Любители на кучета - 115

• 30 238
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Благодаря за съветите, извеждаме я и точно беше посвикнала да си върши работите навън, за което получаваше и лакомство, но изведнъж спря и започна да пишка в леглото.. Преди да започнем да я извеждаме я бяхме свикнали на пелината и пак с лакомството след свършена работа, но изведнъж спря.. Когато сме си вкъщи няма проблем, ходи си на пелината, но когато ни няма- не. Последните 2-3 дни не иска и навън, разхождам я сутрин след ставане поне по 30мин, но не иска и това е, вечер същото упражнение и пак без успех..
Бебе е още имайте търпение ще се научи на хигиенни навици. Пробвайте поне като сте в къщи да я извеждате по-често-като се събуди от сън веднага навън,след хранене пак,но не дълги разходки ,а само за хигиенни нужди и като свърши работа награждавайте.

# 271
  • София
Първото ми куче, женска болонка, се казваше Ръфи. Много кротко куче, но с обратна захапка, затова получи това име. После имахме НОК Тера и Рея. Едно намерено още непрогледнало кученце, кръстихме Пуми, нищо че после се оказа женски джак ръсел. И мъжка котка Тича сме имали. И други подобни. Сега в нашия квартал има куче на име Винкел, защото е взет от Перник.

# 272
  • Бургас
Ако имах каракачанка, бих я кръстила с хубаво българско име - Вихра, Янтра, Тунджа, Марица, Рила, Витоша и т.н. Мисля, че им отиват на каракачанките такива имена. На свекъра кучето беше Балкан...

Имам нужда от съвет. Последният Нексгард на Елза е в началото на ноември. Сега е време за нов, но ветът беше казал, че първо трябва тест за дирофилария. Онзи ден обаче каза да си решим ние. Той бил и за кърлежови болести, нямало риск за толкова кратко време да хване дирофилария - не е прекъсвана за дълго профилактиката, можело да дадем Нексгарда. Ама било хубаво да има тест, ако можем да си го позволим финансово. Не е проблем, чудя се дали да дупчим кучето излишно.
Sivi, ти беше писала за тестовете за твоите кучета, правиш ли всяка година?

# 273
  • София
Tintina, нашия вет казва че не е задължителен теста ,ако само за 3-4 месеца зимата е прекъсната профилактиката на дирофилария. Аз така и правя октомври(ноември) прекъсвам и март(април) наново започвам,просто зависи от годината. Не давам Нексгард,а  друго лекарство ,но сега не се сещам.доктора ми го дава във спринцовка спрямо кг на кучетата.

# 274
Здравейте, може ли да препоръчате магазин за снабдяване с  първоначално необходимите неща за куче в София. Надявам се утре " човек" да е при нас, а освен кърпи и вана- леген нищо си няма. Има ли по - качествени марки аксесоари  и какви да не купуваме. Освен това, леглата , които гледам ми се струва, че ако се напишат ще се сушат с дни. Как се справяте с това?

# 275
Ние купихме първоначално всичко от джъмбо. Там са най-евтините легла, а никак не са лоши. Иначе магазин Стефанов имат всичко необходимо. Кученцата не пишкат в леглата си. Поне моя опит е такъв. Наяжда се и кляка да пишка, за това е добре да го занимавате малко на пелената след всяко хранене и бързо ще свикне.

# 276
Джъмбо.Леглото на Айра перях в пералнята после в сушилнята и е готово.

# 277
Относно пишкането на кученцето у дома, най-добрия съвет е за ограничаване на пространството. Айк, който днес става на 11 седмици когато ни няма стои в коридора,  доста е обширен и светъл. Отворени са вратите към банята и пералното  и дори махнахме пелената защото само си играе с нея. Пишка в банята. Още със ставането сутрин го изкарвам на покрива - обособен е като тераса. Като се прибера също както и преди лягане. Научи се да се изхожда там. Като се върна първо щателно проверявам пода и все по-рядко намирам изненади. Когато яде и пие водичка го нося до банята или тичаме към покрива. Кучето се учи с постоянство и търпение. Вчера ни сложиха втората ваксина. Чакам кога ще можем да излизаме на разходка.

# 278
  • sofia
В лидл ще има от четвъртък:

И:

# 279
Тези поводи ми се виждат значително по-евтини, от всичко което разглеждах. Дали са качествени?

# 280
  • под тепетата
За моето магаре - не достатъчно.

# 281
  • sofia
Тези поводи ми се виждат значително по-евтини, от всичко което разглеждах. Дали са качествени?
Около мен, едно йорки и един бигъл са с такива.

# 282
Tintina аз правя задължително тест, ако съм прекъсвала приема на Нексгард Спектра. Тази година също направих, като питах ветеринаря и той каза, че е по-скоро "за", защото това са си около 4 месеца почивка, а може и 5 да са минали. Малко кръв им се взима, тъй че нищо им няма ма диванетата. 😁
Онзи мушмул на работата с гана дето е хич не му върви. Опитваме с хапчета за сега да го лекуваме, ама няма кой знае каква промяна. Освен това очите му много гурели отделят и едвам ги отлепя. А пък като казвам, че не му върви.. вчера сутринта го блъсна и една кола. Полежа малко и после го видях, че се изправя и ходи, та поне няма нищо счупено. Ама заради тая гана е доста завеян и бавен и залита, та напълно очаквано беше, че може да бъде ударен от някое превозно средство. Дано има някакво подобрение скоро, че иначе е мъка и за кучето и за нас, които ходим да му даваме лекарствата.

# 283
Sivi, дано скоро да оздравее кучето с ганата. Много ми е тъжно за него. Стискам палци и се моля да му минава вече!

# 284
  • Пловдив
Ох, пиша само за да споделя притеснението си.
Саске има на гърба върху средата на гръбнака подутина. Не е болезнена, но се напипва. Днес няма час за неговата лекарка, чак за понеделник в 2ч. Чудя се дали да се пробвам при други лекари. Като знам как ни объркаха предишния път - направо умирам от страх. Cry
Но два дни ще се побъркам от притеснение, вече в главата ми се развиха най-страшните сценарии.

Общи условия

Активация на акаунт