Априлски мами 2021 - тема 4

• 51 543
  • 649
  •   1
Отговори
# 420
Честито бебе, омайниче!
Много сте милички как лека полека от тема за бременеене става тема за новородени. Simple Smile

Аз още си чакам да започне раждане, снощи имаше развитие. Даже се наложи да потърся АГ, беше ми малко притеснено да го търся човека в 9 вечерта, но той отговори. Дори тази сутрин провери как се развиват нещата, което ми направи супер силно добро впечатление и съм още по-спокойна за предстоящото раждане. Simple Smile Според него чакаме този уикенд вече бебче, но ще видим. Току се появяват болезнени контракции, ама отшумяват.
Мисля да си направя някоя по-дълга разходка днес, за да съчетаят полезното с приятното.

# 421
И моето момиче е същата работа - баткото не ме е напишквал толкова за целия си бебешки период, колкото тя за 9 дни! На всяка смяна се напишква и изаква наголо и става мазало!😁
На мен от болницата ми препоръчаха Биоамика, но ще давам само вечер, защото май още не са започнали изявените колики.
И да ви попитам за даването на водичка, какво мислите?!... Педиатърката в болнцата каза, ако ще давам, да е веднага след хранене, в никакъв случай между храненията, за да не се раздува коремчето.
Вчера личната педиатърка, настоя задължително да давам около 100 мл. вода на ден, въпреки че изцяло сме на кърма и то между храненията. И аз сега се чудя кое е правилно? А заради жълтеницата ще трябва да приема и глюкоза, разредена с вода.
...И нищо, че имам по-голямо детенце и съм минала през всичко това, доста неща съм забравила и сега се уча отново!

# 422
Честити бебчета и от мен на всички нови мами! Да са ви много здрави и спокойни рожбите!
Все съм си мислела, че тези колики са по-напред във времето,  но и при нас от няколко дни се усещат, а от миналата вечер вече е непоносимо. Спи само по корем върху някой, в повечето случай върху мен. Снощи е спал при нас на леглото, защото заспива с коремче опряно в мен и като го разместя писва Cry
Аз давам Абоколикен от вчера по препоръка на педиатър, ама си бях купила предварително Колийф и се чудя дали да не давам тях. Слънцето, по-голям ефект ли имаше с Колийф?
Водичка давам между храненията, ако не спи и е неспокоен, с глюкоза 5%. А след АМ давам две три капки колкото да си изплакне устата, той и без това не иска.

# 423
Аз вчера за първи път ѝ предложих вода. На 16 дена е и е изцяло на кърма. Дръпна няколко пъти и това беше. Не мисля да я карам насила, ако не иска да пие. Глюкоза не съм давала, мина си жълтеницата от самосебе си.

# 424
  • ...
За водата и аз мисля да не насилвам. Сина ми пиеше по малко. Препоръката на всички консултанти по кърмене е да не се дава вода, но не виждам с какво би навредило ако детето си пие по малко. Иначе са ти казали след хранене, за да се измие устата от млякото. Това може и с тампон напоен във вода да се направи. Колкото да се махне каквото е останало в устата.

# 425
Баткото имаше ужасни колики и Колийф много помогна. Био гаята също. Като свършим Абоколикена ще ги сменя. Уж били еднакви по състав, но другите са по-скъпи.
Вода не давам, ако е толкова наложително да, но за сега не мисля.

# 426
  • Мадрид
Аз когато питах педиатъра да давам ли вода, така страшно ме изгледа и каза, че абсолютно няма нужда, когато бебето е изцяло на кърма. В кърмата има всичко необходимо включително и вода.

# 427
А мен това за водата ме изумява честно казано... Как така без вода? Едно време са ни отгледали с вода с малко захар.
Но все пак всеки има право да прави каквото прецени за добре.
Та въпрос към майките, които ще дават или вече дават водичка, каква вода давате, минерална, преварена?

# 428
Аз взимам вода с розов етикет (по съвет на педиатър/неонатолог) Bebelan, Devin, каквато решите и допълнително я преварявам. Давам и пробиотик.
А мен това за водата ме изумява честно казано... Как така без вода? Едно време са ни отгледали с вода с малко захар.
Но все пак всеки има право да прави каквото прецени за добре.
Та въпрос към майките, които ще дават или вече дават водичка, каква вода давате, минерална, преварена?

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 18:52 от Shiny. 6

# 429
Честити рожби на новите мами! Моята бебка днес става на 21 дена, изцяло на кърма е. Нашата педиатърка ми каза, че щом е само на кърма няма нужда да давам пробиотик. За водата каза както си преценя. Аз до момента не съм давала, но мисля като стане по-топло да предложа. Бебона е спокойничка, интересното е, че през деня си спи и в кошарата и в шезлонга, но през нощта след като се събуди за хранене и мрънка като я връщам в кошарата. Последните две нощи я вземам при мен на спалнята и така успяваме да се наспим. Направихме и първата разходка като беше хубаво времето. Чакам да се позатопли и да излизаме по-често вече.

# 430
Здравейте, до мамите със секцио. Как сте  след операцията, аз нямам болки, нито придърпване, но от няколко дни имам поддуване точно на белега и го усещам твърдо. Нормално ли е как е при вас. Родих преди 12 дни.

# 431
И моят белег още си е подут и твърд. Започна да спада, но има какво да се желае.

# 432
  • ...
Еха ако само белега ви притеснява и нямате болки 12 дни след операцията, то не знам с какво точно нормалното раждане е по-щадящо за майката. Аз много ясно си спомням, че не можех да седна нормално поне месец след раждането предния път.

# 433
Здравейте и от мен, вече ми е 5 ден след ресекциото и като се чувствам добре, е, не подскачам като сърна, но в сравнение с първия път сякаш ми е по- добре. Пак не ми провървя с обезболяващите- направих алергия и минаха на парацетамол, което се сещате колко обезболява Simple Smile Simple Smile Simple Smile ама Айде трябваше да има нещо там за първите 2 дни. Вода, биберони, пробиотици не ползвам, а за водата със захар/глюкоза няма как да стане, но в крайна сметка всички сме отгледани с горе изброените и пак сме живи, тоест действайте както намерите за добре според вас! Поздрави на всички!

# 434
Здравейте и от мен! Вчера ни изписаха след 21 дневен престой в неонатологията, бебчо вече е вкъщи. Още не можем дасе  кърмим, че милия няма сила и цедя и давам със шише- между 50-60 мл за сега успява да изяде преди да заспи, но ще го мъча малко по- малко да увеличим. Давам му биогайа заради антибиотика, с който е лекуван. Започнаха и коликите и неговата лекарка ми каза да пробвам само с пробиотика, ако не помага след седмица да включа еспумизан. И при нас е същата работа с напишкването- без пампер прави фонтан върху мен или на чист памперс да го наака докато яде. За спането през деня спи в летълцето си, но двете вечери беше неспокоен и спа върху мен. Поне той да се наспи, че при мен съня е кът откакто се е родил на 18.03. Надявам се скоро да вляза в по- нормален ритъм. Белегът ми от секциото не е подут, вече не ме боли, но ме сърби и е доста сух и го мажа с бебешкото олио да хидратирам.

Общи условия

Активация на акаунт