несподелената любов

• 15 126
  • 402
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Ама защо намесвате приемането на жест на внимание като фалшив сигнал. То си има и такива жени, разбира се, но да не вземе да излезе, че мъжете подаряват цветя само с очаквания. Дайте да го изясняваме и това, предосмомартенски.

То и това е двупосочно... защо един мъж би поканил на среща или подарил цветя на жена, към която няма романтичен интерес? Преди да се случват такива неща, границите вече трябва да са били установени предварително, иначе е напълно възможно някой да се подведе.
И да речем, че един път, два пъти... може да се случи да объркаш някой. Аз говоря за системно изпращане на смесени сигнали, съвсем умишлено.
Това е уникално. Подаръците са жест и внимание, заявка от страна на мъжа, че има сериозен интерес.
Но мъжът е напълно наясно, че може и да няма секс. И това е ок за него. Иначе, не би подарявал преди секса, а само след него.😄
Приемането на подаръка не ме задължава с нищо. Аз не правя платен секс, разбираш ли ? Решението е на жената и е нейно право да откаже с или без подарък .
Приемането на подаръка не те задължава с нищо, но после не се чуди защо след като си приела всичкото внимание, човека е решил, че и ти имаш интерес.

И един съвет... Едва ли на някой е убягнало с каква агресия и ненавист говориш за хората, имали нещастието да заобичат човек, който не може да им отговори със същото. Прояви малко повече емпатия. Не знаеш дали утре няма да срещнеш човек, който да те отнесе теб като ТИР. Тогава ще разбереш за какво става въпрос.

# 106
Щом е несподелена,само тъга ще носи.
както винаги
В несподелената любов идеализираш партньора, защото всъщност не го познаваш. Като цяло- не си заслужава инвестицията на време и чувства, и е далеч по-добре да се ориентираш към по-споделена любов, която може да те окрили, а не да те смачка.
защо да идеализираш някой който не познаваш и на всичкото отгоре да го обичаш
споделената е за предпочитане само че е по трудна за намиране поне така изглежда

# 107
Трудно е с емпатията, когато се чудиш как да запазиш личния си живот и пространство далеч от нежелани източници на любов. И дали емпатията няма да се окаже пак криворазбран подход.

# 108
Еми.. то не става хем да искаш да се пазиш от нежелани източници на любов, хем да им ядеш безплатната вечеря и да им приемаш подаръците...

# 109
Понякога съвсем невинни жестове са считани от влюбения за Знак, въдичка, даване на надежда и т.н. Е, кой прав, кой крив. Считам, че всеки си носи отговорност за чувствата и за проявите им. А  някои от тези прояви могат да бъдат страшни.
според мен дори и без да искат ги виждат като знаци,че може би има нещо защото в началото всеки таи надежди в себе си

# 110
Скрит текст:
Ама защо намесвате приемането на жест на внимание като фалшив сигнал. То си има и такива жени, разбира се, но да не вземе да излезе, че мъжете подаряват цветя само с очаквания. Дайте да го изясняваме и това, предосмомартенски.

То и това е двупосочно... защо един мъж би поканил на среща или подарил цветя на жена, към която няма романтичен интерес? Преди да се случват такива неща, границите вече трябва да са били установени предварително, иначе е напълно възможно някой да се подведе.
И да речем, че един път, два пъти... може да се случи да объркаш някой. Аз говоря за системно изпращане на смесени сигнали, съвсем умишлено.
Това е уникално. Подаръците са жест и внимание, заявка от страна на мъжа, че има сериозен интерес.
Но мъжът е напълно наясно, че може и да няма секс. И това е ок за него. Иначе, не би подарявал преди секса, а само след него.😄
Приемането на подаръка не ме задължава с нищо. Аз не правя платен секс, разбираш ли ? Решението е на жената и е нейно право да откаже с или без подарък .
Приемането на подаръка не те задължава с нищо, но после не се чуди защо след като си приела всичкото внимание, човека е решил, че и ти имаш интерес.

И един съвет... Едва ли на някой е убягнало с каква агресия и ненавист говориш за хората, имали нещастието да заобичат човек, който не може да им отговори със същото. Прояви малко повече емпатия. Не знаеш дали утре няма да срещнеш човек, който да те отнесе теб като ТИР. Тогава ще разбереш за какво става въпрос.
Изпускаш нещо много важно. Аз мога да имам интерес, обаче мога да не успея да го задържа и даже да го изгубя. Както и отсрещната страна към мен. Ако си ти, сигурно ще се пробваш да ми стовариш цялата вина, задето съм ти приела подаръците, пък не те боготворя. Kindly Бай-бай адио, ама много very kind. Не съм те карала насила и не съм ти длъжна за нищо. Любов на сила не става.
Междудругото,
Аз не възприемам никоя любов, дори и несподелената като катастрофа с ТИР. Вярвам, че любовта те прави по-добър човек и винаги има благотворно влияние в живота на човека. Дар от Бога. Но съм против да манипулираш другият, ако не иска да бъде с теб. Нямаш право.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 17:45 от buttercake

# 111
  • София
Има разлика между това да загубиш интерес... да го заявиш ясно на отсрещната страна и да приключиш с нея... и това да загубиш интерес... но да продължиш да дърпаш струните на другия.

Да, има такива хора. Има и хора, които се лепват за някой и търсят нещо там, където го няма и никой не се и опитва да ги излъже, че има. Не е или едното, или другото.

# 112
Еми.. то не става хем да искаш да се пазиш от нежелани източници на любов, хем да им ядеш безплатната вечеря и да им приемаш подаръците...

Пак питам - от какъв зор дадохте този уклон на темата? Щото аз се придържам към линията на несподелената любов, не разсъждавам защо хем така, хем иначе.

# 113
Мисля, че човек сам трябва да се грижи за сърдечните си струни. Смесените сигнали означават "не". Да се погрижиш за себе си и за психичното си здраве е основно лична задача. Това научих до момента...

# 114
Виж, buttercakе, не знам кой се е опитвал да те манипулира и какво е искал от тебе, но не те е обичал. В това бъди сигурна.

# 115
Виж, buttercakе, не знам кой се е опитвал да те манипулира и какво е искал от тебе, но не те е обичал. В това бъди сигурна.
Не, не съм сигурна, че не ме е обичал. Някои хора обичат така, страшно и на всяка цена. Затова, винаги се стряскам, като срещна подобни хора, които реват, че са били зарязани, употребени, използвани и това им дава право да заплашват със самоубийства и да стигат до крайности, без да им пука за другите. Тръпки ме побиват от такива.

# 116
Това, което описваш не е любов, а обсебване. И то не пречи човек да си плаче, да се тръшка, да го боли, но това може да си го прави и сам вкъщи или пред някой, който няма да го нарече куку.

# 117
Това, което описваш не е любов, а обсебване. И то не пречи човек да си плаче, да се тръшка, да го боли, но това може да си го прави и сам вкъщи или пред някой, който няма да го нарече куку.
А когато го прави по форуми, все ще се намери някой да му каже истината.

# 118
Ех, buttercake, аз не бих давала обяснения  на публиката защо мисля така по въпроса, че нали виждаш - веднага се намира някоя анализаторка да ти поясни какво всъщност имаш предвид
Жестока жена си ти, това е😂

# 119
Да, това също е подвеждане. Вкарваш в леглото и после след всичката романтика се правиш на интересен "ма как не разбра, че е само за едното ..."

Ами ако не е било очакваното..?! И не искаш втори път?
Или не е било еднократно, но с времето и опознавайки разбираш, че това не е твоят човек?
Единия се смята за излъган, а другия, че не открива пламъчето..

Влюбен си, но не срещаш взаимност. Било да си играят с теб, а ти да се стараеш и страдаш вътрешно. Било да се държат грубо, да те отхвърлят директно.
Каква надежда??
Нямате ли егоизъм, не се ли обичате?
 Аз защото съм късала и са ме молели си спомням колко гадно беше..Хем се чувствах виновна, хем ми беше жал, хем не го исках повече.
Когато мен ме замениха.Не исках да изпадам в тази картинка. Искам да обичам и да съм обичана.. Като го няма- няма..Точка!

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 20:49 от Рози и Бодли

Общи условия

Активация на акаунт