Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
От сега виждам манипулации при критериите за уседналост, за съжаление.

# 301
Може да има и адрес в съседен район ✌️

Да, и аз не мога да разбера защо се начисляват 5 т. за адрес на територията на прилежащо училище. За първа група говоря. Ако е за четвърта група - там ми е ясно, адрес на територията на съседното училище. Но за първа - защо?
За първа група, за втора и за трета група, няма как да се начислят 5 точки за граничещ район на прилежащия район на училището, защото си е описано, че се прилага след изчерпване на възможнистите за прием на ученици от първа, втора и трета група.

# 302
  • София
Ние сме догодина, но като чета наредбата ми изниква следния въпрос:
Две деца, голямото в училището, няма да има навършени 12 години към датата на кандидатстване на малкото, но така или иначе живеят  в прилежащия район, т.е. са първа група. Ако, обаче, кандидатите от първа група са над обявените бройки за прием, кандидат-първокласника няма да получи допълнителни точки, защото по т.10.7 допълнителни точки се дават за деца от семейството, учащи в училището, които са над 12 год. възраст. Така ли е или аз нещо изпускам?

# 303
Нямам доказателства за първа група, но с приятелка сме заедно във втора група, имаме деца на 13 в училището (от където имаме по 4т.), а тя има още 5т. И те са от адрес в съседен район.
Sali, така е, няма доп.точки от по-голямото дете

# 304
Две деца, голямото в училището, няма да има навършени 12 години към датата на кандидатстване на малкото, но така или иначе живеят  в прилежащия район, т.е. са първа група. Ако, обаче, кандидатите от първа група са над обявените бройки за прием, кандидат-първокласника няма да получи допълнителни точки, защото по т.10.7 допълнителни точки се дават за деца от семейството, учащи в училището, които са над 12 год. възраст. Така ли е или аз нещо изпускам?
Точно така!
Нямам доказателства за първа група, но с приятелка сме заедно във втора група, имаме деца на 13 в училището (от където имаме по 4т.), а тя има още 5т. И те са от адрес в съседен район.
Хм... сигурни ли сте, че идват от съседен район точките ?

# 305
Всичко друго ни е еднакво, но имат постоянен адрес в съседния район ✌️

# 306
Това не би трябвало да се случва Grinning По-скоро да е някаква техническа грешка, която да бъде оправена Grinning

# 307
Едва ли ще кажат: Сакън, махнете ни точките 😉

# 308
  • София
Ами то това е голяма глупост. Например Иванчо( който не живее в прилежащия район) в първи клас ще се запише при братчето си Петърчо, ( който е max.до пети клас, говоря за първа група), но Марийка може и да не се събере със сестричката си Герганка, при положение, че и двете живеят в прилежащия район и Герганка също е в началните класове. Не казвам, че ще се стигне до такива крайности, само хипотетично, но не е измислено както трябва.

# 309

Точно така е. Идеята е, че щом сте първа група в 99,9 % от училищата в София няма да имате проблем да влезете. Доколкото ми е известно са единици училища, където има неприети от първа група, като някъде откриват допълнителен клас, за да ги приемат. Затова и не се начисляват точки - приема се, че и с точки и без точки от този точно критерий, щом сте първа група, сте вътре със сигурност.

# 310
[
Хм... сигурни ли сте, че идват от съседен район точките ?

Да, постоянен и настоящ адрес в 2 съседни района със съответните училища. 5 точки са начислени в първа група, което не би трябвало да е така.

# 311
  • София
Нямам основания да се притеснявам за нашия прием, но редово чета и слушам за проблеми с няколко училища. Затова е хубаво, даже и за  един процент от училищата да се отнася, случаите да се изчитят.

# 312
От сега виждам манипулации при критериите за уседналост, за съжаление.
Какво искате да кажете?

# 313
Виждам дете, което не трябва да е в първа група.
Как се доказва първа група?

# 314
Адрес над 3г. Или брат/сестра до 12 в училището.
Подозирате, че са заявили уседналост, която нямат?

Общи условия

Активация на акаунт