Любители на кучета - 115

• 30 222
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
А вашата Лори е прекрасна (как се е усмихнала само) и много се радвам, че е намерила обич във вашият дом. Да ви радва дълги години!

# 256
  • Sofia
На Чоки името идва от chocolate- беше си кафяво шоколадче като малък, после му се изявиха тигровите шарки

# 257
Аз пък си мисля, че сама написахте много подходящо име за тази пуханка-каракачанка - Шери.

# 258
  • под тепетата
Ах, тази Лори! Погледнах, потърсих, но не открих грахово зърно под принцеса Лори Sparkling Heart
Маги излъчва едно спокойствие, като лекарство за сън е Simple Smile

# 259
Киара я кръстихме на една марка кучешка храна,но името хареса на децата.
  Айра е чисто черна,с малко беличко на гушката и дъщеря ми искала да я кръстят Аляска.Но зет ми не искал и така се стигнало до Айра,която най-често е черньо,Бамби, муцунке,маймунке,на които не се обръща.Само на Айра.На Киара вече й викаме бабче, а аз -наборче.
   От няколко дни забелязвам,че не си седи много пред къщата,а все нагоре по двора,където са зайците.Вчера отидох натам,защото по принцип синът ми има грижата за тях, и кво да видя-в един неизползваем зайчарник,една джинка на съседа/една малка кокошчица,която пее много/ си направила полог и снесла 5 яйца.А бабчето лежи отпред и пази.Кокошката се качва,ляга си вътре,кучето не я закача.Извиках комшията да дойде да си я прибере,тя му ръмжи насреща.А той я храни понякога,играе си с нея,тя го обожава.Значи пази кокшката.Човекът каза да не ги пипаме,тя ще ги мъти и ако измъти ми ги подарява.ДАно,много искам да си имам такива джинки.И явно Киарчето ще ми ги пази от набези на други животни.Умница - пазителка ми е тя.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 09:29 от марулета

# 260
  • София
Привет ви Simple Smile Голяма забава с имената гледам в темата!
Нашето момче си е кръстено - даже като чух името още при обсъждането дали да го вземем и ми падна сърДце на място - Ал Капоне! Впоследствие разбрах и че е внесено от Италия, та явно си е мафия от малък Grin Bowtie
В началото малкия син предложи да му викаме Алфи - ама нъцки, в момента в който си чу името, наостри ушите и дотам беше.Сега на галено му викаме КапонЧо Simple Smile

# 261
Аз исках моята да е Моли защото едва измолих да си вземем кученце Grinning Детето обаче я кръсти Кийра. Малко трудно ме разбират като питат как се казва. На галено е Кирка, Кирчо, Киркин и какво ли още не. Тук размишлява над важни вселенски въпроси

# 262
Аз исках моята да е Моли защото едва измолих да си вземем кученце Grinning Детето обаче я кръсти Кийра. Малко трудно ме разбират като питат как се казва. На галено е Кирка, Кирчо, Киркин и какво ли още не. Тук размишлява над важни вселенски въпроси

Оффф, на мен тъжна ми изглежда, душицата малка.

# 263

Оффф, на мен тъжна ми изглежда, душицата малка.
Така си гледа само Grinning Търча десет минути из апартамента и й паднаха батериите, лежи и не мига Joy

# 264
Преди да взема Кио не бях запозната, че на акитите им се дават японски имена. Исках да я кръстя Реа. После започнах да търся и си харесах Кимико (Кими), защото не звучи много завъртяно и сложно. В групите с акити има кучета със страшно трудни за произнасяне и дълги имена. Оказа се, че тя вече си има име- Киоко и реагира на него. Собствениците на майката са искали да си я оставят за тях, за това са я кръстили. Беше ми странно в началото и въпреки розовия повод, ветеринаря и непознати хора, които искат да й се порадват й говорят в мъжки род. Сега я наричаме Кио, Кики, Киокче, маймунче, шмати, японче. Реагира си на всички закачливи имена и върти опашка. 😆 Съседката я нарича Киа, а бабите в квартала-Бебе Хачи.
Така че на въпроса с избора на име на женското кученце предлагам Кими и Реа ❤ Страшно ми харесват. Майката на Кио се казва Юкико (Юки). Означава щастие и става и за мъжко и за женско куче.

# 265
Първият ми булдог се казваше Реа, душицата ми - дано е на по-добро място... От малка исках куче, но все не можеше. Години по-късно сънувах куче с това име и още преди да я взема знаех как ще се казва 😉

# 266
Здравейте, днес ви открих и много се зарадвах. Всички кученца са толкооова хубави, а това на снимките е нашата Кая🐕, родена на 12.08.2020г. (така и така сте на вълна имена ще разкажа и нашата история- взехме я за рождения ден на приятеля ми(08.10.2020г), много внезапно, може би  около седмица преди това се решихме,  аз бях приготвила един списък с около 10 имена, а той беше харесал името Деа, но като отидохме да я вземем ни казаха че са я наричали Кая, а това беше едно от имената, които аз си бях харесала и си дойде с името) И така вече 5 месеца е при нас, гледаме я в апартамент като и двамата сме на работа  по цял ден, от 9 до 16ч. е сама вкъщи, изкарваме я поне 3 пъти на ден, има си и пелини из къщи, но последно време си е решила, че леглото е най-подходящото място за пишкане. Има си нейно легло, но по принцип спи при нас и преди се е случвало инцидентно да се изпиша на леглото, но сега е постоянно( дните когато е сама вкъщи) . Излизайки сутрин я оставям след като се е изпишала навън и с чиста пелина, а следобед като се прибере приятеля ми я намира с накъсана пелина и поне две локвички на леглото, не знам как да процедираме вече и защо прави така и моля за съвет понеже до сега не сме имали домашен любимец.. 😏😇
Извинявам се за дългия пост и се надявам да приемате нови Simple Smile
П. С. Първите снимки са от скоро, а последните още първите дни вкъщи

# 267
  • Bарна, морето, сините вълни
BANKS, Моли ми е много сантиментално... Heart Имахме прекрасна черна кокерка с бяло петно на гърдичките, казваше се Моли. Ерос сега има абсолютно същото снежно бяло петно на същото място.
Имали сме Бетовен, Джони, Джеса 2 пъти, Чочо, Джеки, Лацко, Бенджи 2 пъти, Арчи, Бък и сега последната на село Джули. Може и други куепта да сме имали но само тези помня. Тоест, само Лацко не помня, защото съм била много мъничка, но най-готините истории от мама и тати са за него. Хранят ме в количката, обръщат се, а аз давам на кучето...на кого ли ми напомня. Joy Мама е имала магазин и майките като дойдат с количките, не ги е пускал после да припарят до бебетата си. Пък е бил фъстък, някакъв безпороден сладур с големина на джакче. Историята му иначе завършва трагично, няма да развалям ведрото настроение.
ММ май само едно куче е имал, БОК на име Зевс и то за кратко, подарил го е още, докато бебе и заминал в чужбина.
Пък моето сърце от бебе е пазено от кучета и от много котки, прасета, агнета, телета, ярета и т.н. всякакъв селски добитък. Grinning Heart

# 268
  • София
И така вече 5 месеца е при нас, гледаме я в апартамент като и двамата сме на работа  по цял ден, от 9 до 16ч. е сама вкъщи, изкарваме я поне 3 пъти на ден, има си и пелини из къщи, но последно време си е решила, че леглото е най-подходящото място за пишкане. Има си нейно легло, но по принцип спи при нас и преди се е случвало инцидентно да се изпиша на леглото, но сега е постоянно( дните когато е сама вкъщи) . Излизайки сутрин я оставям след като се е изпишала навън и с чиста пелина, а следобед като се прибере приятеля ми я намира с накъсана пелина и поне две локледни мевички на леглото, не знам как да процедираме вече и защо прави така и моля за съвет
Добре дошли Yellow Heart
Ограничете й пространството,докато ви няма,примерно коридор и баня,достъп до спалня,легло и т,н не. Сега е момента да започнете и с елементарни команди ,които да надграждате,за да постигнете ниво на послушание. Хубаво е да се започне с Погледни ме,като след изпълнена команда награждавайте ,за да има стимул кучето. Много е малка още и не може да издържа толкова часове,долу горе на колкото е месеци толкова часове може да стиска . Извеждате ли я вече навън,там върши ли си нуждите?  Също не й се карайте постфактум,а само ако я хванете в момента на белята,защото кучетата не правят причинно следствена връзка и няма да разбере защо й се карате в последствие.

# 269
И така вече 5 месеца е при нас, гледаме я в апартамент като и двамата сме на работа  по цял ден, от 9 до 16ч. е сама вкъщи, изкарваме я поне 3 пъти на ден, има си и пелини из къщи, но последно време си е решила, че леглото е най-подходящото място за пишкане. Има си нейно легло, но по принцип спи при нас и преди се е случвало инцидентно да се изпиша на леглото, но сега е постоянно( дните когато е сама вкъщи) . Излизайки сутрин я оставям след като се е изпишала навън и с чиста пелина, а следобед като се прибере приятеля ми я намира с накъсана пелина и поне две локледни мевички на леглото, не знам как да процедираме вече и защо прави така и моля за съвет
Добре дошли Yellow Heart
Ограничете й пространството,докато ви няма,примерно коридор и баня,достъп до спалня,легло и т,н не. Сега е момента да започнете и с елементарни команди ,които да надграждате,за да постигнете ниво на послушание. Хубаво е да се започне с Погледни ме,като след изпълнена команда награждавайте ,за да има стимул кучето. Много е малка още и не може да издържа толкова часове,долу горе на колкото е месеци толкова часове може да стиска . Извеждате ли я вече навън,там върши ли си нуждите?  Също не й се карайте постфактум,а само ако я хванете в момента на белята,защото кучетата не правят причинно следствена връзка и няма да разбере защо й се карате в последствие.
Благодаря за съветите, извеждаме я и точно беше посвикнала да си върши работите навън, за което получаваше и лакомство, но изведнъж спря и започна да пишка в леглото.. Преди да започнем да я извеждаме я бяхме свикнали на пелината и пак с лакомството след свършена работа, но изведнъж спря.. Когато сме си вкъщи няма проблем, ходи си на пелината, но когато ни няма- не. Последните 2-3 дни не иска и навън, разхождам я сутрин след ставане поне по 30мин, но не иска и това е, вечер същото упражнение и пак без успех..

Общи условия

Активация на акаунт