Избор на столче за кола - 4

• 81 981
  • 836
  •   1
Отговори
# 420
Ние бяхме с BeSafe izi combi x3, сега отлежава в един шкаф, но е голямо и във вашата кола няма ви остане предна седалка особено ако искате положението за сън да е наистина такова. Ако сте в София тествайте стола, който харесате, в колата, за да сте сигурни дали влиза в колата (попадала съм на комични клипчета с вякакво Рекаро, което не влизаше през вратата).

# 421
Купих два стола, които чакам да пристигнат от Германия - Maxi Cosi Titan и  Cybex Pallas M fix Sl.
Ще видим дали ще задържа и двете или едното ще дам на свекърите.

# 422
  • Варна
Благодаря много за отговора и информацията. Старичка е колата, Пежо 307, хечбек с 5 врати от Ноември, 2005 г.

На Пежо 307, изофикс се монтира от 2001г.
Може би е хубаво още веднъж да проверите за наличието му във вашия автомобил, като имате предвид, че той в различните коли, изглежда по различен начин. ОСвен това, не винаги е видим с просто око и като цяло е хубаво за наличието му да провери някой, който разбира.

# 423
Едната ни кола е Пежо и самия изофикс е малко по- нагоре разположен. И ние не успяхме да го открием от първия път. Пъхнете си ръката в процепа и добре опитайте нагоре или надолу.

# 424
Здравейте, аз купих Nuna® RAVA™ Convertible Car Seat детско столче и съм много доволна. Ползвам го от раждането на детето ми, има възглавнички за новородено а после когато детето порастне според  килограмите му допълнителните възглавнички се махат. Инсталира се първо с гръб към пътя и има опция когато детето порастне, столчето да се обърне и инсталира с лице към пътя. Има две поставки за чаша. Моето е тъмно сив цвят и съм доволна защото не се цапа лесно! Купих го за около 400$ долара. Надявам се да съм помогнала.

# 425
Много благодаря на всички за насоките и препоръките. Уж двама души гледаха, ще проверим пак, това би улеснило много нещата. Супер сте!

# 426
Здравейте, търся сигурно столче за кола с изофикс. Детето е на 1г, 8кг. В момента ползваме cangaroo admiral 0-36, но не мисля , че в добър избор, а се очертава все по-често да го използваме и искам да съм спокойна. Може ли да ме насочите към модел, тъй като колкото повече чета и гледам видеа, се обърквам.

# 427
https://incarsafetycentre.co.uk/blog/post/25kg-extended-rear-fac … plus-tested-seats
погледнете този линк - според мен добре са описали столчета с изофикс които са миналия шведския краш тест.

А моето запитване: надявах се че може да ме посъветвате. Момченцето ми е на 1 год, към 78см, 9кг. Имаме Besafe Izi Plus x1 където живеем в Германия, но си търсим столче за когато сме България. Задължително с rear facing опция и ще трябва да “прескача” от кола в кола често, така че да е максимално лесно за инсталиране. Едната кола обаче няма възможност за Изофикс, така че ще трябва да е с колани. Можете ли да ми препоръчате столче?
Ориентирам се към Axkid Move, Britax Maxway, Joie Steadi.

Бюджетът не е толкова от значение колкото сигурността/удобството. Благодаря и ако мога да дам отзиви за Besafe, ми пишете!

# 428
  • Варна
https://incarsafetycentre.co.uk/blog/post/25kg-extended-rear-fac … plus-tested-seats
погледнете този линк - според мен добре са описали столчета с изофикс които са миналия шведския краш тест.

А моето запитване: надявах се че може да ме посъветвате. Момченцето ми е на 1 год, към 78см, 9кг. Имаме Besafe Izi Plus x1 където живеем в Германия, но си търсим столче за когато сме България. Задължително с rear facing опция и ще трябва да “прескача” от кола в кола често, така че да е максимално лесно за инсталиране. Едната кола обаче няма възможност за Изофикс, така че ще трябва да е с колани. Можете ли да ми препоръчате столче?
Ориентирам се към Axkid Move, Britax Maxway, Joie Steadi.

Бюджетът не е толкова от значение колкото сигурността/удобството. Благодаря и ако мога да дам отзиви за Besafe, ми пишете!

Ако сте доволни от Besafe Izi Plus x1, то тогава със сигурност ще бъдете впечатлени от новия модел Besafe Stretch, предвиден за ползване до 125 см., само обратно на движението с монтаж с автомобилния колан.
Монтажът на Besafe Stretch е значително улеснен в сравнение с Besafe Izi Plus x1

# 429
Може ли мнение за Recaro Стол за кола Young Sport Hero (9-36 кг.)

# 430
  • Варна
Може ли мнение за Recaro Стол за кола Young Sport Hero (9-36 кг.)

Изключително стара концепция, посредствени резултати, твърде дълъг срок за ползване, почти никакво регулиране на наклона.
Отскоро детската секция на Recaro е част от портфолиото на Artsana (Chicco).

https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kin … young-sport-hero/

# 431
Рошко, кога да очакваме Besafe Stretch във вашия магазин?

# 432
Всъщност ако цената Besafe Stretch се очакава да е като в Германия (от 670€), ще помоля и за предложения до макс 400€ за рибордър с лесна инсталация и без изофикс.

# 433
  • Варна
Рошко, кога да очакваме Besafe Stretch във вашия магазин?

Надявам се, че във втората половина на следвашия месец ще може да откриете модела в магазините с които работим и разбира се и в нашия.

Всъщност ако цената Besafe Stretch се очакава да е като в Германия (от 670€), ще помоля и за предложения до макс 400€ за рибордър с лесна инсталация и без изофикс.

Не мисля, че ще има разлика в цените в Германия и България.
Цените на местно ниво ще започват от 1290.00 лв.
Все пак може да имате предвид времето за ползване на столчето за кола (приблизително до 7год.) и функциите с които разполага.

# 434
Здравейте! Харесала съм столче за кола Britax Römer Advansafix IV R /9-36/ , но нашият автомобил няма изофикс.
 В описанието на столчето е споменато, че ако няма изофикс може да се използва и с колана на колата. Но намирам информация, че може, само когато се използва 'разгънато' за по-голямо дете /15+кг/, а преди това от 9+ само с изофикс.
 Ще се радвам ако можете да ме ориентирате може ли изобщо да се използва с колана на колата от 9+ или да търся друго столче.. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт