Захранване - въпроси и отговори - тема 10

• 43 685
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Като изключим нощното хранене, да яде на 3ч не мисля,че е проблем, защо да яде на 4ч, когато е гладно е нормално според мен.

# 676
  • София
Моето и сега си яде на 3-3,5ч горе-долу. За мен е напълно нормално. Първото му ядене е около 7:30-8:00, последното зависи кога заспи. Пил е АМ и в 19:30 и в 21:00. Между тях има още 3 хранения и от време на време похапва я плод, я кисело мляко по малко. Ама е много активен, трябва да презарежда батериите.

На 6м ядеше пюрета и каши от порядъка на 190гр. Изпиваше по 240мл мляко. И се в будил нощта за 1 от храненията (имаше само 2 заместени тогава). Сега е спрял да се буди, но всички без едно са заместени и са в рамките на деня. Сега евентуално за вода може да стане.
Каши почнах още в 5++ някъде. Яде ги, но вече не го засищат и съм почнала да предлагам 1-2 пъти в седмицата и мисля повече да не купувам. Не са задължителни, ако детето не ги желае.
Месо в началото слагах 20гр (1 кубче), след 8м по 40гр, сега колкото е в кухнята. Вкарах първо пуешко - пилешко. По-късно предложих заешко, телешко, свинско и говеждо (7м и 8м).

Риби почнах след навършени 8м. Първо дадох пъстърва, после хек, ципура, сьомга.

# 677
Благодаря ви! Това захранване е все едно карам пак висше Joy
Сега съм в друга чуденка. В таблицата, която гледам пише, че мога да давам просо, амарант, киноа. В какъв вид се дават тези неща? Не съм виждала каша от амарант например, даже и не знам какво е...

Също мога ли да давам за закуска ам с безглутенови бисквити ако има такива?

# 678
  • София
Просо, киноа, амарант само на зърна съм взимала. Амарант 2 пъти пробвах да добавям към каши, ама не ми се получи сваряването й.
Сега в кухнята им приготвят червени чушки с просо и амарант. В супи ползват, в десерти.
Всички ги киснах от предната вечер, сварявах сутринта и комбинирах със зеленчуци /плодове. Не съм ги въвеждала отделно.

# 679
Всички ги киснах от предната вечер, сварявах сутринта и комбинирах със зеленчуци /плодове. Не съм ги въвеждала отделно.
и аз

# 680
Просото ги комбинирам с плод, не съм давала киноа, това е идея. Наскоро взех булгур, трябва да видя кога се дава.

# 681
А когато има вкарани всички меса ли почвам с жълтък? Сега е 6+. И после задължително ли всеки ден трябва да има месо или жълтък, не може ли само зеленчуци? Всеки ден месо /жълтък не е ли множко?

# 682
Аз давах два поредни дни с месо /ползвах бурканчета и порцията му беше половин, а трайността 24часа/ после един ден  с жълтък, и един ден само зеленчуци.

# 683
А когато има вкарани всички меса ли почвам с жълтък? Сега е 6+. И после задължително ли всеки ден трябва да има месо или жълтък, не може ли само зеленчуци? Всеки ден месо /жълтък не е ли множко?

Даваш ли кърма или АМ ? Ако даваш доколкото разбрах може само зеленчуково.
На нас педиатър ни каза да добавяме рапично олио. Нашето бебе е на 5м.+
Цоп и аз в тази група, че това захранване си е второ више Blush

# 684
Здравейте мами, много съм объркана и моля за помощ. Беба е на 6+ месеца, кърмена, последно кърмене в 21:30часа, първо 5-6:00часа. Започнах захранване на 6 месеца без 3 дни, първо със зеленчукови пюрета, след тях кърмя. Опитала е за сега тиква, мирков и картоф, смятам да и дам броколи, пъщарнак, сладък картоф и бял морков, но от там нататък незнам как да подходя...да давам ли цяло бурканче зеленчуково без кърма или да почна с плодови следобяд, или каши, абе изобщо не съм наясно....кога месо, кога жълтък, чета и се обърквам още повече. Личната ни лекарка е едната крайност, каза за 1 седмица да изместя обедното хранене, педиатърката ни другата крайност, максимум 60гр пюре и после кърма задължително и така до кога....голяма каша ми е в главата, моля ако на някой му се занимава да ми помогне.

# 685
Аз четох доста и си направих по моя преценка план, не съм следвала съвети от педиатъра, нормално е така да се объркате.Също така, следвайте детето.

# 686
Моето мнение е, че на това прословуто захранване излишно му се впрягаме младите майки. Съветвам ви да не задълбавате толкова. Аз процедирях така -давах му основни храни по малко, за да видя да няма алергична реакция. Като беше опитал вече повечето неща-зеленчуци, плодове, яйца, месо, глутен - почнах смело да си му давам и той сам спря да иска мляко и си замести храненията. От 10м. Мина и на кухня, така че не се затормозявайте излишно

Здравейте мами, много съм объркана и моля за помощ. Беба е на 6+ месеца, кърмена, последно кърмене в 21:30часа, първо 5-6:00часа. Започнах захранване на 6 месеца без 3 дни, първо със зеленчукови пюрета, след тях кърмя. Опитала е за сега тиква, мирков и картоф, смятам да и дам броколи, пъщарнак, сладък картоф и бял морков, но от там нататък незнам как да подходя...да давам ли цяло бурканче зеленчуково без кърма или да почна с плодови следобяд, или каши, абе изобщо не съм наясно....кога месо, кога жълтък, чета и се обърквам още повече. Личната ни лекарка е едната крайност, каза за 1 седмица да изместя обедното хранене, педиатърката ни другата крайност, максимум 60гр пюре и после кърма задължително и така до кога....голяма каша ми е в главата, моля ако на някой му се занимава да ми помогне.

# 687
Благодаря ви, но незнам след зелечуците с кое да продължа, плод или каша, глутенова или не, кога да включа месо и жълтък, навсякъде информацията е различна, не искам да задълбавам, а накратко да разбера как се прави най-често.
Скрит текст:
Моето мнение е, че на това прословуто захранване излишно му се впрягаме младите майки. Съветвам ви да не задълбавате толкова. Аз процедирях така -давах му основни храни по малко, за да видя да няма алергична реакция. Като беше опитал вече повечето неща-зеленчуци, плодове, яйца, месо, глутен - почнах смело да си му давам и той сам спря да иска мляко и си замести храненията. От 10м. Мина и на кухня, така че не се затормозявайте излишно

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 19:44 от Не се сърди, човече

# 688
След зеленчука дадох безглутенова каша, после плодове, после жълтък и накрая месо. Първото месо беше пуешко, заешко и пилешко, след това телешко и накрая свинско.

Скрит текст:
Благодаря ви, но незнам след зелечуците с кое да продължа, плод или каша, глутенова или не, кога да включа месо и жълтък, навсякъде информацията е различна, не искам да задълбавам, а накратко да разбера как се прави най-често.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 19:45 от Не се сърди, човече

# 689
Есито, понеже се знаем от нашата тема за януарчетата, и аз много се чудих доскоро кое и как. Моя съвет е (понеже са ни на една възраст) още да не даваш броколи и карфиол, защото образуват газове. Моя не спа 2 нощи заради тях.
Вече въведох месо и както преди малко питах тук и казаха - месо, жълтък, после се редуват като се оставят и дни само на зеленчук. Аз тогава мисия да добавям ориз, защото само със зеленчуци няма да се наяде.
Аз давам 190гр бурканче и 30мл ам, защото го търси по навик, не че е гладен, ама....
Сутрин давам каша безглутенова. Добавям вътре и плод. Почти едновременно въвеждах зеленчуци и плодове по 2 дни. Според мен ако има алергия се вижда същия ден, та така...

Общи условия

Активация на акаунт