Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 9

• 32 337
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Имам следния въпрос, ще се радвам някой да може да ми отговори. Предварително МНОГО ви благодаря!
Достатъчно точки имаме за 1 училище по адрес и сме 4та група с 5 точки за желаното от нас училище.
За другите училища сме 4та група без никакви точки.
Приети сме във въпросното училище, за което сме 1ва група, но бихме желали да продължим с надеждата да ни приемат в това, в което сме 4та група, с 5т.
Ако сега продължим напред с класиранията, какво става, ако на посл. класиране все пак не сме приети в желаното, а сме се отказали от първото? Можем ли да останем без училище? Какво се случва в този случай?

Много благодаря!
Хубав ден!
Чисто фактически да останете без училище - не, защото има 1704 свободни места след първо класиране, но със сигурност няма да сте в желаното си училище. Ако не се запишете в училището, в което е прието детето, то мястото се обявява за свободно за следващото класиране. МЯСТОТО НЕ СЕ ПАЗИ!

Здравейте, имам въпрос относно едни номера, които откривам в списъците и при някои класирани и при част от не класираните деца. Сложени са в шестата колона след броя на точките. Какво означават тези номера и каква е функцията им? Предварително благодаря на тези от вас, които ще пишат.
Иначе за второ класиране, тези от нас, които ще участват, ще сме "на чисто". Без да се пази мястото от първо класиране. Моето дете не е прието в нито едно от трите училища, които ни бяха най-желани и дори в това от първа група!!!

# 646
Тези числа са от провеждането на жребия. Тези с по-малките числа биват приети.

# 647
  • София
Тези числа, от последната колона, са 'лотарийните' номерца.

Доколкото хванах от обясненията за алгоритъма (имаше писано напред в темата), на първа стъпка класират всички навсякъде. След това обаче се гледа дали дадено дете е класирано на повече от едно място. Ако да - оставят най-високото желание, махат детето от другите списъци и издърпват в тези списъци следващото дете. Това се прави докато останат деца само с по едно училище. И някъде из тези стъпки, става така, че когато махат дете, то на негово място идва група деца, за които вече трябва да се тегли номер.
Има момент обаче, че на следваща обработка, може още няколко места да са се освободили и така цялата групичка да се придвижи напред и тези номера да не се използват в крайна сметка. Но където местата са били по-малко, са класирани децата с малки номера.

ПС. Може и да бъркам нещо, това са мои предположения на база споделеното инфо.

# 648
Някой знае ли какви документи трябва да подготвим за записване в 1 клас? Системата още е заключена.

# 649
  • София
Някой знае ли какви документи трябва да подготвим за записване в 1 клас? Системата още е заключена.
Утре ще отключат и тогава ще се види какво е необходимо.

Мисля, че документите за адрес/семейно положение, ще си ги дръпнат служебно.
Заявлвнието за постъпване ще трябва да се попълни/подпише. И разбира се, удостоверението за завършена ПГ.

# 650
Благодаря.
А, тези номера влияят ли на второ класиране, ако се запази поредността на желанията?

# 651
Благодаря.
А, тези номера влияят ли на второ класиране, ако се запази поредността на желанията?

Не, ако се стигне до нова лотария се генерират нови числа.

# 652
Благодаря.

Не, ако се стигне до нова лотария се генерират нови числа.
Не съм сигурна, че разбирам -  извинете:) Ако тези номера нямат функция на второ класиране, защо се публикуват? Ако в определено училище не се запишат всички приети, свободните места отиват за второ класиране или от този списък "някой" (директор, администратор) кани не класираните кандидати по списък и номера???
Благодаря и моля да ме извините, но малко се шокирах с това класиране. Както писах не сме приети нито по първа група, нито по първо и второ желание (четвърта група, 5т).

# 653
Тези числа се публикуват с цел прозрачност на процеса, защото ако не са публикувани, там където е имало жребий родители могат да скочат защо едно дете е прието, а друго не. По този начин се показва дефакто как е прието детето - чрез жребий и какъв номер ми се е паднал.
В едно училище видях дете с номер 9999934 нещо такова. Ако това дете остане със същия номер то е почти невъзможно да влезе в училище в случай на жребий.

# 654
Много благодаря, сега разбрах.Blush

# 655
Мама Саня мисля че каза,че последно АГОРИТЪМА е бил преработен и децата имат различен случаен номер за всяко училище- някой ако има детенце ,участвало на повече от 1 томбола ,може да потвърди все пак Simple Smile

# 656
  • СОФИЯ
Това за нови случайни числа го пише и като отговор на наш въпрос в протокола от 01.06. Прочетете там, за да е точно и да не преразказвам. По-добре даже направо копирайте отговорите на тези два въпроса тук, за да не се чудят родителите къде в сайта да ровичкат.

# 657
Мама Саня мисля че каза,че последно АГОРИТЪМА е бил преработен и децата имат различен случаен номер за всяко училище- някой ако има детенце ,участвало на повече от 1 томбола ,може да потвърди все пак Simple Smile
В две училища, с два различни номера и двата започват с 6:)

# 658
  • София
А всъщност това, че децата могат да участват във второ класиране само ако не са записани или приети никъде, откъде се появи? И то 2 седмици преди първо класиране.

# 659
  • СОФИЯ
Появи се в алгоритъма. В системата е само това 8.12. В случай, че детето не се запише в училището, в което е класирано в определените срокове, мястото остава свободно за следващо класиране. или поне аз не виждам друго.

Общи условия

Активация на акаунт