Избор на столче за кола - 4

• 81 952
  • 836
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Харесала съм столче за кола Britax Römer Advansafix IV R /9-36/ , но нашият автомобил няма изофикс.
 В описанието на столчето е споменато, че ако няма изофикс може да се използва и с колана на колата. Но намирам информация, че може, само когато се използва 'разгънато' за по-голямо дете /15+кг/, а преди това от 9+ само с изофикс.
 Ще се радвам ако можете да ме ориентирате може ли изобщо да се използва с колана на колата от 9+ или да търся друго столче.. Благодаря предварително!
доколкото знам не може само с колан преди 15кг, така че търсете друго според мен. Аз също търся само с колани от 9кг +

# 436
Здравейте! Имаме Cybex Sirona plus, но откакто обърнахме столчето и сложихме възглавницата отпред, настана страшна драма в колата. Детето е на почти 2 години и е 15кг. Замислям се сериозно да сменя столчето с друго. Искам да е максимално безопасно, но моделите които разглеждам са все с въпросната възглавница. Кой модел е по-подходящ в случая, който няма въпросната възглавница, а да е само с колани? Дали ако купя техния Sensorsafe мога да махна възглавницата или не би било безопасно така в случай на инцидент?

# 437
Къде точно ще го сложиш този sensorsafe? Той се закрепя допълнително за коланите в стола, но не замества колани/възглавници и т.н. Нашия стол е Sirona s i-size и имаме такъв сензор.

# 438
Къде точно ще го сложиш този sensorsafe? Той се закрепя допълнително за коланите в стола, но не замества колани/възглавници и т.н. Нашия стол е Sirona s i-size и имаме такъв сензор.
Точно, питам се дали ако го закрепя на коланите, ще мога да махна възглавницата и да е само с колани. Не съм го виждала на живо. Вие ползвате ли възглавницата в такъв случай?

# 439
Точно, питам се дали ако го закрепя на коланите, ще мога да махна възглавницата и да е само с колани. Не съм го виждала на живо. Вие ползвате ли възглавницата в такъв случай?
Ние нямаме възглавница. Стола ни е друг модел. Тази джаджа НЕ замества нито коланите, нито възглавницата. Предназначението й е съвсем друго. Не играе никаква роля при закопчаването. Да не говорим, че дъщеря ми още от 1.6г успява да го отваря и затваря сама.Хубаво е да проверите, дали изобщо е съвместимо с вашият стол.

# 440
Здравейте,

Нкой може ли да ми даде съвет/предложение за повдигаща седалка? Нещо подобно на това:

https://lorelli.eu/produkti/stolcheta-za-kola/grupa-2-3-(15-36-k … ages-1007133.html

# 441
Едва ли някой в темата ползва такава седалка. Единствения случай, в който се сещам, че би могла да се ползва е в такси, иначе не.

# 442
А каква им е ролята на тези повдигащи седалки?
Изобщо не виждам смисъл от нещо подобно. А Лорели и залъгалка не бих купила, камо ли нещо, което е за защита на детето ми.

# 443
Изобщо не виждам смисъл от нещо подобно. А Лорели и залъгалка не бих купила, камо ли нещо, което е за защита на детето ми.

Ролята им е да повдигнат детето, така че коланът на седалката на колата да не му минава през шията, а през рамото, където трябва.

# 444
# 445
Здравейте,

Нкой може ли да ми даде съвет/предложение за повдигаща седалка? Нещо подобно на това:

https://lorelli.eu/produkti/stolcheta-za-kola/grupa-2-3-(15-36-k … ages-1007133.html

Синът ми е ползвал такава седалка в кола под наем. Изобщо не му беше удобна, а беше почти на девет. Вероятно защото е свикнал на неговия си голям стол - там си слага главата на страниците и дори си дремва.

# 446

Ролята им е да се заобиколи покупката на нормален стол или с други думи да имаш там нещо, пък дали предлага реално някаква безопасност сигурно и на Лорели не им дреме.

# 447
Здравейте, какво ви е мнението за Recaro Optiafix? В ADAC е с добра оценка, но в България не го намирам ново в наличност. Имам възможност да го купя втора ръка от първи собственик.

# 448
Столче втора употреба не се купува. Може да е компрометирано т.е. участвало в ПТП, може да не е съхранявано както трябва и от там също да са се променили показателите в следствие изменение в материалите. Няма как да знаете.

# 449
Какво ви е мнението за britax-romer trifix2 i-size?
И какво столче ще препоръчате без изофикс за  9-18 кг?

Общи условия

Активация на акаунт