Избор на столче за кола - 4

• 83 730
  • 836
  •   1
Отговори
# 225
Мислех да взема такова огледало за бебето. В общи линии ослушвам се докато шофирам. Иначе като проговорят вече е друго, хем по -търпеливи, хем си казват какво им е на душа.

# 226
И ние ще вземем огледало. В началото аз ще се возя на задната седалка, но ако се наложи да шофирам или след няколко месеца, когато се прехвърля отпред ще е полезно огледалото.

# 227
Аз , както писах и да искам , няма как да съм отзад. Може ли повече подробности за това огледало - къде и как се монтира?

# 228
Нямам представа, виж в нета.

# 229
Ирен, доколкото знам огледалото се закрепва на облегалката на задната седалка и може да се настройва така, че да виждаш бебето в шофьорското огледало.
Ето пример:
https://www.baby.bg/product/ogledalo-za-obratno-vizhdane-za-kola-tineo/

# 230
Mира , много благодаря! Там където съм гледала, не беше показано как точно се закрепва.

# 231
  • Варна
Рошко, а имаше ли някакъв закон в България за седалките 15-36 кг да са с гръб, а не само под дупето? Аз знам плюсовети, но приятерка се притеснява само до не я глобят и ако мога да използвам този коз...

Всичко зависи от това, на коя наредба съответства.
По старата, но все още действаща - може да е без гръб.
Новата наредба предвижда, всички детски седалки да имат странична защита, което автоматично изключва въпросните подгъзници Grinning

Всъщност може би не е толкова важно, кое е позволено и кое не.
Има много столчета на пазара, които не осигуряват достатъчна защита, дори никаква и въпреки това се продават и ползват.
Въпрос на отговорност на родителя е да осигури максимално възможната защита за своето дете.
Мнозина ще кажат, че хубавите столчета са скъпи, но повечето от тях са отделили достатъчно за телефон, за да правят снимки, ползват соц. мрежи и т.н., повечето са си купили скъпо оборудване за спорт, хоби и т.н.

Всичко е въпрос на приоритети.
Човешкия живот няма цена.

# 232
Това е факт, но ако само глобата стряска, то аз искам да го използвам в полза на стол с гръб.

# 233
Не знам за наредбите в България, но от три седмици сме с кола под наем из българските пътища и детето се вози върху един буустър, защото за 15-36 кила друго нямаше. Изобщо не е доволно, явно със стола му е много по-удобно.

# 234
РОШКО, благодаря за изчерпателната информация! При това положение на нас ни трябва izi twist. Очаквате ли наличности, виждам, че е изчерпан.

Огледалата за обратно виждане се монтират на подглавника на задната седалка. Много лесно се нагласят и са изключително удобни. Има и такива с допълнително осветление. Тъй като имам два комплекта кошници и огледала за всяка кола бих казала, че огледалото на besafe (ползвам малкото кръгло) е по-компактно, но по-трудно за нагласяне, това на safety1st е малко по-големичко, но се наглася по-лесно. И в двете видимостта е добра. Опция е да возите и детето на предната седалка като изключите еърбега, но аз някакси не го предпочитам.

# 235
Рошко, и аз съм в чуденка при избора. Въпросът ми е какви са разликите между вашия izi twist и Axkid one?
И съответно кое препоръчвате лично?

# 236
  • Варна
РОШКО, благодаря за изчерпателната информация! При това положение на нас ни трябва izi twist. Очаквате ли наличности, виждам, че е изчерпан.

Не, не очакваме наличност, тъй като както обясних по - горе iZi Turn е = на iZi Twist ако се използва само обратно на движението.

Рошко, и аз съм в чуденка при избора. Въпросът ми е какви са разликите между вашия izi twist и Axkid one?
И съответно кое препоръчвате лично?
В интерес на истината, нямам преки впечатления от Axkid one, но ...... при бърз поглед, впечатленията са:

Единственото общо между двата стола е, че се ползват обратно на движението, всичко останало е разлики, например:
1. Axkid one се ползва по- дълго време, до 125 см., докато iZi Twist до 105 см., съответно повече място за крачетата.
2. iZi Twist се върти на 180 градуса, за лесно поставяне на детето, при Axkid one не съществува такава възможност.
3. iZi Twist изравнява наклона на автомобилната седалка и столчето винаги е нивелирано, за оптимална позиция на детето, както при сън, така и в будно състояние, при Axkid one не съществува такава възможност.
4. iZi Twist- лесно се реглурат позициите за сън и почивка, в движение и в зависимост от моментната нужда, при Axkid one има корекция на наклона само в зависимост от възрастта (поне от това което видях онлайн).
5. сигурен съм, че има и други освен малко по - добрия резултата на iZi Twist в теста за базопасност и ергономичност на ADAC

Препоръки не мога да дам, нямам лични впечатления от Axkid one, а и както писах по - горе, въпрос на приоритети.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 16:07 от РОШКО

# 237
Скрит текст:
Здравейте, след дълго разглеждане на столчета се спрях на 2 модела Cybex Pallas S fix и Britax romer advansafix IV R, гледах им оценките в adac и до колкото разбрах са с доста малка разлика. Кое бихте ми препоръчали? И също гледах че в сайта uberkids са на доста добри цени в сравнение с тези в България, някой ако е поръчвал от там може ли да сподели опит? Детето е на 1 година около 10кг. и досега бяхме с кошница Cybex Aton m, закрепена с коланите на колата обратно на движението.

Ако търсите висока безопасност, нито един от двата.

Причините:
1. возенето обратно на движението е 5 пъти по - безопасно, отколкото в посока на движението.
2. най - добрите столове за коли в посока на движението осигуряват 60% безопасност или 40 пострадали на всеки 100 катастрофи, за ралика от обратно на движението, които осигуряват 92% или 8/100.
3. двата стола са от комбинирани групи, които обичайно имат доста по - ниски показатели като безопасност, понеже трябва да осихурят такава за деца с ръст от 75 до 150 см., няма как да е еднаква във всички възрасти.
4. срокът им на ползване е 10-12 год., вероятно няма вещ, която да сте ползвали толкова дълго.
5. дори да приемете, че тези модели са от най - добрите в посока на движението, предвид срока на ползване, материалите им ще стареят с времето и във фазите след 1/2 от ползването им безопасността им ще е значително намалена
6. докато детето ви стане напр. на 4 год., вероятно технологиите ще са доста по- напреднали за да може в срока след 4год. да бъдат намерени модели с доста по - висока безопасност от тези които се произвеждат сега.

Моя съвет е да се ориентирате към столове до 105 см. или до 18кг. с възможност за ползване обратно на движението, минимум до 2.5 год., а ако може и повече.

РОШКО посъветвахте ме да потърся стол, който да е максимално дълго време обърнат обратно на посоката на движение. Поради ограничение в бюджета ни се спрях на този вариант и бих се радвала ако споделите мнение?  https://www.uberkids.com/eu/cybex-sirona-s-i-size-group-01-car-seat-2010853/

# 238
Скрит текст:
Здравейте, след дълго разглеждане на столчета се спрях на 2 модела Cybex Pallas S fix и Britax romer advansafix IV R, гледах им оценките в adac и до колкото разбрах са с доста малка разлика. Кое бихте ми препоръчали? И също гледах че в сайта uberkids са на доста добри цени в сравнение с тези в България, някой ако е поръчвал от там може ли да сподели опит? Детето е на 1 година около 10кг. и досега бяхме с кошница Cybex Aton m, закрепена с коланите на колата обратно на движението.

Ако търсите висока безопасност, нито един от двата.

Причините:
1. возенето обратно на движението е 5 пъти по - безопасно, отколкото в посока на движението.
2. най - добрите столове за коли в посока на движението осигуряват 60% безопасност или 40 пострадали на всеки 100 катастрофи, за ралика от обратно на движението, които осигуряват 92% или 8/100.
3. двата стола са от комбинирани групи, които обичайно имат доста по - ниски показатели като безопасност, понеже трябва да осихурят такава за деца с ръст от 75 до 150 см., няма как да е еднаква във всички възрасти.
4. срокът им на ползване е 10-12 год., вероятно няма вещ, която да сте ползвали толкова дълго.
5. дори да приемете, че тези модели са от най - добрите в посока на движението, предвид срока на ползване, материалите им ще стареят с времето и във фазите след 1/2 от ползването им безопасността им ще е значително намалена
6. докато детето ви стане напр. на 4 год., вероятно технологиите ще са доста по- напреднали за да може в срока след 4год. да бъдат намерени модели с доста по - висока безопасност от тези които се произвеждат сега.

Моя съвет е да се ориентирате към столове до 105 см. или до 18кг. с възможност за ползване обратно на движението, минимум до 2.5 год., а ако може и повече.

РОШКО посъветвахте ме да потърся стол, който да е максимално дълго време обърнат обратно на посоката на движение. Поради ограничение в бюджета ни се спрях на този вариант и бих се радвала ако споделите мнение?  https://www.uberkids.com/eu/cybex-sirona-s-i-size-group-01-car-seat-2010853/

Аз купих на сина си такъв модел. Чудесен е. Много е удобен, все едно си на диван. Върти се на 360градуса.

# 239
Здравейте! Нахлувам в темата с въпрос относно едно столче - Kinderkraft Myway. Някой има ли впечатления от него или някакво мнение?

Също така прочетох за съветите за возене на детето поне до 2,5г обратно на посоката на движение, но колко от вас наистина го правят? Децата на тацз възраст не са ли големи и да искат контакт с родителите, което е силно ограничено по този начин? Как успявате да успокоите по-буйни и своенравни деца в колата? Благодаря на всички, които ще се включат!

Общи условия

Активация на акаунт