Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 536
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Аз лично ДО го виждам като някакво помощно средство, в малки групи, за малко време - макс 4 часа по 40 мин 2 пъти седмично, не повече.
Радвам се, че се разви, макар и в тези ужасни условия.

# 1 486
Ясно, искате всички да са ДО, защото е в реално време и на вас така ви е удобно.

Аз искам да няма епидемия, децата да са ПО,  ние да сме си по работните места, да се фръцкаме на работа и училище с новите дрехи, купени онлайн, да си слагам червило, вместо маска, да обядвам с колеги в обедната почивка и да излезем и седнем след работа някъде.
По очевидни причини желанията ми едва ли ще се осъществят скоро.

# 1 487
Ами не, аз не искам ДО, но съм реалист и когато се налага ми е ясно, че трябва. А че е сбъркана политиката за отваряне/затваряне аз нямам вина, нито някой от тук пишещите. И не, аз поне не познавам човек, който да смята ДО за перфектно и да не вижда негатавите от него.
Канализирайте енергията си за отваряне първо на училищата, когато случаите намалеят. За мерки в училищата, когато децата са на ПО, а не да пускате ехидни коментари по родителите, които казват, че се справят някак си и с ДОто.

И да, и аз си искам живота обратно. Тропам с краче, ама не става. Цял свят тропа с краче, но явно това няма да помогне.

thewishmaster, и аз искам моето да е на ПО, но не на всяка цена. Животът през 2021 не е същият като през 2019г. Сори, и за мен, и за теб, и за целия свят не е.

# 1 488
Ясно, искате всички да са ДО, защото е в реално време и на вас така ви е удобно.
И защото сме скачени съдове.
Но да не забравяме, че икономически също сме скачени съдове. Няма как цели браншове да се сриват, заради локдаун и ДО и да останат незасегнати хора. Дори и тези с хоум офиса ще се сблъскат с по-слабо потребление на предлаганите от тях услуги/стоки, когато държавата се напълни с бедни хора, които са принудени на свият консумацията си до санитарен минимум.

Някой спомена как затваряйки се предпазваме децата от травми: загуби на близък, тормоз в училище и др.
За жалост, в живота няма как да ги предпазваме вечно от травми, целият живот на възрастен е пълен с травми и борби. Аз не мога да се закълна, че ще опазя децата от загуба на близки, защото всички сме смъртни. Ако не е Ковид, ще е нещо друго.

Много лошо се получи с това ДО, защото за много от нас то си стана символ на нещо мрачно и угнетяващо. Предишни години посрещах грипните ваканции спокойно и философски, редувахме се кой ще гледа децата, бабите помагаха, въобще, всичко протичаше някак позитивно.
Оттук нататък, при всяко включване на ДО при мен ще се генерира стрес, защото го свързвам с репресия. Ще се питам колко ще продължи, няма ли пак да е месеци, как ще наваксват децата. При дъщеря ми ще е същото, тя вече е тотално изтощена. Ето ви друга травма, погледнато от този ъгъл.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 13:38 от Анонимен

# 1 489
  • София
Не виждам основание в това мислене, че децата са ДО, защото някои родители искат това.
Ми не, не е така. Това са решения, върху които родителите не влияят. Ако влияеха, то положението щеше да е друго. Просто масовостта от родителите искат ПО.

# 1 490
да се фръцкаме на работа и училище с новите дрехи, купени онлайн, да си слагам червило, вместо маска, да обядвам с колеги в обедната почивка и да излезем и седнем след работа някъде.
Ехее, ти се размечта, ама и аз с теб Balloon

В България не е забранено да се събират две домакинства. Вместо кавги, не може ли две-три домакинства да си разпределят дните за гледане/ преподаване на тези деца и така всеки да има поне един ден, изцяло отдаден на друго? Аз бих постъпила така, ако не издържам. Приятелката ми е с три деца, аз с две. Април миналата година бяхме обмислили варианти даже, ама Курцьо каза, че не може две домакинства. (Австрия)

# 1 491

А вие явно искате всички да са ПО, независимо от многото болни и пълни болници, защото така ви е удобно.
Големите са на ДО от месеци. Защо това не опразни болниците?
Големите са на ДО от 12 март.
Пълненето на болниците и покачването на новозаразените започна точно след пускането на учениците февруари .

# 1 492
  • София

А вие явно искате всички да са ПО, независимо от многото болни и пълни болници, защото така ви е удобно.
Големите са на ДО от месеци. Защо това не опразни болниците?
Големите са на ДО от 12 март.
Пълненето на болниците и покачването на новозаразените започна точно след пускането на учениците февруари .
Вие сериозно ли смятате децата са основните разпространители на вируса???? Деца имате ли?

# 1 493
  • София
Ох, пак това! Три пъти го питаха Кунчев дали учениците са причината и трите пъти каза, че причините са МНОГО.

# 1 494
  • София
Във Франция от ноември правят по 300 000 теста седмично в училищата, все едно тук по 30 000 всяка седмица. Видя се, че ако са са с маски и се спазват санитарните мерки не разпространяват, заразяват се вкъщи. В чуждестранните училища в София със същите чуждестранни мерки всичко си работеше перфектно и в средата на октомври имаше по два случая донесени от вкъщи, които не доведоха до последствия. Та у нас не са децата виновни, а липсата на мерки в училищата. В страните с мерки в училищата децата не са спирали да са присъствено тази учебна година.

# 1 495
Бояна, мерките. Това е факторът. Тук децата маските ги задушават. От дезинфектанта се обриват. А това да им се направи тест е инвазивна процедура.

# 1 496
  • София
Бояна, мерките. Това е факторът. Тук децата маските ги задушават. От дезинфектанта се обриват. А това да им се направи тест е инвазивна процедура.
Ако са в чуждестранни училища тук не им пречи нищо, както се оказа, ходят си с маски и спазват всичко. Който не иска не влиза в час и има отсъствие, а родителите му са поканени да си го приберат. Иначе и маски дават ако някой си е забравил, термометрират на входа и дори на двора са с маски. Значи може.
И трябваше задушаващите се с маски да са на ДО по желание в българските училища. Останалите да си ходят на място. Не сме по-прости от останалите народи, спазваме мерки, когато се наложат наистина.

# 1 497
  • София
Аз май съм писала и тук.
Тръгна дъщеря ми на училище на 15 септември. С учудване разбрах, че продължават кабинетната система. Говорих с класната, така било по-удобно, така били решили.
Обадих се в МОН, обясниха ми, че имат право да са на кабинетна система
Груба грешка! Всеки час, всеки един клас се мести в различна стая. Някои деца си почистват чинове и столове, но....
Сега като ги върнаха ротационна, вече не бяха на кабинети. Но още първият ден получиха съобщение от химичката " тихо и кротко елате в кабинета".
За маски хич и да не отварям дума.

# 1 498
Скрит текст:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158995142288467&id=592883466

Таблицата представя резултатите от изследване на Техническия университет в Берлин за разпространение на коронавируса чрез аерозоли (т.е. независимо от всички мантри за дезинфекция и дистанция, които мнозина у нас си мислят, че решават всички проблеми).

Стойностите показват репродукционния индекс R0 в различните описани ситуации. Иначе казано, ако в училище (цял клас, без маски) има едно заразено дете (или учител, разбира се), до вечерта има още 11 или 12. В ресторанта при 50% заетост (и без нашите изцепки с крещене, танци и т.н.) ще се заразят още 2-3 души от всеки заразен, във фитнеса - 3-4 души. В голям офис, при 50% заетост и без маски (разбирай примерно всички колцентрове, и то ако само с половината персонал присъствено) от един заразен до края на деня ще са вече 9, а в училище при 50% заетост и без маски - още 6. Ако са с маски - само 3.

И така нататък - в таблицата ще намерите още доста примерни ситуации, от които можете да разберете защо и кое се затваря първо при локдауните. Единственото, което се вижда ясно, че по принцип може да не пада под ножа, са ресторантите, но само при такъв начин на експлоатация, какъвто у нас просто не би бил възможен заради манталитета ни, пък е до голяма степен и икономически неизгоден, така че за собствениците е почти все тая дали ще са отворени с 25% заетост и само за кротко хапване на дистанция на малки компании - не банкети, не шумни партита в големи компании и не висене по 4-5 часа.

Ето едно изследване от темата за коронавируса. Да, сигурно някой ще извади друго, което показва различни числа. Това е просто ориентир, ако има мерки, маски и т.н. в училищата как ПОто може и да се случи.

# 1 499
  • София
Аз съм крайно разочарована от приятели, роднини, познати, що се отнася до мерките в училищата. Всичко искат ПО и сега около мен, с изключение на самата мен и още две три приятелки. Искат, ама ако може без да се спазват наистина строги мерки. Еми, не е ок това.

Общи условия

Активация на акаунт