Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 85 038
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 260
Някои така и не се зарибяват по компютърни игри, но по-голямата част от момчетата особено, лудват по тях.....
Има и момичета геймъри. Полът отдавна нищо не значи.
Към наркотиците, например?
Вече има лични впечатления от познати, които ползват. Промяната настъпва за месеци и е драстична. Жалкото е, че са умни деца на амбициозни родители. Много, много тъжно!

# 1 261
има забрани, разбира се. Аз пък се учудвам как някой може да не е в състояние да въведе нещо подобно. То ако беше редно да правят каквото главите им решат на 15 примерно, щяха да са официално пълнолетни. Във времето се е налагало различни неща да се забраняват. В момента има ограничение на мотаенето навън, защото виждам, че то преобладава за сметка на ученето. Ама не била доволна, ми хубаво - като виждам, че не може да се балансира сама, на мен това ми е работата. И не виждам как ще се отърве от това, освен ако не реши да забегне, но за момента за щастие няма такива тъпи идеи.

# 1 262
  • София
sanaka, извадила си късмет с момичета. Ако на моето "мъжко" момиче забраня достъпа в свободното време до всякакви момчешки игри в нета, воя й ще се чува на 20 км. Забрана има само за учебното време.

# 1 263
Прибрала съм джойстиците за през седмицата, полагат му се на моят  почти 16 г. младеж само през уикенда. Последните месеци не се отлепя от плейстейшъна, а училището се неглижира, следователно ще го балансирам аз Confused
Вторият срок  и малкото мотивация която имаше, изчезна. Как ще я караме за напред......

# 1 264
  • София
Както казах - само в спорта ми е надеждата. Това й е мотивацията на моята 16 г. Откакто тръгна на спорт, се събуди и в ДО.

# 1 265
  • София
Rockstar, какъв спорт? Точно се чудя какви спортове са подходящи да се стартират в тийн възраст.

# 1 266
И моето дете много обича да спортува, но ей го на... Затвориха и залата

# 1 267
  • София
Шах? Wink

# 1 268
  • София
Лека атлетика. Тя тръгна в 6-7 клас всъщност, после спря в 8 и лятото пак започна.

# 1 269
Rockstar, какъв спорт? Точно се чудя какви спортове са подходящи да се стартират в тийн възраст.
Моята тийнка спортува танци: хип-хоп, брейк, стрийт денс. Между 2 и 5 пъти седмично, а в доброто старо време, когато имаше състезания и всеки ден.
Сега съм благодарна само да има тренировки, няма го вече хъса и мотивацията на предстоящо състезание.
Това е едно от нещата, които я крепят с това дълго ДО. А и е в страхотна форма, което си дава тонус и самочувствие.

# 1 270
  • София
И в момента има спорт, но само за картотекирани играчи. Иначе и останалите трябва да се движат поне по час на ден, да се събират в някакъв колектив, дори да е навън. Може би в държавните училища са по-малко натоварени, но в частните са по цял ден и вече на шестия месец са дали фира всичките, по мои скромни впечатления. Синът ми е бил присъствено само 4 дни от октомври насам и като гледам тази учебна година едва ли ще се върнат на място. Защитавах ДО до един момент, но като временно решение. Сега вече цяла година е прекалено и не знам как ще оправяме щетите по децата.

# 1 271
Всички вече са дали фира, Бояна. Може би само при малките ученици има някакъв ресурс и инерция за учене в момента, защото те все пак бяха на ПО два месеца и половина от началото на годината.
В момента сме в предизборна ситуация и никой не го е грижа, но в един момент през април трябва да седнат и да измислят какво правят с училищата. Защото вървим уверено към ситуация на провал на годината, поне такова е моето усещане.
Замлъкнаха всички гласове от МОН, притаили са се и чакат, няма Стаматов, няма отраслови съвети.
Аз съм ок да се затвори абсолютно всичко, но да има спорт и училище за децата до края на учебната година. Ще се лиша от всякакви мои лични удоволствия, свързани с излизане и развлечение (де факто от година съм се лишила от тях, принудително).
За съжаление, не виждам воля за това у никого в момента.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 11:18 от Анонимен

# 1 272
  • София
Плахо напомняне за децата със СОП. Синът ми вече е години назад.

# 1 273
  • София
Втора смяна, вече и без спорт, съвсем даде фира.
Жал ми е за децата в Бургас, които затвориха по къщите след 20 ч. Не знам как дете, което е втора смяна, до след 19 ч, ще успява да си показва носа навън...
Вече и аз съм съгласна да затворят всичко и да пуснат децата, но това няма да стане.

# 1 274
  • София
Всички вече са дали фира, Бояна. Може би само при малките ученици има някакъв ресурс и инерция за учене в момента, защото те все пак бяха на ПО два месеца и половина от началото на годината.
В момента сме в предизборна ситуация и никой не го е грижа, но в един момент през април трябва да седнат и да измислят какво правят с училищата. Защото вървим уверено към ситуация на провал на годината, поне такова е моето усещане
Замлъкнаха всички гласове от МОН, притаили са се и чакат, няма Стаматов, няма отраслови съвети.
Аз съм ок да се затвори абсолютно всичко, но да има спорт и училище за децата до края на учебната година. Ще се лиша от всякакви мои лични удоволствия, свързани с излизане и развлечение (де факто от година съм се лишила от тях, принудително).
За съжаление, не виждам воля за това у никого в момента.
Опасявам се, че тази учебна година няма да се връщат повече. Бг училищата до 12.04 са ваканция, след това около първи май има цяла седмица почивни дни и от средата на май не вярвам, че ще върнат и малките за две седмици, а за големите е очевидно, че не им пука, защото не им струва нищо да ги държат на ДО. И да ме изтрият ще го кажа, това е престъпление срещу децата. Не знам как ще ги оправяме после, това е цяло поколение вече в една или друга степен повредено.

Общи условия

Активация на акаунт