Избор на столче за кола - 4

• 81 943
  • 836
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ние взехме Axkid Move за мисля 600лв и сме мн доволни. А в Германия сме с Besafe Izi Fix и сме по-малко доволни като че ли. И двете са обратни на движението и до 18кг

Извинявам се, но ми е интересно, кой стол визирате под Besafe Izi Fix, марката няма такъв модел.
Не се заяждам, просто съм любопитен.
Не съм нацелила края на името - Besafe Izi Plus X1 Simple Smile

В този случай и двата стола са обратно на движението, но са до 25 кг. Wink

# 586
Здравейте! Имаме това столче https://visvitalisbg.com/product/britax-romer-stol-za-kola-dualf … 18-kg-space-black. Предварително знам, че питането ми е излишно, но все пак - заради наклона на задните седалки дори в легнало положение столчета стои изправено. Детето като заспи главата му клюма напред и изглежда много неудобно, а и най - вероятно е опасно. Мога ли да направя нещо по въпроса? Иначе знам за онези столчета, които са със система, обираща наклона, но не са ми по джоба.

При нас се получава същото нещо. Ползваме Sirona plus, но не знам дали заради наклона на задната седалка или защото ММ е 2 метра човек и седалката му отива много назад. Следователно подпира столчето и то не може да легне достатъчно. Чудя се дали да не преместим столчето зад седалката на спътника. Остава още малко време за ползване и много ми е трудно да избера ново столче. Нямаме органичение в бюджета. За нас безопасността на детето е на първо място! Много моля за съвет!

# 587
Здравейте, РОШКО,
Моля за съдействие Simple Smile
В търсене съм на столче за кола- бебето е на 8м, 8,6кг. Колата ни е 2004, рав4, има изофикс точки, но и голям наклон на седалката. Не е и особено широка отзад
В момента съм се спряла на Cybex Sirona SX2, но не знам дали е ок за по-големия наклон на седалката.

Моля и за други опции да разгледам.
Търся:
- добра оценка от краш тестове
- опция за 90/360 градуса въртене
- да може да е в посока и обратно на посока на движение.
Има ли такова столче до 25 кг въобще? Или поне да изпълнява първите 2 условия.

# 588
  • Варна
Здравейте, РОШКО,
Моля за съдействие Simple Smile
В търсене съм на столче за кола- бебето е на 8м, 8,6кг. Колата ни е 2004, рав4, има изофикс точки, но и голям наклон на седалката. Не е и особено широка отзад
В момента съм се спряла на Cybex Sirona SX2, но не знам дали е ок за по-големия наклон на седалката.

Моля и за други опции да разгледам.
Търся:
- добра оценка от краш тестове
- опция за 90/360 градуса въртене
- да може да е в посока и обратно на посока на движение.
Има ли такова столче до 25 кг въобще? Или поне да изпълнява първите 2 условия.

Ако седалките на автомобила са с голям наклон, единствения ви вариант би бил BeSafe iZi Turn i-Size, който разполага със система за регулиране на наклона на автомобилната седалка.

Не разбирам, защо столчето трябва да е до 25 кг.?
Столчетата до 25кг. имат смисъл САМО ако до тази възраст са обратно на движението. Във всички останали случаи са безсмислени, тъй като финансово няма разлика.
Ако сте си купили столче за кола до 25кг. след него ще трябва да си купите същото столче за кола, което бихте си купили ако имате столче за кола до 18 кг.
При избор до 25 кг. ще ползвате първото столче повече и второто по - малко, при избор до 18 кг. е обратно.

# 589
Здравейте, четох, четох и се обърках много.
Държа столчето да е Britax или be safe. Бюджетът ни е 750 лв, детето е на две години. Харесах няколкото модела на Бритакс, до колкото виждам могат да се монтират без изофикс, но не схващам напълно, защото пише, че са комфортни основно с гръб към движението.
Моля за препоръка и за мнение.
https://britax-roemer.bg/product/%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d1%87% … ax-romer-max-way/

А това мисля, че не в на Бритакс, но в статията на деца на борда също присъства като много сигурно столче
https://britax-roemer.bg/product/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba% … d0%b0-axkid-move/

# 590
Здравейте, четох, четох и се обърках много.
Държа столчето да е Britax или be safe. Бюджетът ни е 750 лв, детето е на две години. Харесах няколкото модела на Бритакс, до колкото виждам могат да се монтират без изофикс, но не схващам напълно, защото пише, че са комфортни основно с гръб към движението.
Моля за препоръка и за мнение.
https://britax-roemer.bg/product/%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d1%87% … ax-romer-max-way/

А това мисля, че не в на Бритакс, но в статията на деца на борда също присъства като много сигурно столче
https://britax-roemer.bg/product/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba% … d0%b0-axkid-move/
Ние сме с Axkid Move и сме доволни, доста е голямо, комфортно и много ми хареса че максимално дълго ще може обратно на движението.
И двата модела са миналия шведския plus test. Нашата кола е малко стар модел и видяхме че бритакс модела (който май е доста подобен), не пасва според сайта на бритакс, така че избрахме Axkid

# 591
Здравейте, доста се изгубих вече. Случйно срещнах и прекрасните момичета от "Деца на борда", които ме насочиха към axkid minikid и besafe stretch, понеже едната ни кола няма изофикс и е задължително столчето да се захваща с колани. Сякаш се спрях на Axkid. Имам, обаче няколко въпроса:
    1. Може ли тези столчета да се закрепват на мястото по средата на задната седалка, понеже имам 2 деца и така ще блокирам използването на пътника до тях.
    2. Каква е разликата между axkid move и axkid minikid 2? Видях, че и двете са до 25кг и че и двете са минали + теста.
Предварително благодаря Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 23:20 от Gamora

# 592
Здравейте!

Бих била благодарна да получа съвет и насоки, тъй като доста изчетох и изгледах, бях на място в магазини, и хем се ориентирах, хем се обърках, Smile
Имам две деца. Едното е на 4 години и за нея ползваме едно Chipolino 0-36, с Isofix, което се върти на 360 градуса, но никога не сме ползвали тази функция. Очевидно, когато купувахме столчето през 2019, бяхме доста "боси" по темата и общо взето си мислех, че Isofix е висша форма на сигурност Sweat Smile, така че моля без критика.
Сега дойде време да и вземем друго, това умаля, коланите са малки, нищо, че е до 36 кг., стои високо на седалката заради масивната база и т.н.
Насочих се към бустерно столче (дъщеря ми е 18 кг. 108 см). От много време се вози в посока на движението. Автомобилът е Seat Leon и има Isofix.
Посетих два големи детски магазина и учудващо за мен, консултантите ми предложиха да взема само седалка, че детето е достатъчно голямо и няма нужда от столче, но на мен не ми звучи сигурно и безопасно. Двете марки, на които съм се спряла са Britax и Cybex.
Един конкретен модел в момента ме грабна, тъй като е на доста добра цена (а все пак ще купуваме 2 столчета) и се чудя дали е удачен и сигурен? Това е Adventure, но този, който намерих е BR, което нищо не ми говори. Имате ли наблюдения и отзиви?

Другото дете е на 5 месеца. Все още се вози в кошницата към количката, която е Taski Cam Sport, добре и е като размер, но нещо не мога да се справя с фиксирането на коланите, все ми се струва, че не е стабилна. Това е едно на ръка, но трябва да купим още едно столче, защото имаме още един автомобил. Та идеята ми е да вземем следващото по големина, 0-18 или 9-25. Но тук идва голямото чудене, кое е по-добре? Очевидно дори да се водят до 25 или 36 кг, почти никога не се ползват до такава възраст и после се взима нещо друго. Разбира се от опит и от вече прочетеното, вариант 0-36 няма да е! Тя е на 5 месеца, около 8 кг, но нито е започнала да седи, нито има 9 кг., та вариантите които ми харесаха: Britax Multitech, Max-way; Axkid Rekid и Move, май няма да са удачни за ползване сега.
Другият вариант е Cybex като в магазина ми предложиха Syrona, но не знам каква е съществената разлика между S, SX и S2 (и трите i-size). Като цена, последното е най-добре, но не знам дали е достатъчно добро като е най-евтино от трите.
От сега казвам, че Besafe ни идват скъпички.

Ще съм много благодарна ако ми помогнете и дадете съвет към какво да се насоча и кое би било най-подходящо при нас.

# 593
Здравейте!

Бих била благодарна да получа съвет и насоки, тъй като доста изчетох и изгледах, бях на място в магазини, и хем се ориентирах, хем се обърках, Smile
Имам две деца. Едното е на 4 години и за нея ползваме едно Chipolino 0-36, с Isofix, което се върти на 360 градуса, но никога не сме ползвали тази функция. Очевидно, когато купувахме столчето през 2019, бяхме доста "боси" по темата и общо взето си мислех, че Isofix е висша форма на сигурност Sweat Smile, така че моля без критика.
Сега дойде време да и вземем друго, това умаля, коланите са малки, нищо, че е до 36 кг., стои високо на седалката заради масивната база и т.н.
Насочих се към бустерно столче (дъщеря ми е 18 кг. 108 см). От много време се вози в посока на движението. Автомобилът е Seat Leon и има Isofix.
Посетих два големи детски магазина и учудващо за мен, консултантите ми предложиха да взема само седалка, че детето е достатъчно голямо и няма нужда от столче, но на мен не ми звучи сигурно и безопасно. Двете марки, на които съм се спряла са Britax и Cybex.
Един конкретен модел в момента ме грабна, тъй като е на доста добра цена (а все пак ще купуваме 2 столчета) и се чудя дали е удачен и сигурен? Това е Adventure, но този, който намерих е BR, което нищо не ми говори. Имате ли наблюдения и отзиви?

Другото дете е на 5 месеца. Все още се вози в кошницата към количката, която е Taski Cam Sport, добре и е като размер, но нещо не мога да се справя с фиксирането на коланите, все ми се струва, че не е стабилна. Това е едно на ръка, но трябва да купим още едно столче, защото имаме още един автомобил. Та идеята ми е да вземем следващото по големина, 0-18 или 9-25. Но тук идва голямото чудене, кое е по-добре? Очевидно дори да се водят до 25 или 36 кг, почти никога не се ползват до такава възраст и после се взима нещо друго. Разбира се от опит и от вече прочетеното, вариант 0-36 няма да е! Тя е на 5 месеца, около 8 кг, но нито е започнала да седи, нито има 9 кг., та вариантите които ми харесаха: Britax Multitech, Max-way; Axkid Rekid и Move, май няма да са удачни за ползване сега.
Другият вариант е Cybex като в магазина ми предложиха Syrona, но не знам каква е съществената разлика между S, SX и S2 (и трите i-size). Като цена, последното е най-добре, но не знам дали е достатъчно добро като е най-евтино от трите.
От сега казвам, че Besafe ни идват скъпички.

Ще съм много благодарна ако ми помогнете и дадете съвет към какво да се насоча и кое би било най-подходящо при нас.

Малко ъпдейт на поста.
За голямата дъщеря взех Britax Romer Adventure:
https://www.britax-roemer.com/car-seats/highback-boosters/adventure/1170.html
Нямаше къде да го видим на живо, но ми хареса, че е лек и компактен, минал е успешно независими тестове за сигурност, има странична защита.
Не ми харесва, че няма isofix и малко ми е нестабилен в основата, макар че го закопчаваме според инструкциите. Силно се надявам това да не е проблем.

За малкото дете, което е на 5 месеца и половина, съм се спряла на Britax Max-way plus и Cybex Sirona SX2.

Бихте ли ме посъветвали, ако може и РОШКО да даде мнение:
1. Дали наклонът ще е проблем за Seat Leon? (Доколкото чета Мax Way  има множество позиции за регулиране на наклона, което е добре)
2. Имат ли двата стола достатъчно удобна позиция за сън? И като цяло дали са удобни?
3. Малко ме притеснява базата на Sirona-та, че като започне да пораства детето и се вози в посока обратна на движението, може да му стане много бързо тясно. Дали е така?

# 594
Къде в София може да се види BeSafe Stretch?

# 595
  • Варна

За малкото дете, което е на 5 месеца и половина, съм се спряла на Britax Max-way plus и Cybex Sirona SX2.

Бихте ли ме посъветвали, ако може и РОШКО да даде мнение:
1. Дали наклонът ще е проблем за Seat Leon? (Доколкото чета Мax Way  има множество позиции за регулиране на наклона, което е добре)
2. Имат ли двата стола достатъчно удобна позиция за сън? И като цяло дали са удобни?
3. Малко ме притеснява базата на Sirona-та, че като започне да пораства детето и се вози в посока обратна на движението, може да му стане много бързо тясно. Дали е така?

Това което трябва да имате предвид е, че наклона на Britax Max-way plus не може да се регулира в движение.
Регулира се, само когато стола е размонтиран.
Наклонът на автомобила не мога да преценя какъв е тъй като не познавам автомобила, но ако наклона е 15 и повече градуса не е мн. добре. Съветвам да пробвате и двата стола в колата, особено Sirona.

бул. Симеоновско шосе 24

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 15:43 от РОШКО

# 596
  • София
В Слинготека, в магазина им в кв.Изток.

# 597

Това което трябва да имате предвид е, че наклона на Britax Max-way plus не може да се регулира в движение.
Регулира се, само когато стола е размонтиран.
Наклонът на автомобила не мога да преценя какъв е тъй като не познавам автомобила, но ако наклона е 15 и повече градуса не е мн. добре. Съветвам да пробвате и двата стола в колата, особено Sirona.

бул. Симеоновско шосе 24

Много благодаря за отговора! Отказах се от Сайбекса, защото ме притеснява базата и това, че децата ми вървят дългокраки. Simple Smile Най-вероятно ще е Бритакс, но ще помисля още за модела.

# 598
Някъде назад в темата имаше линк на един младеж, който беше систематизирал няколко модела на столчета, но не го намирам....
Ще може ли малко помощ да го намеря?

# 599
Здравейте, в търсене съм на столче за кола, в момента бебето  е на 4м и сме със Cybex Aton b, но ми се иска да я сменим с такова до 18кг, понеже пътуваме доста и не ми изглежда много удобен коша. Бюджета ни е до 900лв и държим  да има и по- полегнало положение и за сън. Знаете ли какви са разликите между  Cybex Sirona S и Cybex Sirona S2 доста гледах, но не мога да открия. Тъй като се чудим между Cybex и Britax Dualfix R2, моля за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт