Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, някой може ли да ме ориентира за уседналост дали гледат от година до година колко време е минало и ли са стриктни от дата до дата? Настоящият ми адрес е от 22.05.2018,  2 седмици по-късно от крайната дата за подаване на кандидатури. Дали ще ни лишат от максималните точки заради това, че няма пълни три години?

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 16:53 от BettyBoop

# 106
Здравейте, някой може ли да ме ориентира за уседналост дали гледат от година до година колко време е минало и ли са стриктни от дата до дата? Настоящият ми адрес е от 22.05.2017,  2 седмици по-късно от крайната дата за подаване на кандидатури. Дали ще ни лишат от максималните точки заради това, че няма пълни три години?
Ако вашият настоящ адрес е от 22.05.2017, то Вие на 22.05.2020 сте навършили пълни три години, следователно към днешна дата Вие сте на този адрес от 3 години и 10 месеца, съответно няма да имате никакво притеснение - попадате си в първа група без проблем.

Бих посъветвал всички преди да предприемат регистриране или актуализация, да се запознаят с ръководството за работа за родители на ученици за първи клас

Ръководство за работа с модул Родители за кандидатстване в първи клас

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 18:00 от epicagotenmoten

# 107
Объркала съм годината. От 2018-та е настоящият адрес.

# 108
Тогава мисля, че трябва да попаднете във втора група. В системата със сигурност при подаването на документи ще Ви излезе в коя група попададате за всяко едно училище.

# 109
Тогава мисля, че трябва да попаднете във втора група. В системата със сигурност при подаването на документи ще Ви излезе в коя група попададате за всяко едно училище.
Там човек сам попълва от колко години е на адреса. След това информацията ще се проверява по служебен път. Ако гледаме точно от дата до дата, да- втора група е.

# 110
  • София
Голяма глупост с трите чертички, добре че прочетох тук, иначе щях да се чудя от къде да попълня кандидатурите. На мен ми начислява и 5 точки за три деца, въпреки че баткото е почти на 20. Той е студент, ама никъде го няма за попълване това, така че не вярвам, да ме броят за многодетна. Лошото е, че начисляват автоматично точките и ако после ми искат документи за доказване, не знам откъде ще ги търся. Дано е бъг в системата и после по ЕГН-то му да се ориентират. Не ми трябват тези допълнителни точки.

# 111
Голяма глупост с трите чертички, добре че прочетох тук, иначе щях да се чудя от къде да попълня кандидатурите. На мен ми начислява и 5 точки за три деца, въпреки че баткото е почти на 20. Той е студент, ама никъде го няма за попълване това, така че не вярвам, да ме броят за многодетна. Лошото е, че начисляват автоматично точките и ако после ми искат документи за доказване, не знам откъде ще ги търся. Дано е бъг в системата и после по ЕГН-то му да се ориентират. Не ми трябват тези допълнителни точки.
Свържете се в секцията "Обратна връзка" и проверете какво става там.

# 112
  • Върху лъчите на Слънцето.
пусната е, ама не става въвеждането на адрес или аз съм неграмотна.
Може ли помощ? искам да въведа люлин, бл.

Мисля, че за целта трябва да си въведете ж.к. Люлин, поне така пише.
Опитайте, дано е било от полза Hands Plus1
Скрит текст:
Въведете населено място и район на интересуващия ви адрес. В полето Адрес изберете улица и номер или жилищен комплекс и номер блок (като първо въведете част от буквите на адреса и номера).

Интересно, какво ще правят родителите, чиито адреси нямат име на улица! Моят адрес е такъв - град, квартал, номер на блок. Блокът се води на "алея" по кадастрална карта и никога не бил на "улица". Според тази система живея в нищото... 😆😆😆

Пак тя, лицата, навършили 18 години, се водят за самостоятелни и като отделно семейство. Най-добре е да провериш.

# 113
  • София
Аз знам, че баткото не ми го броят за дете. Ама тая система не разпознава ли ЕГН-та? Явно не е доправена. Аз съм лесна, само  ще го премахна просто от профила. Но може и някой да изгори, ако недогледа.

# 114
  • София
благодаря, успях да го направя.
а какъв е варианта с настоящия адрес, как се удостоява настоящ адрес?

# 115
  • София
Неинтуитинвно е направено, поне за мен. Замотах се малко с адреса, но успях да попълня данните да малката.

а какъв е варианта с настоящия адрес, как се удостоява настоящ адрес?
Доколкото съм разбрала, вие въвеждате адреса/адресите, а проверките ще се правят автоматично. Няма да се вади нищо от общината.

# 116
  • София
Здравейте, как мога да разбера дали кандидатстването за ясла и за училище съвпадат времево?

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 13:20 от jenn_kata

# 117
А сроковете за кандидатстване, бройките на училища, прилежащите райони, кога да ги чакаме?

# 118
А сроковете за кандидатстване, бройките на училища, прилежащите райони, кога да ги чакаме?
Графикът е прикачен, благодарение на модератора Фран, както и линк към самият документ и линк към системата, в първата страница на темата
На училищата още не са изпратили Прилежащите райони, но независимо това, ако си въведете адреса, ще ви излезе прилежащото училище и гранично-прилежащите училища.
Относно свободните места - на 19.04 ще бъдат обявени в системата, а в някои училища вече са и качени в уеб страниците им.

# 119
  • София
Здравейте, как мога да разбера дали кандидатстването за ясла и за училище съвпадат времево?

Изникна ми и друг въпрос, сега влезнах да актуализирам данните в профила и за майката и бащата се попълват оделно адреси (постоянен, настоящ)? Това май преди не беше така.. Значи ли, че за детска градина може да се избира от 4 адреса, ако постоянен/настоящ на майка/баща?
От тези 4 адреса се избира единствено за яслени и за първа група в градина. За прием във втора-четвърта градинска група детето кандидатства със собствените си постоняне/настоящ адрес и се гледа уседналост на адреса на детето.
А относно кандидатстването за градините преди - пак се избираше от 4 адреса (постоянен/настоящ на майка/баща - в случай че са различни), но родителите първо избираха с кой адрес ще кандидатстват, а после попълваха единствено адреса, който са си избрали, в системата за кандидатстване. А сега попълват всички адреси, след което посочват с кой точно от тези адреси ще кандидатства детето.

Общи условия

Активация на акаунт