Дистанционно обучение за учениците-Teмa 16 /Март 2021/

• 83 267
  • 1 973
  •   1
Отговори
# 1 860
Хоспитализираните са с около 200 по-малко от уикенда.
Нямам време сега за слагам линкове, всичко е в портала.

# 1 861
  • Бургас
Е то през уикенда винаги приемат по-малко или по скоро ги отчитат на следващия работен ден. А и 200 човека по-малко са едно нищо. Като се разхвърлят из цялата държава се получават по 2-3 души на болница.

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 09:25 от Irene Adler

# 1 862
  • София
За намаляване на хоспитализираните не се ли говори след седмица поне намаляване? След почивните дни... Нереално е да се взима под внимание.

# 1 863
  • Sofia
Тия хора съвсем се побъркаха. Дано се намери кой да им потърси сметка. Ако не сега,след време. 10 000 в болница, те мерки ще отпускат. Направо съм в потрес. Докато претърпят лични загуби,явно няма да им дойде акълът.

# 1 864
Интересен социален експеримент се наблюдава.
Излиза министър, предизборно хвърля в публичното пространство информация, която знае, че масите искат и очакват да чуят и масите започват да се упражняват върху казаното.

С интерес очаквам да видя дали ще бъде изпълнено казаното или след провеждане на изборите ще се съобразят с "намалелия" брой хоспитализирани и заразени, тъй като и самия изборен процес предполага допълнително увеличаване на заразените... И тогава същият този министър какво ли ще ни каже? Дали пак ще ни хареса?
Търпеливо изчаквам в любопитство.

# 1 865
  • Ямбол
Хайде стига с тези проверки на домашни. И аз не винаги проверявам, но изисквам. ...Ако всеки път им проверявам домашните, а те не са малко, трябва да не лягам изобщо.

Защо им давате домашна тогава изобщо 😳  Вие не си вършите работата, как ги мотивирате те да си свършат качествено тяхната?!

...
О, намери се и някой да ми каже, че не си върша работата. Благодаря, може би сте запозната с длъжностната ми характеристика и знаете, какво трябва да върша.
Домашна давам, за да се упражни, усвои и затвърди новото от уроците и ако имат затруднения, да ме питат, да обясня още веднъж. Не проверявам домашна в смисъл, дали е вярно решена, но изисквам както казах и следя дали имат домашна. Който няма, вече писах, санкционирам, когато му дойде времето.

# 1 866
  • София
Изобщо не е ясно дали големите ученици ще ги върнат – до 12-ти април има много време. Другото е, че в тази ситуация, който се върне ще присъства, докато карантинират класа му, което може да е и на втория ден. На близка и се случи и при по-лека картина в страната – детето 5 месеца на ДО и присъства само ден, а после 10 дни карантина.
Но наистина вече омръзва и човек да се ядосва.

# 1 867
  • София
Аз се надявам ако върнат учениците, да има засилен контрол на мерките по ясно разписани правила.
Времето е топло, отворен прозорец задължително да има. Това като пример.
Да, да, знам че в повечето училища мерките са супер.

# 1 868
  • вкъщи
А някой разбра ли за 1 и 2 какво се случва? Нищо не можем да планираме значи...

# 1 869
  • София
Аз се надявам ако върнат учениците, да има засилен контрол на мерките по ясно разписани правила.
Времето е топло, отворен прозорец задължително да има. Това като пример.
Да, да, знам че в повечето училища мерките са супер.
Каквито и мерки да има при болен ученик са в карантина. При такива данни като сегашните карантините ще валят всеки ден. Ако изобщо върнат големите ученици, де, до 12-ти април има две седмици.

# 1 870
Не бързайте толкова с реакциите, нагласите и обобщенията, защото според мен още двеста пъти поне ще си сменят решенията и пак финалното такова ще бъде взето в последния момент (разбирайте неделя вечер - по възможност).

Решенията, които се взимат в момента, са прибързани, всичко се обещава, защото моментът е такъв. Целта е да се привлекат избиратели, все пак е предизборна кампания. Но след това? Идеята сега е да се харесат на мнозинството и понеже по-голямата част от родители предпочитат присъствената форма на обучение, ще се прави всичко възможно, за да може тя да се осигури в рамките на 1-2 седмици, а след това, когато стане ясно всъщност, че ситуацията не е била най-удачната за разхлабването на мерките, всичко ще си дойде постарому.

Въпросът е, че на хората им писна. Наистина им писна - и на деца, и на родители, и на работещи (които не са родители). Едно безкрайно и хаотично разиграване. Смятам, че всички щяха да са много по-спокойни (дори и тези, които не харесват ДО), ако още в началото беше обявено, че то ще продължи до юни, докато всички ученици приключат учебната година. В момента си играем на иди си, ела си. Всичко това отключва една безкрайна апатия у децата. Тъкмо се приспособят към едната форма на обучение (която и от двете да е тя), след това следва нова наредба и се налага превключване към другата. Тук не става въпрос само за това коя от двете форми на обучение е с повече плюсове, а и за други неща - например нуждата от възрастен при продължителен престой на малките деца и ученици при потенциално дистанционно обучение, същевременно нуждата от доходи за задоволяване битовите потребности на семейството.

Идеята ми е да не се нападаме взаимно и да не се разделяме на лагери. Вярвам, че всеки, пишещ в тази тема, е поне малко състрадателен и мислещ и за другите хора, но когато въпросът опре до избор между нормалното развитие и психиката на собственото дете и милеене за чуждото здраве на хората, мисля, че е ясно кое от двете ще се предпочете от повечето родители.

# 1 871
  • София
Едно не ми е ясно. Защо майките, които защитават ДО, не бъдат толерантни към останалите? Аз нямам нищо против вашите деца да си учат ДО до 12кл. ОК съм с това. Но защо вие не кажете същото за останалите деца, чиито родители желаят те да учат ПО?

# 1 872
Ясно е защо!
Защото когато 1 или 2 са ДО от целия клас, не са равностойни на останалите ученици в класа. Нарича се дискриминация. И вие всички го знаете.

Моите деца са на ДО. С момченцето му в 4 клас бая зор видях, за да вкарам мисленето на част от госпожите в релсите! То не бяха злобни приказки от тяхна страна а по негов и по мой адрес, не бяха писане на двойки, не беше чудо! Сега мирясаха. Но това е трудно да се изкара, нервите на родителите са също опънати.

По отношение на домашните - големият има малко на брой домашни, които се проверяват. Средният има много на брой домашни -4 клас е, които се проверяват. Може да е със закъснение от двн-два, но класната ги проверява. Може да е малко серт и да прави нежелани коментари, както казах, но домашни винаги проверява.

# 1 873
  • Бургас
на 29 март - 9839 души
30 март- 9679 души.

Това намаление е една капка в морето. Докато не се освободят ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ разкрити легла не можем да говорим за овладяване. Може да не си давате сметка но тези допълнителни легла, дето постоянно ги увеличават, са за сметка на болни от други болести. Пак казвам в Бургас ковид отделението просто се настани в 3-4 други отделения. Някои от въпросните отделения просто ги закриха. Ей така просто решиха и толкоз. А болните от други болести не са намалели.
В единствената частна болница, в която правят химиотерапия, закриха онко отделението и го направиха ковид. Просто го няма. Като свършила ковид вълната пак щели да го отворят. През това време болните да го д...... (с извинение)
П.П. съжалявам за емоционалния пост, но доста обикалях с баща ми (лека му пръст) по болници и имам някои наблюдения.

# 1 874
Едно не ми е ясно. Защо майките, които защитават ДО, не бъдат толерантни към останалите? Аз нямам нищо против вашите деца да си учат ДО до 12кл. ОК съм с това. Но защо вие не кажете същото за останалите деца, чиито родители желаят те да учат ПО?

Вие наистина ли не разбирате какъв е проблемът? Когато няколко деца са ДО, а другите 25 в клас часове наред, това как ще спре разпространението на заразата? Кръчми, фитнеси, молове-всичко си работи, ограничения никакви. Това е положението. Дано издържат лекарите и болниците и да не плащат невинни за безрасъдството на другите. Все пак има шанс и да си променят решението.

Общи условия

Активация на акаунт