Избор на столче за кола - 4

• 82 056
  • 836
  •   1
Отговори
# 495
Жената все пак пита за мнения кои столчета са хубави. Не виждам никакъв проблем тук, който е запознат, да предложи няколко варианта и тя да им ги предложи да си изберат, като може и съвсем друго да си изберат и тя да го купи.
Не виждам някъде да е писала, че тя ще избере какъв да вземе. Според мен е много щедър подарък, след като ще се съобрази с техните желания.

# 496
Мисля, че по- запознат от Деца на борда, здраве му кажи. Simple Smile
Аз лично не се имам за достатъчно запозната, че да препоръчвам. А там хората са специалисти и са отделили време да направят проучвания.
Не знам.

Също не бих се и зарадвала на такъв подарък. Намирам за ограничаващо това да избирам от шортлистнати от някой друг столчета, по неясен за мен критерии. Но това съм аз, друг може и да се зарадва.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 19:24 от sd.ad

# 497
Подаръкът е обсъден с хората и го приветстват с благодарност. Благодаря ви за насоките, даже не знаех за тази организация 😇ще се свържа с тях и ще послушам препоръките им 🙏 благодаря на всички отзовали се

# 498
Според мен като тапицерия е по-удачно текстила. Имаме кожено (изкуствена) и второ текстилно. Ами кожатра се чисти по-лесно, но след година и малко започна да се нацепва (стола не се сваля от колата), а текстилния се чисти малко по-трудно, но пък може да се сваля тапицерията и да се пере.
Лични впечатления.

# 499
Ами и аз смятам, че е особен подарък, ако и двете страни са наясно какви неща е важно да се гледат, а в случая подозирам, че и двете страни не са.

За да не е спам, отворете ADAC, може да се преведе на английски страницата и започвайте да сравнявате кое столче колко точки има, по какъв критерий, после ще видите дали и къде у нас се предлага.

# 500
Здравейте,
Бих искала да ви попитам има ли някой който е със столче Swandoo Marie 3. Синът ми е на 9 месеца и искаме да сменим кошницата със столче с изификс. Колебая се между Swandoo Marie 3 и Cybex Sirona SX2 I-SIZE. И двата имат добри резултати в ADAC, но не мога да намеря мнения за Swandoo. Благодаря предварително!

# 501
  • Стара Загора
Здравейте, може ли да ми предложите столче от групата 9 месеца -4 години. Иска ми се да може да се ползва в двете посоки и да има изофикс, други съществени изисквания нямаме, но за съжаление сме с доста ограничен бюджет, а ми се иска да вземем нещо, което наистина да е безопасно. Можем да отделим около 400лв, а до колкото прочетох и се разрових из темата, май няма добро столче за тази цена. Намерих Britax Evolva 123 SL в бюджета, от Англия, но не може да се ползва обратно на движението, а кошницата вече умалява и ми се струва рано на 9 месеца да я обърнем напред. Знам че бюджета е смешен, но ще поръчвам и на каката Britax Kidfix, а нейния стол, сега разбирам, е под всякаква критика и не желая да го използвам за малката. Знам че не е редно, но бих разгледала и втора употреба, все си мисля че е по-добре от колкото някое Лорели или в случая старото Чиполино.

# 502
  • Хасково
Здравейте! Има ли някой отзиви за този модел столче. Търся столче за дете на 4г,110 см, 19 кг да се ползва докато навърши възраст или ръст да се вози само с колан. Гледах BRitax romer kidfix и Cybex solution Z i fix също.

https://www.amazon.de/Cybex-Silver-Solution-X-Fix-Toddler/dp/B00 … 603368&sr=8-2

https://www.amazon.de/Britax-R%C3%B6mer-Child-Seat-3-5/dp/B07K7V … 605663&sr=8-1

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 12:35 от Helenael

# 503
# 504
Не бих купила стол 0-36, мисля, че този няма и краш тестове. На тази цена или много близка до нея с дебнене на намаления тук и чужбина, може да се купи нещо по-добро.

# 505
Не бих купила стол 0-36, мисля, че този няма и краш тестове. На тази цена или много близка до нея с дебнене на намаления тук и чужбина, може да се купи нещо по-добро.
Благодаря за мнението Ви, ще продължавам да търся. Обаче ми прави впечатление, че за скъпите столчета на Cybex, Britax  и т.н. не е проблем, че са от 0-36 кг. Защо?

# 506
Напротив, проблем е. Столче 0-36 просто не покрива нуждите за удобство и безопасност на малко бебе и на пораснало дете. За мен това са маркетингови трикове, макар че не знаех, че Сайбекс и Бритакс имат столове 0-36. Има по-вещи от мен по този въпрос тук, но това мнение си изградих аз, докато проучвах.

# 507
В общи линии защото имат краш тестове и защото няма как да са вложени здрави, качествени материали, пък да е евтино. Това е най-важната покупка за бъдещото дете,  да не си налага да разчитате на него, но може да му запази здравето и живота. От всичко биз спестила, но не и това.

Горното го пиша по принцип. В частност, ако искате дълго ползване на безопасно столче, вижте axkid one, дават го 0-7 години и е минало плюс тест. У нас се намира на добра цена.

# 508
Благодаря, момичета! Нямам намерение да спестявам от вещ, толкова важна за безопасността на детето. Бях в магазин и ми препоръчаха това Chipolino и за това си сверявам часовника с вас Simple Smile  Сега чета и търся, но май клоня към 1+ група, т.е. 9-18 кг. Забравих да кажа, че бебето е на 9+++ месеца, около 9 кг., 71 см. висока.

# 509
Щом е на почти година, вижте BeSafe Stretch. То е 9-36 кг и също и минало плюс тест. Ще го ползвате години, изглежда много сигурно и комфортно.

Общи условия

Активация на акаунт