Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 504
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
Какви глоби, Лоска, какви 5 лева.. Ако стриктно се налагаха такива при нарушения, нямаше да сме на този хал. Андарил казва, че се чуди как някои си вярвали, че някъде се спазват правила. Ами по същия начин както някои си вярват, че въпреки множество наложени глоби ситуацията е такава. Не, такава е, защото контрол и последващи глоби де факто липсват, освен някакви инцидентни и парадни за пред тв,  с които се имитира дейност ..Да не говорим, че и немалко от уж наложените масово глоби  за неспазване на мерки с лекота  биват отменяни заради пропуски в издадените актове и наказателни постановления на полицията и на РЗИ.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 08:17 от пенсионирана русалка

# 1 576
  • София
Вие как си представяте съобщение в Школо "Глобени сте 50 лв"?

# 1 577
  • Отвъд алеята зад шкафа
По моите наблюдения, правилата много повече се спазват, отколкото обратното. Поне в моя ареал на движение. Дори виждам хора с маски по улицата или в личните си автомобили. Случвало ми се е да видя някой в магазина с маска под носа, но от 10 човека, един да е така. Масово хората си носят маските, налягат си парцалите и така. Пак казвам, в двете училища на децата ми, мерките се спазваха стриктно.

# 1 578
  • София
Маги, ние броим изключенията, в които мерки се спазват. Както чуеш мисленето на болшинството на хората на улицата, така е и в училище - не им пука, не вярват, не искат, не могат.
От една година рядко се задържам по улицата. На работа е задължително с маски и по двора, всеки мрънка, но си спазва. Около мен пък всички хора спазват, децата (вече безкрайно отегчени от мониторите) не излшзат по кафета (тук там се събират по 2 навън). Пътувам с градски транспорт ежедневно - общо 4 до 6 превозни средства (метро не ползвам от началото на пандемията) - досега в наблъскан автобус, с хора без маски не съм пътувала. В началото се случаваше тук там единични пътници, но поне от три месеца дори носещите маската под носа изчезнаха... Пазарувам само в квартален супермаркет - оставили са 12 колички, като свършат не пускат докато не излезе и се освободи. Касиерите са зад плегсигласов щит (така ми напомнят за соца тези гишета, тогава всички служители бяха зад стъкло...). Аз проблеми с мерките и спазването им нямам. Явно живея в някаква паралелна вселена.

# 1 579
  • София
Колкото тестваха преди, толкова ще тестват и сега. А дори да излезе някое положително дете, помним какво писаха много хора тук - никой не е бил карантиниран. Мижай да те лъжем е цялата работа, не знам как има някой все още да вярва, че се спазват правила. Или много му се иска да вярва, че се спазват правила.
Ако учителката влезе в час с маска под носа, или директорката се носи из коридорите без маска, кое дете ще стои с маска? Във всяка организация може да се наложи ред. Няма какво да се заблуждаваме. Както и навсякъде без контрол всичко се превръща в хаос.

# 1 580
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм много любопитна, ако се беше направило масово тестване в училищата в цялата страна, какви щяха да са резултатите. И не знам защо не се направи- хем ще се засекат болни и огнища, хем ще се види реално колко са болните в системата на образованието.

# 1 581
Истината е в контрола и глобите. На работа сме с маски по цял ден, но при първо нарушение ти правят забележка, при второ - те глобяват. Всички носят, дори и тези, които ги задушаваха маските в началото. Но... повечето от тези хора след работа в Лидъла са с маски под носа. Там глоби няма.

# 1 582
Вие как си представяте съобщение в Школо "Глобени сте 50 лв"?
Не такива глоби. Simple Smile  РЗИ налага глоби на училището, ако учениците са без маски или не се спазват мерки и си плаща самото училище от бюджета.

# 1 583
Все си мисля, че след 15.04 могат да ги върнат в училище. Моите и двамата изкараха по 2 седмици присъствено, съответно през февруари и началото на март. Бяха постоянно на отворени прозорци и с маски. В края на април пък ще е още по-топло. В нашето училище има и изнесени класни стаи на двора. Училището е до парк и през есента часовете на гимназиста по литература обикновено бяха в него, на открито.
В момента моите са втора смяна и ще останат така до края на учебната година. Стаите им вкъщи са южни. Бюрата са до прозорците и съответно за да виждат добре на мониторите, пускат щорите. И ей така, навън пече слънце, а те стоят в затъмнени стаи като таласъми.

# 1 584
  • София
Все си мисля, че след 15.04 могат да ги върнат в училище.
Дано да е така. Лично аз подозирам, че само за две седмици преди 10-те дни майски празници, няма да върнат никого, а пък след 9-ми май пак остават само 2 седмици преди малките да свършат училище. Опасавям се, че ще връщат ученици чак септември. И пак казвам, дано да бъркам.

# 1 585
  • European Union
Най-най-малките свършват училище на 21 юни.

Аз си мисля, че 12 клас ще се върнат още на 5 април, а другите след ваканцията - по обявения график.

# 1 586
  • София
За децата и пандемията. Разговор с психоаналитика Орлин Тодоров
https://toest.bg/orlin-todorov-interview/

# 1 587
  • София
На мен вече ми е по-важно какво ще правим от септември, а не дали ще ги върнат сега...

# 1 588
  • София
Министърът каза, че лятото ще имаме над 60 процента Ваксинирани. Колко е реално това...
Гледам Израел. Хората се връщат към живота си, а знаем на какво дередже бяха.

# 1 589
Защо пък най-малките да свършват на 20.06?
Моя близка приятелка е начална учителка в нашето училище. Учиха си плътно. Покрай спорта познавам малки деца от почти всички училища в нашия град. Навсякъде си учиха нормално ДО през декември. Никъде не са ползвали онези измислени проектни седмици, т.е. оставили ги са за след края на учебната година. Понеже участието в тях не е задължително, предполагам, че който има желание от децата 1-4 клас ще си завърши съвсем нормално - края на май за малките и 15.06 за четвърти клас. Друг е въпросът, ако някои родители пожелаят две седмици безплатна занималня.
Шестокласникът ми няма пропуснат ден като обучение и няма какво да прави след 15.06 в училище. Гимназистът пък така или иначе е до края на юни.

Общи условия

Активация на акаунт