Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 669
  • 761
  •   2
Отговори
# 135
Аз разбрах, че има заради дефицита на желязо при кърмените бебета, а АМ нали е обогатено със желязо и за това се чудех с месото как се процедира
Няма никаква опасност от "предозиране" на желязото, ако това е въпросът. Първите меса за захранване - пилешко, пуешко, заешко, на практика не съдържат желязо. Докато дадеш агнешко със спанак (ето това съдържа добре усвоимо, хемово и нехемово желязо), бая време ще мине.
Най-масово използваната схема е зеленчук-безглутеново зърно-плод-месо-глутен и т.н. и няма разлика в прилагането й при кърмени и изкуствено хранени бебета. Всъщност дори има схеми, които поставят месото сред първите храни, тъй като към него практически няма алергични реакции.
Депата на желязо при новородените нямат много общо с начина на хранене - кърма или АМ. Това, което е натрупано във вътреутробния период, се изчерпва след 6-9 месеца.

При по-ранно захранване най-важното е: за бога, не слагайте храна, различна от кърма или АМ, в шише, дори ако бебето изобщо не приема лъжица. Това е точно обратното на смисъла на захранването.

# 136
мога ли да въведа белтък със застройка на супа?
примерно пилешка и пречи ли, че има и месо и яйце?

# 137
Аз дадох белтък в баница първо. В супата все пак се слага суров.

# 138
Аз дадох белтък в баница първо. В супата все пак се слага суров.
не се ли сварява в супата?
баницата е идея, но аз слагам и малко прясно мляко, а не съм го въвела още ... а и малкото човече много често не иска да яде парченца

# 139
Ами не знам, аз го слагам чак накрая като спре да ври и затова си мисля, че е полусуров, така да го кажа.

# 140
Белтъкът в затройката на супата е претърпял достатъчна термична обработка, както и да се извършва самото застройване. Макар че, е редно след изливането на застройката в супата тя да заври при непрекъснато бъркане, и така се счита за застроена. Това е и правилния начин след претопляне да не се пресича Hands Ok Hand
Извинявам се, че се отклонявам от темата. Реших да споделя, ако може да е полезно на някой Simple Smile

# 141
А колко пъти трябва да се предложи, за да се смята за въведен?

# 142
Здравейте имам два въпроса, конкретно за началото на захранването (а и след това) :
- Какви трикове ползвате за пестене на време при приготвяне на бебешките пюрета имайки предвид минималните количества в началото и разнообразието, което трябва да се предлага. Искам да приготвям повечето неща сама, но хем да са пресни, хем всеки ден да вкара и пасирам нещо ново ми се струва неефективно за по лъжичка две. Как процедирате?
- За купените пюрета, къде има най-голям избор, от къде ги купувате аптека, супермаркет, онлайн? В коя верига мога да разчитам, че като ми трябва дадено пюре мога да го открия?

# 143
Sisi,
Не знам дали е трик за пестене на време, но аз си взех уреда на Avent 2в1 за готвене на пара и пасиране. Купих го от OLX втора употреба, че иначе е около 300лв нов.
На мен лично много мацаница и време ми пести. Най-вече, че не трябва да седя до печката  и да варя аз зеленчуците, после да ги пасирам и накрая да имам посуда за миене. Grinning

# 144
Здравей, аз откирих този сайт и съм доволна и от към цени и от към предлагани продукти. А може и на място да се отиде. Има различни пюрета на различни марки,, 🙂🙂

https://kati-eshop.com/

Здравейте имам два въпроса, конкретно за началото на захранването (а и след това) :
- Какви трикове ползвате за пестене на време при приготвяне на бебешките пюрета имайки предвид минималните количества в началото и разнообразието, което трябва да се предлага. Искам да приготвям повечето неща сама, но хем да са пресни, хем всеки ден да вкара и пасирам нещо ново ми се струва неефективно за по лъжичка две. Как процедирате?
- За купените пюрета, къде има най-голям избор, от къде ги купувате аптека, супермаркет, онлайн? В коя верига мога да разчитам, че като ми трябва дадено пюре мога да го открия?

# 145
Здраввйте днес ми предстои да въведа банан на бебето, 5+++ е , купих пюрета на хип, но малко ме притесни съдържанието

Мнение?

# 146
Здравейте, аз храня детето си само с пюрета на Хип. Доволна съм. Мислят че.щом се дават на деца и то толкова малки няма нужда от притеснение в съдържанието им. Аз съм н съмнение, че купешките пюрета са по-качествени от тези, които приготвяме в къщи. Произходът на продуктите, които се купуват смятам, че е по-малко качествен, понеже вече знаем как се прави всичко. Например имам мнение за морковът. Когато готвя за мен и съпругът ми, морковът оцветява ръцете ми в оранжев цвят. Как да дам това на детето си? Картофите които купуваме са ужасни. С черно вътре. Как да дам това на детето си?
Нямаме познати хора на село, от които да си купим био, нито ние отглеждаме. Когато синът ми стане по-голям ще му готвя, но за момента, мисля че най-добрият вариант за него за купените пюрета и ще използвам само на Хип!

# 147
Разбирам да е някакво многокомпонентно пюре с месо примерно, което доста трудно ще направиш вкъщи, ама каква е философията да си купиш един банан и да го пасираш Rolling Eyes

# 148
  • София
Мнооого зависи какви са купените пюрета. Някои са бъкани с нишестета и куп неща, които не бих дала на детето. Аз му готвя със зеленчуци от магазина. Никога не сме имали проблеми. Иначе на път му взимам готови няколко, за да съм сигурна за резервен вариант. И пак не ми е проблем един готов банан да му намачкам или да сваря картоф. Не мисля, че има човек,на който да му е много кеф само от буркани и консерви да яде Grinning

# 149
има пюрета с модифицирано нишесте ...
повечето са "бъкани" с всякакви нишестета, за да ги сгъстят ...
ако искаш да е с по-чист състав, купи връзка био банани и намачкай ... ще яде чист банан, а и ще вземеш много банани за цената на едно пюре ...
Tsveti, кое му е странното морковът да оцветява?

Общи условия

Активация на акаунт