Избор на столче за кола - 4

• 81 992
  • 836
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Моля за съдействие с информация. Досега използвахме Cybex Sirona S i-size, а въпросът ми е, към кой модел да насоча вниманието си, от същата марка? Какви са вариантите за столче на Cybex с или без изофикс система? Благодаря предварително

# 571
Здравейте! Имаме това столче https://visvitalisbg.com/product/britax-romer-stol-za-kola-dualf … 18-kg-space-black. Предварително знам, че питането ми е излишно, но все пак - заради наклона на задните седалки дори в легнало положение столчета стои изправено. Детето като заспи главата му клюма напред и изглежда много неудобно, а и най - вероятно е опасно. Мога ли да направя нещо по въпроса? Иначе знам за онези столчета, които са със система, обираща наклона, но не са ми по джоба.

# 572
При нас беше същия проблема и сложихме подложка, която си е за конкретния модел стол, при което леко се подобри положението, но пак главата клюмаше. Следващото, което взехме е една лента, която се връзва за стола и челцето на детето, но и това не работеше особено, изхлузваше се, освен това трябвае да се сложи след като детето заспи, иначе просто го махаше. Та в края на краищата се возих отзад с години и държах главата подпряна като заспи.

# 573
  • Варна
Здравейте! Имаме това столче https://visvitalisbg.com/product/britax-romer-stol-za-kola-dualf … 18-kg-space-black. Предварително знам, че питането ми е излишно, но все пак - заради наклона на задните седалки дори в легнало положение столчета стои изправено. Детето като заспи главата му клюма напред и изглежда много неудобно, а и най - вероятно е опасно. Мога ли да направя нещо по въпроса? Иначе знам за онези столчета, които са със система, обираща наклона, но не са ми по джоба.

При условие, че колата е с голям наклон, а столчето няма система за корекция на автомобилния наклон, няма какво да направите.

Следващото, което взехме е една лента, която се връзва за стола и челцето на детето, но и това не работеше особено, изхлузваше се, освен това трябвае да се сложи след като детето заспи, иначе просто го махаше.

Това е изключително опасно за детето.
Повече може да научите в поста на Деца на борда:
https://www.facebook.com/kidsonboard.bg/?__cft__[0]=AZVWPmpoT1hL … ;__tn__=-UC%2CP-R

# 574
Ваня, би ли споделила подробности за подложката? Марка, модел, къде да я търся?

# 575
И ние имаме подобен проблем с Axkid Move. Придържам глава и това е. А иначе вчера четох за лентите за глава, че са страшно опасни, така че ние няма да взимаме със сигурност.

# 576
  • Terra incognita
Благодаря за насоките в тази група.
Взехме за малкото Britax Advansafix m i- size
а за голямото Britax Kidfix sl isofix
Мисля, че направихме добър избор, а и децата са много доволни от удобството и комфорта.

# 577
Здравейте, предстои ни първа покупка на столче за кола. Ще съм много благодарна на съвет и насоки в избора ми! Досега ползвахме кошница на Peg perego.  Детето е на 1 година, 9 кг, 70 см. автомобилът е Шкода Фабия 1, комби, 2006-та година, но не знам дали имаме isofix, ще проверя и това. Искам столчето  да е в посока обратно на движението, 9-18 кг, да има функция сън и да се вместим в бюджет 600-700 лв по възможност. Благодаря!

# 578
Рошко, разбрах, че е опасно, броени пъти използвахме лентата. Последния път изпаднах в паника, че лентата е паднала на гушката и в движение се прехвърлих отзад (в противоречие с всякаква безопасност, но много се бях притеснила), за да проверя...е не беше на гушката, но не сложих лентата никога повече.
Сладкодъвка, стола ни беше besafe без изофикс, а подложката специално за конкретния модел. Провете дали за вашия модел съществува такова нещо, Рошко знае със сигурност. Ако ли не единствения вариант и да седите отзад и да държите главата...аз просто описах какво сме пробвали и реално само дърането главата имаше ефект.

# 579
Ваня, благодаря. За тези ленти не знаех, но категорично не бих ги ползвала. Ти пишеш, че столчето ви е be safe, нашето е Britax Romer Dualfix M I size. Рошко писа, че нямало какво да се направи, явно тези подложки не са за нашия стол. Ако някой друг има опит, нека сподели Simple Smile

# 580
Здравейте, предстои ни първа покупка на столче за кола. Ще съм много благодарна на съвет и насоки в избора ми! Досега ползвахме кошница на Peg perego.  Детето е на 1 година, 9 кг, 70 см. автомобилът е Шкода Фабия 1, комби, 2006-та година, но не знам дали имаме isofix, ще проверя и това. Искам столчето  да е в посока обратно на движението, 9-18 кг, да има функция сън и да се вместим в бюджет 600-700 лв по възможност. Благодаря!
Здравейте,
С този бюджет взехме britax dualfix 2 r, от немския Амазон. Ако сте в София, бях намерила склад на фирма, която внася от Германия, 630 лв. беше цената. Доста търсихме, за тази сума приличен стол беше този и един английски Joie spin 360, но нещо не успях да поръчам от Англия и се отказах. Държах да има и опция за въртене. Функцията сън е прилична, но и на мен се налага да държа главата понякога. Успех!

# 581
И аз поръчах моят Бритакс от Англия обаче за 300 €. Цената му тук е 1200 лв. От чужбина можете да си поръчате добър стол за този бюджет. Ако Ви интересува, пишете ми на лични.

# 582
Ние взехме Axkid Move за мисля 600лв и сме мн доволни. А в Германия сме с Besafe Izi Fix и сме по-малко доволни като че ли. И двете са обратни на движението и до 18кг

# 583
  • Варна
Ние взехме Axkid Move за мисля 600лв и сме мн доволни. А в Германия сме с Besafe Izi Fix и сме по-малко доволни като че ли. И двете са обратни на движението и до 18кг

Извинявам се, но ми е интересно, кой стол визирате под Besafe Izi Fix, марката няма такъв модел.
Не се заяждам, просто съм любопитен.

# 584

Извинявам се, но ми е интересно, кой стол визирате под Besafe Izi Fix, марката няма такъв модел.
Не се заяждам, просто съм любопитен.
Не съм нацелила края на името - Besafe Izi Plus X1 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт