Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 677
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Морковите оцветяват заради каротина и това е повече от естествено.
Домашни картофи и продукти се намират. Разбира се, докато ме идеш да видиш как се отглеждат няма 100% гаранция, но аз поръчах суровини за захванете от местен производител. По-скъпо Е, картофите са два лева килото, но дано си струва.

# 151
Откога могат да бъдат давани биволско кисело мляко и сирене? Подходящи ли са за деца, навършили една година, или е твърде рано?

# 152
Може ли мнение за тези бисквити 😊 на 5+++ сме.. исксм понякога да ги давам за СЗ с кърма ? Дали може  ? Вие как ги ползвате

# 153
Може ли мнение за тези бисквити 😊 на 5+++ сме.. исксм понякога да ги давам за СЗ с кърма ? Дали може  ? Вие как ги ползвате

Лично за мен са адски сладки за бебе,виж какъв подсладител съдържат,аз ги взех веднъж и ги изядох аз 😄

# 154
На 5-месечно му е рано за СЗ и бисквитки. Сз се въвежда поне месец след началото на захранването или около 7м. Купешки бисквитки дадох след годинката като гледах да нямат захар. На Лидл има едни от спелта без захар.

# 155
Бисквитите Плазмон, също както и млечните каши, съдържат обикновено сухо краве мляко, което не е адаптирано. В този смисъл не са подходящи за деца под 7-8 месеца, а особено за такива на кърма - абсолютно ненужно е да приемат неоптимален за възрастта млечен протеин.

Но и за изкуствено хранените в началото на захранването са по-препоръчителни безмлечните каши, направени с АМ.

# 156
Здравейте,
Имам няколко въпроса свързани с глутена.
1. Трябва ли няколко последователни дни да се въвежда дадена култура? До момента съм давала 3 последователни дни спелта, вчера овес и днес пак дадох спелта. Дали е грешка това?
2. Спелгата, която давам е под формата на сухари и бисквити. Интересувам се, в колко яденете мога да включвам глутен, тъй като до момента съм давала сухар за закуска и към обяда  много се харесва, а за СЗ пак много се харесва овесената каша или ако към безглутенова каша добавя бисквитка.
3. Мога ли да смесвам например овесена каша с каша от просо или киноа ?

# 157
Мога ли да сваря 2-3 моркова, да ги пасирам и да ги съхраня за 2-3 дни като преди всяко предлагане слагам топло АМ?
Бебето я изяде половин лъжичка, я не. Не се кефи на захранването и аз имам огромна тенджера на Цептер, в която варя на пара и леко се напрягам за цялата хамалогия за 1 морков и 1 лъжица

# 158
Вземи си някакво малко съдче за варене. Аз варях във вода и после слагах от нея в пюрето. Иначе е така в началото, изяждат две-три лъжички и другото се хвърля. Според мен най-добре да е прясно, не съм съхранявала.

# 159
  • Несебър
Може да се съхраняват 2 дни в хладилник. Преди да ги дадеш ги претопли до 70-80 градуса и няма да е проблем.

# 160
Мога ли да сваря 2-3 моркова, да ги пасирам и да ги съхраня за 2-3 дни като преди всяко предлагане слагам топло АМ?
Бебето я изяде половин лъжичка, я не. Не се кефи на захранването и аз имам огромна тенджера на Цептер, в която варя на пара и леко се напрягам за цялата хамалогия за 1 морков и 1 лъжица

Аз варя моркови на пара, пасирам и слагам ввъ формички за лед. После вадя 1 или 2 кубчета. По същия начин правя тиква или сладък картоф. Досега не е имало проблем. От готовите еднокомпонентни пюрета съм давала броколи, бял морков и пащърнак. Смесвам с останалите. А и готови заготовки от месо. Приготвям и кашите сама. Варя овесени ядки, просо... Плодове имам от лятото от градината. Круша, праскова, слива, нектарина. Само банана и ябълката  са пресни. Не мисля, че готовите са по-добри, с оризово нишесте или брашно вътре в тях.  Вероятно има и чист плод, но не ми е възможно да купувам само такива. Опитвам се да не изпадам в крайности. Може нещо да ти е от полза. Дъщеря ми е на 7 месеца и половина.

# 161
Когато се зямразява дадена храна, си променя вкуса според мен.

# 162
Здравейте, пиша за съвет, ако някой може да се включи. Бебето ми е на 8+ месеца и от около седмица започна да отказва пюрето на обяд. С кашата за СЗ няма проблем, но на обедното хранене бута лъжицата още преди да е опитала дори. Ако успея да и дам една лъжичка започва да си бърка с пръсти в устата и да си търка очите и ушите. Извърта глава и мрънка. От началото още яде домашни пюрета, но откакто взе да недоволства пробвах и с купени и пак прави същото. Опитах с по-течни, с по-гъсти, с любимите и тиква и сладък картоф, но никакъв ефект. Мисля да опитам да сменя обстановката, като я храня в другата стая или навън в количката. Възможно ли е този протест да е свързан с никненето на горните зъбки, защото много я мъчат и днес едното леко е пробило? Благодаря много и извинявайте ако въпроса ми не е за тук.

# 163
От зъбите е най-вероятно. Моя веднъж беше изкарал сигурно месец само на кърма и тук там по някоя хапка. Студени храни му харесваха.

# 164
Здравейте, пиша за съвет, ако някой може да се включи. Бебето ми е на 8+ месеца и от около седмица започна да отказва пюрето на обяд. С кашата за СЗ няма проблем, но на обедното хранене бута лъжицата още преди да е опитала дори. Ако успея да и дам една лъжичка започва да си бърка с пръсти в устата и да си търка очите и ушите. Извърта глава и мрънка. От началото още яде домашни пюрета, но откакто взе да недоволства пробвах и с купени и пак прави същото. Опитах с по-течни, с по-гъсти, с любимите и тиква и сладък картоф, но никакъв ефект. Мисля да опитам да сменя обстановката, като я храня в другата стая или навън в количката. Възможно ли е този протест да е свързан с никненето на горните зъбки, защото много я мъчат и днес едното леко е пробило? Благодаря много и извинявайте ако въпроса ми не е за тук.

Ш при нас беше така. Ядеше зеленчукови пюрета, после като опита каша с плодово пюре отказваше зеленчуците.  Принудих се да слагам мъничко намачкан банан и нещата се наредиха. Сега вече яде зеленчуково пюре без плод, но няколко дни ядохме смесени.

Общи условия

Активация на акаунт