Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 84 141
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Андариел, Ами тогава никой няма да си остави детето вкъщи и толкоз! Не са затворили градините все пак.
Скаридке,
Работила съм с бебе докъм година и половина, както и миналата година с първокласник на ДО. Знам отлично какво е. Просто го посочвам като възможност, всеки си преценява дали може или не може да го направи, както казах все още никого не са задължили да оставя децата си вкъщи и да ги мята на бабите. А това, че "вече всички се върнаха в офисите" също лесно може да се промени, вече има препоръки към работодателите където е възможно да го организират.

# 541

Те в болниците не тестват, където всички са потенциално дори със симптоми и ги размотават хората, какво остава за здрави деца ей така национално тестване за спорта, че даже няма и да е национално ми някаква рандъм версия реално..
Това последното просто не е вярно.
Мой близък трябваше да влезе в Токуда за нещо с операцията му. Денят преди приемането му правиха тест там на място, оказа се положителен. Не го приеха за операцията. Човекът се влоши много за 5 дена , и го приеха за Ковида.

Ние не сме в офиса, от октомври сме хоум офис. Много ми тежи вече.

# 542
  • Бургас
Аз съм работила и ми беше много добре. Но сина ми е спокойно дете, не е някоя хала.
Опитваш се да кажеш, че тези, които не могат да работят пълноценно хоум офис и едновременно с това да гледат малко дете, имат у дома си невъзпитани хали? А дали не е възможно ти да си работила много добре, докато гледаш спокойното си дете, защото работата ти е твърде семпла и неизискваща особен ангажимент?

Винаги съм се възхищавала на способността на хората тук от една дума да съчинят цяла възможна история.

# 543
Не каза това жената. И моето беше щуро за 3 момчета. На всичко отгоре малко след годинката  отказа да спи следобед. Че и все такива завързани ги измисляше... Никой не смееше да го загледа за дори за малко. Дори баща и .Най- лесно го удържах като му дам да се занимава с нещо, което му е интересно или взема на заем децата на съседките у нас.
Просто някои хлапета са твърде енергични. Който е имал знае, който не -няма да разбере.

винаги съм имала натоварена работа, а детето много боледуваше. Като беше на 4-5 години бях на работа, в която нямаше кой да ме замества и работех, докато я гледах. Получи гърч, докато бях на компютъра да се занимавам с някакви китайци. Малко дете не може да се гледа нито здрави, нито болно, докато работиш. Наистина не знам как се справят хората с малки деца толкова дълго време

# 544
  • София
А защо спират най-големите като те спокойно спазват правилата?
Защото могат да си седят вкъщи сами?
Много справедливо!

# 545
  • European Union
Само мога да завиждам на училищата, в които "големи" ученици спазват правилата. Аз не мога да се преборя. Обяснявах, молих, убеждавах, заплашвах, крещях.... и се предадох. Няма сила на света, която да ги накара да стоят с маските в час.

# 546
  • София
Е, аз имам хала, която за половин година (толкова се събра миналата година да не ходи на градина) се научи да стои сама и да прави "нещо". Имам и две големи деца, които вече година учат в това недоразумение ДО. Баби за помагане нямам, от което се разбира, че шест месеца и аз бях "работа от къщи"... Ами убийствено е. Да има дни, в които ми е лежерно и нямам часове, административната изоставих доколкото мога, но занятията със студенти и слушатели са си там, а да преподаваш с петгодишно на главата е приключение. И все пак се справихме - големите. Малката си има дефицитите от това време. Искрено се надявам да не затварят градините за всички, който може, нека си решава за себе си, но аз не мога и няма да причиня отново това на детето си по желание.

# 547
  • София
Маги, същата мъка. Чудех се къде да се завра да преподавам, кога да де наредя на компа да пиша, абе побъркаха ни.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 09:18 от Rockstar

# 548
  • София
Съчувствам ви, дами. Дано да е за кратко. И дано не причинят ДО и на по-малките, че това от първия срок още ме държи.

# 549
При нас ДО е на ниво, само по един предмет са много назад по уроците, въпреки че имат регулярни часове, тя жената си знае, но според мен няма да го изкарат до края този учебник.
Но много ми писна вече цялостното изкарване от живота присъщ за възраста им, то разходки, разходки, но все пак доста неща липсват, ежедневни контакти лице в лице, рождени дни, веселата част от даскалото, щуротиите, които се случват. Добре беше още една ротация поне да извъртим.

Така, или иначе баш в момента няма какво да се направи, дано прескочим и тоя път и повече хора да се ваксинират, може би това ще ни оттърве по-трайно.

# 550
  • София
Маги, същата мъка. Чудех се къде да се завра да преподавам, кога да де наредя на компа да пиша, абе побъркаха ни.
Винаги има и по-лошо - напоследък ми е мото... От 1.02 ние върнахме редовните военнослужещи в клас... И от първи моето мъниче се разболя... а ММ трябваше да е една седмица на курс (дистанционно естествено)...
Е, имах си две деца пред мониторите в спалнята и детската, мъж нареден на лаптопа в хола, болно дете с 39,6 на дивана, слушатели в зала в Академията и аз - 6 часа на рибарския ми стол в голямата баня (добре, че си я правих голяма и уютна, тогава ме подиграваха, че там ще си пия кафето, като ме ядосат в къщи), от телефона правя презентации, ролеви игри... Добре, че връзката се товари много с камери, та по инструкция не ги пускаме... Издържах три дни, и на четвъртия размених програмата с колегите...
Въпросите "какво ще ядем", "кога ще ядем", "има ли нещо за ядене", "може ли чипс" и т.н. вече почти не ги забелязвам.
Когато малката е на градина, "тормозя" брат и да я води в дните, когато имам първи час, и да я прибира след обяд, когато не съм от къщи, за да излиза изобщо от къщи... Днес едва си откри ключовете за апартамента - толкова дълго не са му трябвали, че не знаеше изобщо къде са...

# 551
Малко дете не може да се гледа нито здрави, нито болно, докато работиш. Наистина не знам как се справят хората с малки деца толкова дълго време
Никой никога не е казвал, че е лесно, но сме ги създали и трябва да намерим начина да ги отгледаме по най-добрия за тях възможен начин, каквото и да ни се наложи да изтърпим. За това към всяко едно нещо, за което другите могат да си позволят да  махнат с ръка и кажат, че не става, когато си майка просто не можеш да си позволиш друго освен да намериш начина да стане.
Скрит текст:
Един ден правя буквално три крачки  от стаята с малката , колкото да заключа след гости и като влизам ми се наложи да я хвана в полет. Покатерила се върху ТВ шкафчето яхнала телевизора и лети. ..Всичко това се случва за по-малко от минутка, защото много добре знам що за човече отглеждам. ..Не от добро се принудих само на 4 да я уча да чете, защото за нас място в градина нямаше. Трябваше да търся как да оцелеем и двете. В това време братовчед и на същата възраст истински ангел. Гледала съм ги  и двамата.

# 552
  • София
UNICEF Bulgaria
168 празни бюра
168 неизползвани раници
Бъдещето на 168 милиона деца е изложено на риск
Тази инсталация пред сградата на ООН в Ню Йорк е напомняне за глобалната образователна криза. Бюрата и раниците символизират 168 милиона деца, чиито училища са напълно затворени от близо година заради #COVID19. 
Нашето послание към световните лидери е ясно: не трябва да се пестят усилия за отваряне на училищата.

https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2021/03/04 … d?t=1615449185069

# 553
  • Бургас
Каква е целта на тази арт инсталация? Тези деца не си стоят в къщи ей така за кеф, нали?

# 554
  • София
Е аз в момента виждам РАЗЛИКАТА.
Малкият е на училище, голямата е онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт