Избор на столче за кола - 4

• 82 062
  • 836
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Бих искала съвет от Рошко.
Сина ми е на почти 11 месеца близо 11 кг и 77-78 см търся препоръка за подходящ стол който да бъде без изофикс понеже според мъжа ми нашата кола няма (Форд фиеста 2001г.) , да може максимално дълго да се ползва обратно на движението и да има преминати тестове . Бюджета ни е около 600 лв . Благодаря

# 406
  • Варна
Здравейте! Бих искала съвет от Рошко.
Сина ми е на почти 11 месеца близо 11 кг и 77-78 см търся препоръка за подходящ стол който да бъде без изофикс понеже според мъжа ми нашата кола няма (Форд фиеста 2001г.) , да може максимално дълго да се ползва обратно на движението и да има преминати тестове . Бюджета ни е около 600 лв . Благодаря

Здравейте gal3t0,

може би nа изискванията ви и на определения бюджет отговарят Axkid Minikid2 и Diono RADIAN 5.
Diono RADIAN 5 е с оценка 3,7 в ADAC
Axkid Minikid2 има Plus Test не е тестван в ADAC

Други варианти с удължено ползване обратно на движението с монтаж посредством колана на автомобила са:

BeSafe iZi Plus X1 с Plus Test и с оценка 1,7 в ADAC
Britax Max Way Plus с Plus Test и с оценка 1,9 в ADAC

По - ниската оценка в ADAC е по - добра.
Извадил съм само оценките за безопасност, тъй като считам, че те са най - важните, общите оценки са други, но там са отразени критерии като комфорт, удобство при монтаж и др.

Ако положението за сън и почивка е важно, то ако не се лъжа единствено BeSafe iZi Plus X1 има възможността за корекция, без да се налага да демонтирате столчето за кола.

# 407
Здравейте,
Моля Рошко за съвет и насока!
Детето ми е на 10 месеца и до сега се вози в кошницата на Cybex Cloud Z, но не съм доволна и искам да сменим марката за следващия стол.
От прочетеното в темата се спрях на BeSafe, Axkid и Britax, но честно казано не успях да отсея модели.
Държа да е с isofix, да е възможно най-дълго ползването обратно на движението и да е минало и шведския Plus test. Нямаме ограничение в бюджета.

А пък аз съм Рошко Simple Smile

В случай, че искате да е "най- дълго обратно на движението" и да е с Плюс тест, вероятно ще е добра идея да изчакате излизането на BeSafe Stretch, който е до 125 см. и 36кг. (обратно до приблизително до 7год.). Той обаче е с колана на автомобила. Има регулируемо пространство за краката и регулиране на наклона в няколко позиции.

Ако обаче държите да е с ISOfix трябва да се съобразите с това, че системата ISOfix е предвидена до общо тегло 33 кг. (детето+столчето за кола). Което в повечето случаи означава до 18 кг. на детето, рядко както с Axkid One до малко повече.
При Axkid One за съжалението регулирането на наклона е с компромис, предвид това, че се регулира в зависимост от ръста (поне така видях).
Axkid също скоро представиха нов стол до 125 см. и 36 кг., но все още не съм го разгледал
Здравейте, Рошко,
Много благодаря за отговора! Ще разгледам и BeSafe strech.
Удобно ли е щом се спрем на конкретен модел/и да ви пиша?

# 408
  • Варна
Здравейте, Рошко,

Да, разбира се, но трябва да е тук в темата, че съм си забранил личните съобщения.

# 409
Здравейте, Рошко,

Да, разбира се, но трябва да е тук в темата, че съм си забранил личните съобщения.
Да да, това имах предвид.
Благодаря още веднъж!

# 410
Каква е разликата между Макси Кози Титан и Титaн плюс?
И Cybex Silver Pallas M-fix SL with Isofix и CYBEX Silver Pallas B2-Fix?
Кое от тези четири столчета и най-добрият избор?

# 411
Здравейте, ще помоля за съдействие. Прочетох тази тема, както и голяма част от предишните, но не успях да разгледам всички коментирани модели. От преди да чета, бях харесала 2 модела, сега добавих още един. Като за столчета по посока на движението, какво мислите, някое превъзхожда ли останалите и с какво.:
Maxi Cosi Priori SPS+
Maxi Cosi Axiss
Be safe Izi Comfort X3
Също така, да попитам, съществува ли столче, 9-18 или 25 кг., при което да може по всяко време да се сменя посоката на движение, без изофикс.
Много ще съм благодарна, ако отделите време, да изкажете мнение!

# 412
Ако е вързано с коланите можете по всяко време да го разкачите и обърнете, ако стола позволява,но отнема време.

# 413
Драги майки и бащи, привет Hug
Ние сме Милена и Ради от Деца на борда - единствената платформа у нас, посветена на детската безопасност в колата. Ние вярваме, че ако родителите знаят колко е важно да возят детето си правилно в автомобила, никога не биха го возили по друг начин!

Ето защо (с позволението на админ), искаме да ви поканим на безплатно практическо обучение на тема "Безопасност в колата за бременни и новородени". Знаем, че ако на този етап разберете колко важно е правилното обезопасяване на детето в автомобила, никога не бихте направили компромис с това!

Ето и основните теми, по които ще си говорим:
    - как е правилно да се обезопасява бременната жена в автомобил;
    - какви допълнителни приставки към автомобилния колан има, специално за бременни и кои са безопасни за ползване;
    - как да изберете столче за бебето;
    - как правилно да поставяте бебето в столчето му;
    - колко дълго може бебето да седи в столчето за кола;
    - как да разберете дали столчето на бебето вече е умаляло и е време за смяна;
    - как не бива да возите бебето в колата;
    - как да сте сигурни, че на бебето му е комфортно по време на път;
    - какво още е важно да знаете за безопасността в колата за бременни и бебета.

Ще ви разкажем всичко, което знаем, ще ви покажем основните неща и ще отговорим на всичките ви въпроси.

Дата: 10 април 2022 г. (неделя)
Начало: 10:30 ч. и 16:00 ч. (изберете едно от двете)
Адрес: СОХО - Софийска холистична компания, ул. "Искър" 4, партер
Продължителност: 1.5 часа
Осигурили сме напитки, от вас се очаква да донесете доброто си настроение Blush

Предвидили сме две идентични обучения от 10:30 и от 16:00 ч. Ако желаете, можете да дойдете със столчето за бебето си (или столчето и бебето), за да получите съвети за правилен монтаж в колата.

Участието изисква предварителна регистрация, тъй като местата са ограничени:
- за обучението от 10:30 ч. можете да се регистрирате ТУК:
- за обучението от 16:00 ч. можете да се регистрирате ТУК:

Ако искате да дойдете с половинките си, е необходимо да направите регистрации и за тях 🙂

Ще се радваме да ви видим Hug

# 414
  • Варна
Драги майки и бащи, привет Hug
Ние сме Милена и Ради от Деца на борда - единствената платформа у нас, посветена на детската безопасност в колата. Ние вярваме, че ако родителите знаят колко е важно да возят детето си правилно в автомобила, никога не биха го возили по друг начин!

Много добра идея и полезно начинание!
 Милена и Ради от Деца на борда са изключително компетентни и съветите които ще получите са от жизнено значение за вашите деца!

# 415
Здравейте, моля да ми помогнете със съвет. Малкия е на 1г и 10м. Имаме столче 9-18кг на Бритакс. Имаме нужда от второ столче,защото го водим на ясла и постоянно местим столчето в колата на този, който го води и въпросите са :
От колко до колко кг да е то
Какво да е, защото колата няма изофикс
Малък ли е за столче от 15 кг / той тежи 12.5 кг
Идеята ни е второто столче да се ползва по- дълго и по възможност да не се налага да взимаме трето Simple Smile
Благодаря

# 416
  • Варна
Здравейте, моля да ми помогнете със съвет. Малкия е на 1г и 10м. Имаме столче 9-18кг на Бритакс. Имаме нужда от второ столче,защото го водим на ясла и постоянно местим столчето в колата на този, който го води и въпросите са :
От колко до колко кг да е то
Какво да е, защото колата няма изофикс
Малък ли е за столче от 15 кг / той тежи 12.5 кг
Идеята ни е второто столче да се ползва по- дълго и по възможност да не се налага да взимаме трето Simple Smile
Благодаря

Щом вече го возите в посока на движението и нямате изофикс, най - добрия вариант отново би бил 9-18кг.
Детето е твърде малко за 15-36кг. и за автомобилния колан.
Ако имаше изофикс, решение би било 9-36кг., но при условие, че няма ............
9-36 кг. може да се монтира с коланите до 18 кг., но след ръст 105см. собствените колани на столчето се премахват и тогава автомобилния колан фиксира и детето и столчето за кола, което за мен не е най - добрия вариант.

# 417
Ще си задам отново въпроса, този път към РОШКО, дано се вкрючи със съвет. Може ли да предложи столче, без изофикс е автомобилът. Да може и в двете посоки да се ползва и да бъде достатъчно сигурно и в двете. Идеята е, максимално време да е обратно на движението, но, ако мнооого видим "зора", да го обърнем, а не да сменяме столчето. Детето ще става на 1 годинка. На 11 месеца беше 79 см. и 11.200 кг. Опитах се да търся по - стари, но качествени модели, но, тотално се обърках. Не знам съществува ли подобен модел. Много желатилно би било да има опция за сън, която да се ползва в движение. Мисията възможна ли е? Благодаря предварително.

# 418
  • Варна
Ще си задам отново въпроса, този път към РОШКО, дано се вкрючи със съвет. Може ли да предложи столче, без изофикс е автомобилът. Да може и в двете посоки да се ползва и да бъде достатъчно сигурно и в двете. Идеята е, максимално време да е обратно на движението, но, ако мнооого видим "зора", да го обърнем, а не да сменяме столчето. Детето ще става на 1 годинка. На 11 месеца беше 79 см. и 11.200 кг. Опитах се да търся по - стари, но качествени модели, но, тотално се обърках. Не знам съществува ли подобен модел. Много желатилно би било да има опция за сън, която да се ползва в движение. Мисията възможна ли е? Благодаря предварително.

Аз лично не мога да препоръчам такъв вариант.
Преди време BeSafe имаха един, който се казваше iZi Combi x3 и отговаряше на горните условия.
Концепцията му вече е старичка и от няколко години е спян от производство, все пак повечето автомобили в Европа са със система ISOfix.
В случай, че сте склонни на вариант САМО обратно на движението, бихте могли да разгледате BeSafe iZi Plus x1 или да изчакате излизането на BeSafe Stretch

Може ли информация за марката и модела на автомобила?

# 419
Благодаря много за отговора и информацията. Старичка е колата, Пежо 307, хечбек с 5 врати от Ноември, 2005 г.

Общи условия

Активация на акаунт