Априлски мами 2021 - тема 4

• 50 463
  • 649
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви още веднъж!Ох,то е ясно,че тепърва ще се нагаждаме,но явно аз съм нетърпелива.И не знаеща Grinning
Трудно ми е да разбера колко изяжда от мен,за да знам колко да дам добавка,защото със сигурност към момента нямам достатъчно кърма.
От сутринта 2 пъти само изцеждах за да видя горе долу какво се случва,едва 20мл.Е,да,и после се сетих,че не съм яла от вчера на обяд.Confused Хапнах и веднага си пролича.
А пък бебчо днес е само на мляко,и си хапва,и си спинка супер.

# 526
Значи, аз не разбирам тези лекари, които ви казват/съветват да се цедите не предупреждават, че изцеденото количество кърма може изобщо и да не се доближава до реално наличното и всъщност това се случва много често. Казвала съм ви, че 2 години кърмих интензивно и няма път, в който да съм изцедила повече 20-30-40-50 мл, а детето си беше до 6-7 месец изцяло на кърма. Сега имам кърма в излишък и малкия все пак плаче, заспива докато суче, яде по-често, не спи спокойно всеки път и т.н. Мисълта ми е да не се психясвате излишно, те са още малки бебета, няма как да искаме режим от тях, както лекарите са съветвали нашите родители, някои от тях все още имат жълтеница, което пък ги прави по- лениви и заспиват, искат да си сучат по- често, защото това ги успокоява, да бъдат гушкани и то най- често от мама. Бъдете спокойни и имайте търпение момичета Simple Smile

# 527
Рейчъл,благодаря за споделеното.Полезно е!
Мен не са ме съветвали лекари,нито някога съм се интересувала за кърменето.Бях си решила,че ще опитам и ако стане,стане.
Единственото ми желание е да дам необходимото количество храна на бебето,за да е здраво и да расте.За момента не правя режими,не робувам на някакви практики и ритуали,просто се притеснявам дали всичко е наред.
Както споделих по-горе,онзи ден повърна силно и много се изплаших. Сега ме е страх да не го прехраня и затова искам да знам как да процедирам,ако продължа да опитвам да давам и кърма.

# 528
Направи си пробно кърмене в рамките на 24 часа. Така ще имаш представа дали поема достатъчно+ много добър показател са и памперсите добре напишкани, за ако не говоря, защото при кърмачета то може да липсва с дни.
Това с повръщането е много неприятно, дано не е постоянно...

# 529
Отчитам се с първа консултация, за 20 дни е качила близо 600 гр и 3 см. Много се притеснявах дали е пораснала, защото е само на кърма и не знаех дали имам достатъчно. Цяла нощ го мислех... Направо се успокоих!

# 530
И аз с консултация- за своите 2 седмици е качил 700грама тази акула-сукач Simple Smile за см ще видя на първия месец.

# 531
За 2 седмици и нашата бебка беше +600гр. Утре сме на консултация и ще видим как е. Преди първата консултация си я хранех с шишето, като между храненията ѝ предлагах гърда, колкото да свиква със сученето. След това се поуспокоих че наддава и започнах да давам шишето по-малко. Все се притеснявам че не е изяла колкото от шишето, но все пак то си преценява. Вечер след баня и нощем ѝ давам от шише. Денем цица. Абее ако е гладна ще покаже. А и утре кантара ще покаже и той. Дано всичко върви нормално иначе ще се обвинявам, че съм оставяла детето си ненахранено..

# 532
Момичета, и аз имам същите притеснения. Малката е на 9 дни, като от както се прибрахме е получавала АМ 3 пъти. Още зърната са ми ужасно чувствителни - не ме боли като яде, но като засуква - да. И после.. усещам всяка промяна с тях, особено като тръгна да се събличам за баня.. намерих си начин докато се оправи - цедя се и давам с шише, така виждам и колко хапва. Удобно е и защото шевовете не са ми зараснали още и седенето дълго е мъчение, а тя се изнервя, аз като съм нервна. Изписаха ми 2.580 от болницата, още има лека жълтеница, но като виждам колко похапва знам, че сме в някакви прилични норми. успявам да изцедя над 100мл наведнъж и нощем го разделям на 2 хранения, + едно с АМ призори.
Аз се притеснявам от две неща, надявам се, че някой ще може да сподели опит:
1/ често хълца. Особено ако съм пробвала да я кърмя с протектори. Понякога и директно след гърда хълца. Нося я на ръце, опитвам се да я наместя да гукне, ама няма. Сама си спира. И в корема много хълцаше,та не знам... Страх ме е да не се задави някой път така.
2/ след като се нахрани и я погушкам (не всеки път се гушкаме, ако вече се е унесла за сън), оставяйки я в леглото, започва да се свива, да издава едни такива звуци, все едно й тежи нещо, или е в дистрес... Минава за 2 минути, ама почвам да се притеснявам дали правя всичко правилно или наистина не й е комфортно.
3/ Май има и трети проблем, хахаха. Вашите мъници плачат ли при баня/смяна на памперс? При памперса се успокоява в момента, в който сложа новия, а при баня сега вече не плаче, докато има водичка , но оправянето и мазането после ги чуват у другия вход.. :Д

За раждането ще разкажа по-късно, че малката ме зове. Simple Smile

# 533
И моята бебка хълца много още от корема. Онзи ден на прегледа педиатърът ми каза да се опитвам да го спирам, защото било мъчително за тях. Колко е вярно не знам. Каза ми, че има два начина. Единият е да я сложа на гърда за малко, но при мен не действа. Другият е да я оставя да се разплаче, което има ефект.
И при нас преобличането и мазането са проблем 😃. Май посвикна, не е като в началото, но пак понякога си има голям рев.

И да дам малък отчет за слинга. Вчера дойде и одеве след хранене пак мрънкаше и искаше разнасяне. Реших да я пробвам и веднага млъкна. Не знам колко ще изкара, още не мога да се хваля.
Скрит текст:

# 534
И ние пробвахме със слинг. Обаче още ме е страх малко. А и ми е трудно да й наглася крачетата, че трябва да е в позиция жабка.
И моята бебка хълца много още от корема. Онзи ден на прегледа педиатърът ми каза да се опитвам да го спирам, защото било мъчително за тях. Колко е вярно не знам. Каза ми, че има два начина. Единият е да я сложа на гърда за малко, но при мен не действа. Другият е да я оставя да се разплаче, което има ефект.
И при нас преобличането и мазането са проблем 😃. Май посвикна, не е като в началото, но пак понякога си има голям рев.

И да дам малък отчет за слинга. Вчера дойде и одеве след хранене пак мрънкаше и искаше разнасяне. Реших да я пробвам и веднага млъкна. Не знам колко ще изкара, още не мога да се хваля.
Скрит текст:

# 535
Аз мисля, че успях правилно да я сложа. Водих се по този клип: https://youtu.be/BdypkZV9V9E
Мисля, че ѝ е удобно, защото заспа.

# 536
Colordulife, абсолютно същото е при мен. Много ме болят зърната докато засуче хубаво, а после и дрехите не си понасям. А като се къпя и от душа ги паза хаха. Дано мине скоро. И аз като теб бях дала почивка 2 дни и цедях с помпата, мина ми но после пак станаха болезнени.
Много хълца също. Поне по 5,6 пъти на ден. Педиатърката каза, че не е проблем. Като я сложа на гърда и спира. При нас това работи. А също и от шише като пие мляко.

# 537
Това е чудесен метод за приспиване/успокояване поне през първите 3 месеца, за по-натам не съм сигурна - звуци на сърце и всичко, което са чували в корема бебчетата: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR000taiyXIIR8th_yVKYhi-K … ;feature=youtu.be
При мен бебка повръща/връща мляко почти на всяко хранене. Не ми е ясно от преяждане ли е или се заформя някакъв рефлукс, или пък заради оригването- много трудно я оригвам. Хълца доста често. Изцяло на кърма е. Цедя и давам от шише и после кърмя. Едната ми гърда произвежда много малко. Пия лактогонен чай на Лактеса, ще започна и топли компреси, защото за над 20 дена като че ли нямам достатъчно кърма. Коликите при нас са умопомрачителни!

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 17:10 от fia37

# 538
За гърдите на мен ми помогна Лансинох, болката премина за седмица. Също ползвам и подплънки за кърмачки, иначе потичам направо, и те ме придпазват от дрехите.
Аз се притеснявам от това, че моето мъниче издава много и всякакви странни звуци докато се кърмим! Като зверче е. Чак ръмжи понякога, не мога да ги опиша с думи дори... При вас така ли е?

А през нощта - на всяко хранене ли сменяте и памперса, защото така моята много се разсъннва и после бавно заспива?

# 539
И моята бебка издава изключително разнообразни звуци, докато засуче все едно гледам гладно вълче - мята глава, сумти, малко ръмжи, после като засуче започва да диша учестено и да си пъшка. Много ме забавлява Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт