Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
На телефоните за въпроси е или заето,или не вдигат.

# 391
  • София
Нали записването за първи клас е до 28.05 ?
Аз още не съм го направила...
Отворена ли е системата?

# 392
Отворена ли е системата?
Пише, че след 14 ще бъде отворена системата.
Само не мога да разбера... ДГ и 1 клас са 2 различни модула... защо затварят и двата модула..

# 393
  • София
Отворена ли е системата?
Само не мога да разбера... ДГ и 1 клас са 2 различни модула... защо затварят и двата модула..
аз все още не мога да вляза...

# 394
Отворена ли е системата?
аз все още не мога да вляза...
Спокойно и директорите нямат достъп до профилите на семейства подали заявления в училището. Ще си почакаме явно...

# 395
мда, заключена, всичко е по график до този момент  Smile

# 396
Към 16:30 отключиха системата.

# 397
Здравейте! Как мислите, че ще действа системата в следната ситуация (събирам мнения, иначе според мен как ще действа реално точно тази система никой не може да каже; даже според мен  и тези, които са я измисли и те не знаят) - ако в четвърта група сме 10 желаещи за 2 места, обаче на всеки от нас е различно по ред желание, то как следва да ни класират?
Според мен трябва да сме на жребий (всички сме с 0 точки), независимо, че за един това може да е първо желаие, за друг второ,за трети - ниско. Така ли е според вас?

# 398
Според мен би трябвало точно така да работи - въпреки че толкова сложен ми изглежда този алгоритъм,че не мога да си и представя логически как ще се изпълнява.
Т.е. ще класират на жребий две деца от 10- те с равен брой точки ( навремето се виждаше и номерчето ,което то се е паднало от томболата за класиране в ДГ- надявам се и сега да има някаква информация ,че честно са изтеглени класираните деца ).
После обаче,ако някое от тези 2 деца е класирано на по-високо желание в друго училище - ще трябва да освободи това местенце и на негово място ,отново да се избере от останалите 8.
В същото време трябва първо да се класират всички по 1.,2.,3.,група за всяко училище за да се види дали има и места за 4-та .....ама някои деца не са им първо желание прилежащото училище.....и стана манджа с грозде .
Според мен ще има фал- старт и ще се пишат жалби и възражения ...но дано не съм лош пророк ( все повече се убеждавам че Чобанов с право напусна ,за да не го отнесе ).

# 399
Същият алгоритъм беше и при детските ясли/градини. Ако едно дете се е класирало по първо желание, не участва в класирането за второ-трето желание. В томбола за второ-трето желание не би трябвало да участва, ако е прието по първо.

А имате ли представа коя е фирмата-изпълнител на системата, от чисто любопитство?

# 400
  • София
Без да съм сигурна, предполагам, че е Сирма...

# 401
А имате ли представа коя е фирмата-изпълнител на системата, от чисто любопитство?
"Сирма Медиа" ЕАД, която и направи преди близо 10 години и системата за детските градини. Бях бял още в самото начало линк към обществената поръчка, където може да се намери и договора и изискванията към фирмата-изпълнител.

# 402
  • София
Здравейте! Как мислите, че ще действа системата в следната ситуация (събирам мнения, иначе според мен как ще действа реално точно тази система никой не може да каже; даже според мен  и тези, които са я измисли и те не знаят) - ако в четвърта група сме 10 желаещи за 2 места, обаче на всеки от нас е различно по ред желание, то как следва да ни класират?
Според мен трябва да сме на жребий (всички сме с 0 точки), независимо, че за един това може да е първо желаие, за друг второ,за трети - ниско. Така ли е според вас?
Няма значение реда на желанието, за участието в жребия. Ако не са приети по-предно желание, всички ще участват в тегленето. Поредността на желанието има значение само за конкретното дете - системата се стреми да го класира на по-предно.

# 403
Същият алгоритъм беше и при детските ясли/градини. Ако едно дете се е класирало по първо желание, не участва в класирането за второ-трето желание. В томбола за второ-трето желание не би трябвало да участва, ако е прието по първо.

Алгоритъмът няма нищо общо с този за ДГ ,защото ако първото желание на детето  е за училище ,където е 4-та група , трябва преди него да се класират всички от 1,2,3-та група и с повече точки в 4-та за да дойде неговият ред,ако има места останали.
Само за децата ,на които първо желание е прилежащото училище ,в което са 1-ва група е гарантирано и ясно всичко. Алгоритъмът приличал на този за седми клас - но там няма групи,точки и 2 адреса ..а само точки/бал ..та пак ми идва много ,много сложен.

# 404

Алгоритъмът няма нищо общо с този за ДГ ...

Алгоритъмът приличал на този за седми клас - но там няма групи,точки

...та пак ми идва много ,много сложен.

Щом казваш ...

В някои училища, в които съм гледала, първа, втора и трета група влизат всички (редно е), които са заявили това училище като първо желание, а от четвърта влизат всички с повече от 5 точки и томбола ще се тегли между тези, които са само с 5 точки, т.е. деца, живеещи в съседен на училището район, и са заявили училището като първо желание. Още на първо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт