъзможно.
Въпрос на компромиси и отказ от някои неща.
За всеки е така в тази пандемия, никой не живее предсишният си живот.
Каквито и да е аргументи бледнеят пред този за запазване на животи.

# 564
В условията на повсеместни съкращения и закриване на бизнеси, нагласата е наистина много важно нещо. Разбира се.

# 565
В условията на повсеместни съкращения и закриване на бизнеси, нагласата е наистина много важно нещо. Разбира се.
В такъв случай в поста ми приемете, че първите три години е фалирал моят бизнес, вторите три години е фалирал бизнеса на мъжа ми и както следва описаното редуване.
Така по-ясна ли става нагласата?

# 566
  • София
Защо не оставят поне класовете, които са по един клас на набор?

# 567
  • София
Е нали до 4 клас са присъствено?
Въпреки че, и това не е особено удачно.
Има страни в Централна Европа с по 17 000 заразени на ден....ами ще се понапънем, ще ни е трудно, но съвсем не е невъзможно.
Въпрос на компромиси и отказ от някои неща.
За всеки е така в тази пандемия, никой не живее предсишният си живот.
Каквито и да е аргументи бледнеят пред този за запазване на животи.
Това изказване евентуално би могло да има някакъв смисъл, ако бяхме в локдаун. А ние, не само че не сме, но и единственото затворено нещо са училищата. Което прави изказването изцяло извън настоящия житейски контекст.

# 568
  • София
В Плевен днес са организирали протест пред РЗИ-то - недоволни родители и граждани са хвърляли торти и сухи пастички по прозорците на сградата на РЗИ. Викали са "Оставка!", "Долу ДО" - недоволството е масово. Заплашват пак с организиране на протести и недоволство, доколкото разбрах има стартирана и подписка.
Хъм, аз това го гледах по новините като протест на собствениците на моловете и заведенията в тях, на фитнесите и други бизнеси, заради тяхното затваряне, а не като протест на родителите. Но не гледах много внимателно и може да съм пропуснала нещо.

# 569
Сега да питам - какво значи децата нямат право да посещават заведения и молове. Не мога да го заведа да му купя обувки и гащи?
Можем с бабите да идем на ресторант,  а децата трябва да оставим у дома?
Тия в бързината съвсем се омазаха с безмислени заповеди! В предната пишеше - "непридружени от възрастен", а сега?

Общи условия

Активация на акаунт