Избор на столче за кола - 4

• 81 773
  • 836
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, след дни четене и събиране на мнения и съвети, съвсем се обърках в избора си. Обръщам се към вас с молба за помощ.
Търся столче за дъщеря ми, която предстои да навърши 1 година (9100 кг). Бюджет:500-600 лв. Приемам всякакви препоръки. И къде в настоящата ситуация бих могла да отида на място и да видя наличните модели, тъй като нямам зелен сертификат.

П.п: Възможно ли е с такъв бюджет да има опцията да бъде въртящ се?

# 316
  • Хасково
Здравейте,
детето ми е на 3,4 г и е 16 кг. Досега ползваме Бритакс дуалфикс айсайз мисля че е точно модела -въртящо се тежко столче, но коланите на столчето през рамената вече  му стягат и трябва да закупим друго по-голямо от 15-36 кг. Бихте ли споделили модел от който сте доволни, като държа да има изофикс, да е безопасно, хубаво би било да има функция сън , но не е задължително. Гледам че такива модели ги дават от 4 г нагоре а детето ще ги навърши лятото и все пак не мога да го закопчавам само през кръста. Бюджета не е ограничен за такава покупка, на марката също не държа. Благодаря!

# 317
Здравейте. Предстои ми покумпа на кошница за кола за новородено. Моля Ви дайте мнение за CYBEX Стол за кола - кошница 0-13 кг. ATON 5 SOHO GREY
https://www.hippoland.net/cybex-stol-za-kola-koshnitsa-0-13-kg-a … 0000173-520000174
Или дайте предложение за хубава кошница за новородено, но да не е 600лв.

# 318
Ако се интересувате конкретно от столчетата на Cybex, тази неделя Mamas and Papas организират уебинар на тема как да изберем най-подходящото столче в зависимост от нашите нужди. Ще го води сертифициран експерт по безопасност. Оставям линк за регистрация, ако на някого ще бъде полезно:

https://www.mamasandpapas.com/pages/parents-to-be-at-home?utm_ca … ZZ,726181,5GLJ0,1

# 319
Този уикенд има -20% на всичко в Хиполенд и -20% на всичко в Рая тойс, добър момент за покупка но столче или количка Wink

# 320
Само да уточня за Rayatoys, ако ви е спешно да си получите продуктите:

"При поръчка на стоки на промоционални цени, които не са налични (Статус на стоката-По предварителна заявка) се изисква заплащане на поръчката с карта или по банка.
Поръчките се изпълняват в срок от 30 работни дни."

Пише го със съвсем малки букви най-отдолу в полето "Колко ще струва доставката". Бяхме пропуснали да го видим, когато поръчахме столче и количка (тогава дори нямаше Черен петък) и чакахме наистина над месец за доставка.

# 321
Здравейте,

Някой от вас поръчвал ли е столче от britax-roemer.bg? Искам да купя от тях Axkid One, но ме учудва ниската му цена у нас (значително по-ниска от тази в чужбина) и това, че фирмата не е спомената в сайта на Axkid като оторизиран търговец.

Нямам представя, има ли ментета столчета?

Знаете ли друг магазин, където се предлага Axkid у нас? Искам да идем някъде, където да тестваме столчето с двете коли и ако ни хареса, да си тръгнем с него, тоест не искам да поръчвам от чужбина.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 09:11 от Макарон

# 322
Оторизиран партньор са, въпреки че ги няма на сайта. Свързах се с шведите и те ме насочиха към тях.
Аз съм много доволна от столчето.

# 323
Много благодаря, чудесни новини са това. Simple Smile

# 324
Здравейте,

каква е разликата между Бритакс I size Дуалфикс Z line и Бритакс Дуалфикс I size?

Много се обърках вече със избора на стол. Бебето е едро и съответно трябва да сменя кошницата на Макси кози по-бързо от очакваното, много му е тясно вече.

Преглеждах Axkid и Макси кози перл (имам изофикс 2 или 3, който мога да използвам), но ми се струват прекалено изправени за 4-5 месечно бебе. Моделите на Бритакс ми се струват по-подходящи за ранната смяна. Така ли е или се бъркам?
Ако може да предложите и друг модел в категория от 9 кг, ще ги достигне на 5 месеца ми се струва. Иска ми се да се вместя до 1000 лв.

Връщам се да препрочитам назад Simple Smile

# 325
  • София
Аз искам да попитам, дали може да се добави Изофикс система на Audi A3 8p sportback (2005- 2008). Моята няма, а не ми се сменят седалките.
Ако може, ще е хубаво да ме насочите и от къде да си купя съответните части.
После ще търсим и подходящо столче за почти 4-годишен младеж.
В момента сме с Britax Roemer King 2, и е много удобно за детето, но е големичко за тази кола, а и прехвърлянето в друга кола е трудна работа.

# 326
За модела съществува конфигурация с изофикс, така че трябва да може. Това е система за сигурност, аз не бих си купила от друго място освен от ауди.
Аз искам да попитам, дали може да се добави Изофикс система на Audi A3 8p sportback (2005- 2008). Моята няма, а не ми се сменят седалките.
В момента сме с Britax Roemer King 2, и е много удобно за детето, но е големичко за тази кола, а и прехвърлянето в друга кола е трудна работа.

# 327
  • Варна

Може, системата се продава допълнително и ако не се лъжа е към 150 лв. в Порше БГ ЕООД (официалния вносител на Ауди).
И не столчето е голямо за колата, а детето вече е голямо за столчето Smiley SmileSmile

# 328
  • София

Може, системата се продава допълнително и ако не се лъжа е към 150 лв. в Порше БГ ЕООД (официалния вносител на Ауди).
И не столчето е голямо за колата, а детето вече е голямо за столчето Smiley SmileSmile
Звънях вече в Порше. Провериха по рамата на колата и не предлагат цялостен кит за монтаж на Изофикс за моята кола, която го няма фабрично. Продават само пластмаските, в които се вкарват шините на столчето.
А иначе, Бритакса си е голям за моята кола заради основата с възможност за полулегнало положение, защото като има дете в него, пасажерската седалка трябва да е много напред и не е удобно да седне човек там. Например, в колата на мъжа ми (VW Touran) си има място и за столчето с детето, и за нормална позиция на предната седалка. Но не се оплаквам, защото при пътуване, позицията за сън е голямо удобство. Отделно вече детето е в горната граница и ще купувам ново, затова се замислям дали мога да си сложа изофикс на седалките, за да купя столче, което да се монтира и прехвърля по-лесно.

# 329
Това с пространството мисля, че е проблем за доста столчета и коли. Аз имам britax dualfix зад шофьорската седалка и maxi cosi Rodi зад другата. Колата ми не е съвсем малка, Kia Ceed (2017), на мен  не ми е проблем, тъй като съм дребничка и имам достатъчно място, но съпругът ми е доста висок и не може да кара моята кола точно заради базата и наклона. Просто не може да даде седалката достатъчно назад за да му е комфортно. Ако разменя местата на столчетата когато я кара той няма място за краката на голямото дете. Искам да кажа, че е важно да се помисли и за тези неща и да се пробва столчето преди покупка.

Общи условия

Активация на акаунт