несподелената любов

• 15 104
  • 402
  •   1
Отговори
# 135
Не знам кой го твърди това последното. Не съм срещала несподелено влюбен, който не е манипулатор. За останалите няма как да знаем, щото си пазят любовта за себе си.

# 136
И аз съм пряк свидетел на такъв случай от около година.
Имаше една приказка "Аз съм отговорен за това, което ти казвам, а не за това, което е в главата ти."
При условие, че мъжът изяснява на жената още в началото, че е женен и с нея може да бъде само приятел, тя категорично смята, че той е отговорен за емоциите й (които впоследствие се оказват просто амбиции). И той, абсолютно емпатично се опитва да се справи със ситуацията. Нищо обаче не я отрезвява, напротив - започва пасивно-агресивна война срещу съпругата му, заплашва ги, манипулира ги... Навсякъде и пред всички свои приятели представя господина като свой съпруг.
Намесиха се негови роднини чак, но не могат да решат проблема... Много, много грозна история. Турските сериали бледнеят пред нея.
Не искат намеса на полиция. Емпатия... Криворазбрана.

# 137
Е, грешка. Само приятел, не ги жали такива. Емпатията е друго. Не празни приказки.

# 138
Имаше една приказка "Аз съм отговорен за това, което ти казвам, а не за това, което е в главата ти."
При условие, че мъжът изяснява на жената още в началото, че е женен и с нея може да бъде само приятел, тя категорично смята, че той е отговорен за емоциите й (
Скрит текст:
които впоследствие се оказват просто амбиции). И той, абсолютно емпатично се опитва да се справи със ситуацията. Нищо обаче не я отрезвява, напротив - започва пасивно-агресивна война срещу съпругата му, заплашва ги, манипулира ги... Навсякъде и пред всички свои приятели представя господина като свой съпруг.
Намесиха се негови роднини чак, но не могат да решат проблема... Много, много грозна история. Турските сериали бледнеят пред нея.

И за чий х... му е тва приятелство с нея? Да си на 20, 20+ да се хващаш на такива работи, донякъде го разбирам. Ама за зрели хора вече някак си не ми се връзва.

# 139
Не знам кой го твърди това последното. Не съм срещала несподелено влюбен, който не е манипулатор. За останалите няма как да знаем, щото си пазят любовта за себе си.

Аз съм била и от двете страни.
И като съм била несподелено влюбена, не съм манипулирала.
Имам си принцип. Като ми дават - взимам, като ме гонят - бягам.

Emillia-m, това вече е болна жена. Направо си е луда. И не е любов, а нарцисизъм някакъв.

# 140
При условие, че мъжът изяснява на жената още в началото, че е женен и с нея може да бъде само приятел, тя категорично смята, че той е отговорен за емоциите й (
Скрит текст:
които впоследствие се оказват просто амбиции). И той, абсолютно емпатично се опитва да се справи със ситуацията. Нищо обаче не я отрезвява, напротив - започва пасивно-агресивна война срещу съпругата му, заплашва ги, манипулира ги... Навсякъде и пред всички свои приятели представя господина като свой съпруг.

И за чий х... му е тва приятелство с нея? Да си на 20, 20+ да се хващаш на такива работи, донякъде го разбирам. Ама за зрели хора вече някак си не ми се връзва.
Така е започнало, с такава уговорка. Защото тя се представя като неомъжена, но търсеща сериозна връзка.
Ако е знаел как ще се развие това запознанство, едва ли е щял да го допусне. Но, имало глава да тегли.

# 141
Много насериозно я взехте тая тема.

# 142
Трябва да сме политкоректни към разни неуравновесености, че иначе нали виждаш. Нямаш право да не ти дреме за влюбените 😂

# 143
Скрит текст:
Скрит текст:

Така е започнало, с такава уговорка. Защото тя се представя като неомъжена, но търсеща сериозна връзка.
Ако е знаел как ще се развие това запознанство, едва ли е щял да го допусне. Но, имало глава да тегли.
[/quote]

А какво точно е започнатото? Как така едно безобидно запознанство се изражда по такъв грозен начин? Мъжът нищо не е направил, никакви сигнали не е подавал, на здравей-здрасти са били и изведнъж тази откача и почва да преследва и него и жена му.

Или той просто е искал да мушне нещо тайничко извън семейството и го е направил въпреки, че жената ясно е декларирала, че тя търси сериозни отношения? Ами всеки получава каквото заслужава. Това разбира се е крайност, но нещата пак опират до това колко е разумен и коректен един човек. Ако беше я преценил трезво и беше видял, че е неуравновесена, не би се забъркал с нея. Ако беше коректен и се беше отдръпнал, когато му е казала, че иска сериозна връзка нещата вероятно нямаше да ескалират така.

В случая той не ми се струва потърпевш, сърба си каквото си е надробил.

# 144
Много насериозно я взехте тая тема.
да се шегуваме с темата тогава

# 145
Не, не е давал сигнали, никакви намеци или каквото и да и ухажване или флирт. Запознават се чрез някаква онлайн игра.
Грешката му е, че е прекалено наивен и доверчив и никога не се усъмнява в подмолни намерения.
Всички около него го предупреждавахме, отстрани не беше трудно да се види истината. Но, никого не послуша. Накрая ние го отнесохме. А тя, лисичи номера, оказа се много манипулативен човек...
Имало е явно някакъв смисъл той да преживее всичко това. "Прекаленият светец и Богу не е драг."
Уроци явно е имал да учи човекът. А покрай него и тя. 🙂

# 146
Като не са го научили да се пази като малък, Живота ще го научи.

# 147
Аз от моя леля знам, че е много важно първо жената да бъде избрана от мъжа. Мъж, който да направи съзнателен избор, че тя е партньорът, с който иска да създаде семейство. Такъв мъж ще я уважава, цени, обича. Жената бързо свиква на хубавото - така казваше тя. Бързо се привързва.
Но жена, която прибързва с емоции да избира мъж за себе си, без взаимност в чувствата и намеренията, мъж който не избира нея - гарантира нещастен живот и дори раздяла.

# 148
Това е така, но много мъже и жени от комплекса да са център на света и всички да са им в краката, пускат противоречиви сигнали и ... ама ти нещо не си разбрал/а. О, напротив, много точно съм разбрала, друже - ти не си коректен, ти гледаш на другите като на обувки, които се пробват, а не на личности, които трябва да се уважават, а не аз.

Нищо осъдително и манипулативно не виждам в това да имам очаквания и да се чувствам разочарована, когато са ми подали сигнал и после нищо. Много мразя такива ситуации - флиртува откровено някой си с целия свят и накрая избира един, а другите - излъгани, да си страдат там. Че и за благодарност - манипулатор си бил.. Аз все пак не съм на кастинг, не съм на интервю за работа, че да постъпват така мен. Душа и сърце имам, трябва да се уважават.

Съвсем, съвсем друго е да си бил точен и в началото да си обяснил, че тая работа няма да я бъде. Да представя една жена за съпруг мъж, женен за друга, пък няма и да го коментирам..

# 149
Това е така, но много мъже и жени от комплекса да са център на света и всички да са им в краката, пускат противоречиви сигнали и ... ама ти нещо не си разбрал/а. О, напротив, много точно съм разбрала, друже - ти не си коректен, ти гледаш на другите като на обувки, които се пробват, а не на личности, които трябва да се уважават, а не аз.

Нищо осъдително и манипулативно не виждам в това да имам очаквания и да се чувствам разочарована, когато са ми подали сигнал и после нищо. Много мразя такива ситуации - флиртува откровено някой си с целия свят и накрая избира един, а другите - излъгани, да си страдат там. Че и за благодарност - манипулатор си бил.. Аз все пак не съм на кастинг, не съм на интервю за работа, че да постъпват така мен. Душа и сърце имам, трябва да се уважават.

Съвсем, съвсем друго е да си бил точен и в началото да си обяснил, че тая работа няма да я бъде. Да представя една жена за съпруг мъж, женен за друга, пък няма и да го коментирам..
Ма моля ти се, какво говориш, как ще се отказват бе ? Няма връщане назад. Пробваш ли веднъж си докато смъртта ви раздели. Аз така съм му казала на моя и не смее да мига без разрешение. Все пак аз не съм коя да е. Аз съм на мама и на тати убавицата !

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 15:15 от buttercake

Общи условия

Активация на акаунт