несподелената любов

• 15 120
  • 402
  •   1
Отговори
# 120
Обич за обич по Евтим Евтимов

# 121
Обич за обич по Евтим Евтимов

Любимо стихотворение, но ..
За мен любовта е за двама - споделена и топла..
А когато обичаш някого наистина се радваш на щастието му..било и с друг
Не изискваш да е с теб.
А дали ще чакаш да се сети за теб или ще продължиш живота си е личен избор!

# 122
Не чета, просто след твоя пост това беше асоциацията.  Моите са по-тежки случаи, не си спомням несподелени.

# 123
Скрит текст:
Искам само да напиша, че мога и имам пълното право да давам или не давам секс и внимание, колкото и докогато аз си реша. И ако някой реши да се самоубива, щото аз няма да съм с него до гроб, да потърси спешно психиатър.

Че кой ти каза обратното?
Отговарям по повод обвиненията, че някои хора давали напразни надежди, и че видиш ли са лоши хора, щом са си променили желанието. В такива случаи казвам, отървали са се (лошите) Някой манипулатори много умело играят с чувството на вина. Е, нЕма да стане. Ся, разбра ли каква е разликата между истерия и любов ? Да не дадеш шанс на човека да диша без теб и да си мислиш, че имаш това право, защото го обичаш. Това Не е любов, със сигурност.

Темата е за несподелената любов, не за разпаднали или еднократни секс връзки.
Иначе отново виждам, че със значението на думичката все още не искаш да се запознаеш, ама то излагацията си е за теб.
Иначе виждам известна доза истерия в писането ти.

# 124
Това, което описваш не е любов, а обсебване. И то не пречи човек да си плаче, да се тръшка, да го боли, но това може да си го прави и сам вкъщи или пред някой, който няма да го нарече куку.
А когато го прави по форуми, все ще се намери някой да му каже истината.

А ти смяташ, че някой не знае истината и ти си човека, който ще му отвори очите ли? Истината се знае от всички страни, но това какво общо има с начина, по който се чувства човек, когато любовта е несподелена?

# 125
Обичащи несподелено в атака?😀
Моля, уточни какво се очаква да направи обектът на несподелена любов, щото от толкоз обвинения не е ясно какво точно искаш от хората? И защо ти е трудно да разбвреш, че не обектът е лекарството за нещастника, влюбил се несподелено?

# 126
Някъде бях чела, че несподелената любов винаги е нарцистична.

Не знам. Има логика.

Преживявала съм го много пъти, не говоря наизуст, много тежки несподлени любови съм имала, но и от това се изважда поука.

Тъжно е, трудно е, процес е, но човек трябва да се опитва да преодолее тези безплодни чувства - няма голям смисъл.

Защо е приемливо като плачеш за гадже да ти кажат - "Преодолей го най-вече", обаче не е приемливо да ти се каже, ако става дума за несподелена любов? А какво да правиш, да си съсипваш нервите ли..

# 127
Скрит текст:
Това, което описваш не е любов, а обсебване. И то не пречи човек да си плаче, да се тръшка, да го боли, но това може да си го прави и сам вкъщи или пред някой, който няма да го нарече куку.
А когато го прави по форуми, все ще се намери някой да му каже истината.

А ти смяташ, че някой не знае истината и ти си човека, който ще му отвори очите ли? Истината се знае от всички страни, но това какво общо има с начина, по който се чувства човек, когато любовта е несподелена?

+1 buttercake, не е непременно мнението ти да е истината.

Защо е приемливо като плачеш за гадже да ти кажат - "Преодолей го най-вече", обаче не е приемливо да ти се каже, ако става дума за несподелена любов? А какво да правиш, да си съсипваш нервите ли..

Точно така, или пък че си куку или си спешно си за психиатър. Това е меко казано безчувствено и не на място. За страдащия страданието е истинско и ако не можеш да му влезеш в обувките по-добре не посипвай раната със сол.

# 128
  • София
Сам страдащия си плаща цената и никой не е длъжен да му влиза партия.
Човечност, състрадателност, милост - до едно време. До едно здравословно време, после - спри се, стегни се, продължи.

# 129
Обичащи несподелено в атака?😀
Моля, уточни какво се очаква да направи обектът на несподелена любов, щото от толкоз обвинения не е ясно какво точно искаш от хората? И защо ти е трудно да разбвреш, че не обектът е лекарството за нещастника, влюбил се несподелено?

Обекта може да се държи много по-различни  начини от задник. Има хиляда начина да откажеш на някой мило, с емпатия и в същият момент ясно да сложиш границата. Ако не разбира от това, игнор. Ако не разбира от игнор - полиция. Има си начини.

# 130
Не знам, Горджъс. Без да съм го търсила вече с години се занимавам точно с такива жени - вклюбени до полуда по някой, който грам няма нищо към тях. Посоката е точно тази, която ти описваш, но не може да се каже така.

Това не е до състрадание, ами до това да се тръгне от съпричастие: Сигурно е много гадно така. Да се премине през разбирането, че чувствата са истински, болката е истинска, но те са с идеализираният образ на другия, а не със самия него.

После през това какво ти дава тази обич, защото тези захласвания дават много - силен трепет, чувстваш се жив, не си сам докато мислиш за другия, можеш да си фантазираш прекрасен живот, романтични случки, .. и така не си сам, и живота е по-малко скапан.

След това идва етапа на: ами този като ти е постоянно в главата, все едно си във връзка и той заема мястото на гаджето, което искаш, на любовта, която искаш.

И като се стигне до: Аха, ма верно ли ... и тогава чак идва ред на горното.

# 131
Като експерт по емпатия би следвало да си наясно, че като почнеш с емпатия, караш с емпатия, доксто не излезеш от ситуация.
Полицията няма да я коментирам, ще ти кажа само, че теоретичните ти познания по несподелено влюбване биха могли да се тълкуват по няколко начина. Би могла и да си по-обрана, емпатично така. Към хора, които не са те разочаровали любовно и дори не познаваш.

# 132
  • София
Елфичка, защото и аз съм емпат нихилист (?!) та винаги с разбиране на чуждото до болка, но:
От около година съм пряк свидетел на нещо подобно, но преди няколко месеца разбрах, че то излиза от рамките на здравото, става гнило и опасно.
Обекта хал хабер си няма, но влюбеният е залитнал до сериал.
За зряла жена говорим, не за тийн.

Не знам, но взех да се плаша. Цялото ми говорене, съпричастие, искани съвети и отрезвителни шамари не хващат декиш.
Дистанция спазвам вече, защото познай - аз не разбирам.

# 133
това което причинява болка на човек е че обичаш с някой който няма да имаш просто не можеш да го имаш и знам че повечето мислят от типа ‘’защо да искам някой,който не ме иска или обича’’
то и на мен ми се ще да не бях,но няма как
изглежда трудно да се преодолее тъкмо защото човек знае,че един ден някой друг ще бъде с този човек който обичаш и ти няма да знаеш какво е чувството да бъдеш до него
малко се разчувствах...но както и да е

# 134
Като експерт по емпатия би следвало да си наясно, че като почнеш с емпатия, караш с емпатия, доксто не излезеш от ситуация.
Полицията няма да я коментирам, ще ти кажа само, че теоретичните ти познания по несподелено влюбване биха могли да се тълкуват по няколко начина. Би могла и да си по-обрана, емпатично така. Към хора, които не са те разочаровали любовно и дори не познаваш.

О не, изобщо не е задължително да караш както си започнал, ако другият променя настроенията. Ако някой излезе от нормалното поведение и любовта му се превърне в тормоз, то тогава нещата се променят.
И това, че някой може да е манипулатор или да изнудва и заплашва, далеч не означава, че всички, които обичат несподелено са "истерични" или "куку".
Вашият личен опит не се отнася за всички.

Общи условия

Активация на акаунт