Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 356
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
А кога и дали ще може в системата да се види класирането по училища?
Ако съдим по ДГ, най-късно утре. Във всеки профил на училище ще излизе списък с класираните деца.

# 601
От кои училища са некласираните дечица , знаете ли ? Аз си мисля за 55-то,където за 168 места ,се бореха 225 деца 1-ва група ( пълно безумие) ...дори и с уплътняване ,пак не стигат местата ,дори за децата 1-ва група Sad
А има ли отразено някъде колко деца са били с грешно зададени групи/профили..т.е. след проверката в ГРАО какво се е случило ? Щото не ми се вярва всички да са толкоз честни и безгрешни Sad Sad
Поне се надявах за това да е такава фрапираща разликата между деца в 1 -ва група и места в прилежащото им училище - т.е. да има родители,който са излъгали за групата . Иначе ,просто им го няма никакъв планинга и твърденията ,че ще има места за всички от първа група си е поредната долна лъжа Sad

# 602
всички ли ще получат мейли или само класираните?

# 603
  • София
Всички трябва да получат мейли (поне опитът ми с детските градини е такъв).

# 604

А има ли отразено някъде колко деца са били с грешно зададени групи/профили..т.е. след проверката в ГРАО какво се е случило ? Щото не ми се вярва всички да са толкоз честни и безгрешни Sad Sad
Поне се надявах за това да е такава фрапираща разликата между деца в 1 -ва група и места в прилежащото им училище - т.е. да има родители,който са излъгали за групата . Иначе ,просто им го няма никакъв планинга и твърденията ,че ще има места за всички от първа група си е поредната долна лъжа Sad
Да не ви излъжа, но казаха че тези проверки са били още преди да я затворят и профилите са коригирани. По време на закл е имало проблем с ТЕЛК и адреси на нови блокове, което ще доведе до предоставяне на допълнителни документи, но децата не са дисквалифицирани и участват в класирането.

# 605
  • София
В Системата за прием този въпрос е уреден по следния начин:
9.3. В случаите, когато служебните проверки не удостоверяват декларираните от родителя/настойника критерии или при наличие на критерии, които не могат да бъдат удостоверени служебно, записването се извършва на място в училището при условие, че родителя/настойника или упълномощени с нотариално заверено пълномощно от тях/него лица представи/представят необходимите документи.
9.5. Дете, класирано чрез ИСОДЗ, ПГУ и I клас, не се записва, ако училищната комисия установи, че родителят/настойникът е заявил критерии, които не могат да бъдат доказани със съответните документи или служебни проверки. Мястото се обявява за свободно за следващо класиране.

Т.е. не би трябвало системата автоматично да анулира кандидатури преди класиране или да коригира информацията в профила на детето въз основа на служебните проверки, а децата следва да се класират въз основа на въведените в профила данни и ако родителите не успеят да докажат с документи заявените критерии, директорът на училището следва да откаже записване и да освободи мястото за следващо класиране.

# 606
  • СОФИЯ
Още малко данни и информация.
99% от профилите са проверени служебно. 3 167 профила със заявено само 1 училище. 2 092 с две. 5 400 с повече от две желания. Както се вижда от снимката днес в класирането участваха 10 529 деца. Общо са били 10 679. Разликата е броят деца, класиране в тези специални у-ща, хореографското и пр. Увеличаване бр. деца паралелка над 24 ще се случи след 25.06, ако има необходимост и възможност. Тогава изтича срокът за записване след трето класиране. Такова увеличение може да се случи след мотивирано предложение от директора до РУО и РУО решава според случая и условията в у-щето.
Много е висок % класирани по първо желание. Добре е, че можаха веднага да предоставят тези данни.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 20:12 от мама САННЯ

# 607
  • Върху лъчите на Слънцето.
Наздраве! Докато чакаме резултатите! Wink

# 608
Да вземат да качат резултатите някъде, та поне да знаем от мъка ли ще пием или от радост 😆🍻

# 609
Да вземат да качат резултатите някъде, та поне да знаем от мъка ли ще пием или от радост 😆🍻
Направо почвайте. След третата чаша е все едно какъв е мотива.

# 610
Направо почвайте. След третата чаша е все едно какъв е мотива.
Grinning
Grinning

# 611
  • София
аз си сипвам, така, че наздраве и стиснати палци всички да са доволни!

# 612
Към този момент все още няма мейл, а и системата е заключена.  Човек да си помисли, че ръчно ще пращат мейли на 10хил. и кусур родители. Angry

# 613
Може да са решили да пращат пощенски гълъби...
Подиграха се с всички!

# 614
  • София
Моето предположение е, че снощи са запразнили след успешното класиране и сега не могат да отлепят Grin

Общи условия

Активация на акаунт