Вярно ли е, че самотните майки плащат по-малка такса за ясла на децата?

• 21 786
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Е аз като нямам брак кой, ще ми докаже какви са моите взаимоотношения с бащата. Дори и да живеем заедно. Еми ето- той е безработен.

Същото би могло да важи и за женените.Кой какъв мъж си е избрал за баща на децата не вълнува държавата.Тази отговорност се пада на майката.

# 166
Мамица...имаш право....ползвай го
Това са си 200 лева годишно.....пак за детето ще отидат
Не се връзвай.....и да не ти пука

Аз разбрах за 50% през декември
Пак ги давам в градината....за рисуване....за ски...просто друго е направлението

# 167
  • София
Честити 20 лв. на мамица   bouquet

Няма смисъл да се пише. Кой какво защо - за негова сметка ще си е. Бях твърдо "за" живеещите на семейни начала да ползват правата на семейство - при кредити например, ама както се вижда, то имало повече келепир да живеят в една къща двама самотни родители на едно дете.

Добре де, на мъжете ви не им ли е обидно бе?! Все едно заявяваш публично, че той не се грижи за вас, а ти си самотна майка.

Защо да им е обидно, нали спестяват 20 лв. ?  Wink
Тези изказвания са много тъпи.
Пак казвам. не съм фалшифицирала документи или нещо от сорта. Попитах кои родители плащат половин такса и ми казаха, че разведените, вдовиците и тези без брак. Никой не ме е питам с кой живея, колко вечери спим заедно и какви са финансовите ни взаимоотношения.
По тази логика разведените също не трябва да се възползват от това облекчение. Нали получават издръжка. Ха. Е аз като нямам брак кой, ще ми докаже какви са моите взаимоотношения с бащата. Дори и да живеем заедно. Еми ето- той е безработен.
По документ моетос емейство се състои от 2 члена- аз и детето. Доходите ни са под минимума.
Нещо да кажете?

Имаш право Мамице... Никой не знае положението на никой. как' Сийка беше писала в другата тема, че може едно семейство да живее в крайна бедност и самотна (наистина) майка да е доста богата....

И не съм съгласна с изказвания относно стойността на 20 лв. Както и да го погледнеш 20 лв. са си 20 лв.. за мен е така, за някои може да са ежедневните джоби пари...

# 168
защо 20 лева...
20 х12 - към 240 лева годишно, ако ходи през цялата година ( че по-лесно се смята)

това са си пари

10 като авторката 2 400 лева/ годишно

10 000 като авторката това са 2 400 000 лв./годишно

едно дете да кажем ходи на ясла и детска градина 4 години , тоест за 4 години 10 000 жени, които спестяват по 20 лева.... струват на данъкоплатците 9 600 000 лева.

ако не са 10 000, а 50 000 за 4 години данъкоплатците, т.е държавата са измамени с 48 милиона лева. Ако сметнем ромите, да направим цифрата по-реална и да кажем са 1000000 злоупотребяващи... към 100 милиона лева...баси.

та така, с с 20тте лева мижави парици на лицето Х и моята нескопосна сметка.
хаххаха
А ти като си толкова добре с математиката я кажи ти и такива като теб, какво направихте заради измамите в топлофикация например? А?
Я сметни ( виждам добре смяташ) колко семейства в БГ ползват парно? По колко средно измамени и какво биха имали децата ни за тези пари? И тук говорим за кражба. Някой да е направил стачка или каквото и да е било? Това ако беше в друга държава да е станала гражданска война. Не харесвам сравненията с други държави, но нали към тях се стремим?
На никой не съм сложила пистолет на главата да ми даде 50% отстъпка. Попитах- казаха, че ако нямам брак плащам 50% и това е. Какъв ви е проблема?

# 169
Точно така! Действайте! Муфтата е чиста печалба!  newsm10

Само не се сърдете, че за нас не се различавате по нищо нито от крадливите депутати, нито от просяците-измамници по улиците. Ако има някаква разлика, то тя е само в размера на келепира. newsm53
Пък балъците като нас да плащат, муахаха! Нали вие спите спокойно като победители в играта "Пре.би другарчето!" smile3508

# 170
  • София
Мамице, сложи си таралеж в гащите с тази тема... Видя ли! Ако беше ползвала търсачката или беше питала на ЛС под сурдинка нямаше да разбудиш духовете...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 171
Въпрос
Колко от вас се осигуряват на минимална или необлагаема ???
А колко взимат повече от това на което плащат данъци????? или не плащат такива ??????
Всеки да отговори на себе си и тогава да съди другите

# 172
Абе каква муфта сега? Да излъжа, че съм семейна ли? Питат " имате ли брак" - е нямам.
Тези без брак плащат 50%. За ПОРЕДЕН път повтарям, че никой не пита за статута на бащата в цялата картинка.
Само да кажа, че имам списък какво е необходимо да се купува за яслата. Все неща, които общината не правела. Повярвайте. Пак няма да плащам 20лв. Но поне предпочитам тези 50 лв. на месец да отиват директно в детското заведение и детето ми да ползва облагите веднага, а  не да чакам някой да се сети да отпусне пари.
И повярвайте- изобщо не съм муфтаджийка. "спестените" пари до стотинка и много отгоре, ще отивад за пердета, врати, ламинат или каквото там има нужда.
Но нали не е въпроса в това, а в 20-те лева Simple Smile нали:)
Смешни малки душици Simple Smile Ама може да си лаете колкото искате. Нищо няма да промените. Нито се чувствам муфтаджийка, нито пък крадла.

# 173
Мамице, сложи си таралеж в гащите с тази тема... Видя ли! Ако беше ползвала търсачката или беше питала на ЛС под сурдинка нямаше да разбудиш духовете...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Еми тази търсачка вече не я ползвам. Или поне когато искам да търся все ми казва " поради претоварване на сървера си го начукай". Сещаш се за к'во иде реч нали?
Таралеж не съм си сложила никъде. Гледам злобните кучки как лаят и се чудя.  newsm78
Ама наситина, всеки се осигурява на мин. заплата, някои крадат парно, ток и да не изброявам.
Но не ги съдя. Да живеят както искат. Щом държавата им позволява и няма регламентирани или сурови наказания....или не си прави труда да хи хваща- ще крадат.
В Германия защо е чисто? Да не мислиш, че много възпитан народа? Мнееее просто си има яко глоби.

# 174
Въпрос
Колко от вас се осигуряват на минимална или необлагаема ???
А колко взимат повече от това на което плащат данъци????? или не плащат такива ??????
Всеки да отговори на себе си и тогава да съди другите
Хайде сега да видим колко? Ама, ще си траят Simple Smile Или ще кажат,ч е не било същото. А хазната не е ли една бре мили мамки?

# 175
  • Кори Селести
победители в играта "Пре.би другарчето!" smile3508

Кой кого е претаковал?
Пак не разбрах.

Аз се чуствам много по-ощастливена от онзи катил с парното отколкото от Мамица.
И аз си мислих да се възползвам от това право и другите 20 лв да ги давам в групата, но се отказах. По-лесно ми е да си плащам и да не се занимавам.
И хич не се гордея с това.

# 176
Шани тъкмо ти пишех отговор и хоп мнението ти се изпари.
Щях да те питам ( имаше въпрос към мен дали съм за тези 20 лв). Та въпроса ми към теб е дали си прочела заглавието на темата и дали пък случайно няма да кажеш нещо по нея, защото мен това ме интересува. Само това.

# 177
Много дебелашки изказвания - МНОООООООГО !
А че Държавата всекидневно ощетява децата ви и самите вас не ви ли е обидно ? Как пък не ви е малко срам ? Смешна история ! В други страни децата са на ПЪРВО място, а на нашата Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................
newsm20 jullianna
Mamica ползвай си каквото можеш и както можеш и хич да не ти пука за скапаната ''държава''

# 178
Абе,полудяхте ли?
Какво е държавата,бе хора?Що за дзвер и защо трябва да го борим?

# 179
  • Кори Селести
Що за дзвер и защо трябва да го борим?

Щото никой няма да ми върне парите надвзети от парното....примерно.

Общи условия

Активация на акаунт