Априлски мами 2021 - тема 4

• 50 608
  • 649
  •   1
Отговори
# 495
И ние видяхме зор тази нощ с коликите. Давам Биоамика, но не виждам особен ефект. Изобщо не може да заспи спокойно, постоянно се напъва и гърчи. Чувствам се като парцал и ми е жал, че не мога да ѝ помогна. Чудя се пробиотик ли да взимам, капките ли да сменям.. Рейчъл и твоята схема искам да пробвам, но не разбрах в колко вода разтваряш гранулите.

# 496
На нас LEFAX не ни помогна изобщо! Даже навреди. Четох, че от симетикона се заформя запек, е бебка имаше за 48 часа. И това съчетано с коликите удвои проблемът. Тъй като аз бях със секцио,педиатърът ни изписа пробиотик  - БИО Гая, смених Лефакса с Био Амика( те са без симетикон и на ензимна основа) и заради силните колики лекаря добави Коликинд - хомеопатични. От 3 дена има леко подобрение - има колики, но кризите са по-кратки и по-леки.

# 497
Аз давам Био Амика, понякога при нощните хранения давам Лефакс, от два дни добавих и Hylands baby Colic те са хомеопатични и виждам много голям ефект.

# 498
Момичета, ползвате ли някаква козметика за хидратиране на лицето на бебо?

# 499
Ползвам на Мустела, всичко ми е на нея ( без крема за подсичане) доволна съм засега - вече 3та седмица. За къпане - ползвам триците на TOPFER - които са без отмиване, само главичката мия с душгел и шампоан (2 в 1) на Мустела. В аптеки ГАЛЕН почти винаги има стабилно намаление на МУСТЕЛА.

# 500
Днес е по-спокоен, явно е от по-силните колики, не знам и аз. Гледам като се разбуди малко направо да сменям памперса и да му дам да яде докато е унесен още. Започнахме с Био Амика, но май от него се запече, което не би трябвало да се случва или просто е съвпадение, спряхме ги сега давам Санколик и Омнибиотик. В друга група някоя мама беше писала, че в АМ слага 15-20мл. чай от анасон освен водата, та от днес и това изпробвам, не знам дали е съвпадение, но пръцка повече.
Мамите, който храните с АМ колко изяждат вашите бебчета. Аз давам колкото кърма имам и дохранвам, като се цедя защото малчо свикна на шише и не може и да захапе както трябва и почва едно дразнене и рев. На 21 дни е и максимума му е 120 общо кърма и АМ, като понякога изяжва 80, 90, 100, всеки път различно.

# 501
  • Пловдив
Здравейте, момичета!Влизам да се отчета с един сладкиш Теодор-3200/48,роден на 12.04-второто ми секцио. Болеше ме повече от първото,но на 3-тия ден вече бях супер.Малкият е на кърма,спи,яде и ...тия три неща💩,като при повечето от вас. Желая  на мамите,които останаха да раждат бързо и лесно да се случат нещата при вас!

# 502
Честито, да сте живи и здрави! Аз съм от неродилите и вече ми се иска да се свършва пък за другите незнам Grinning

# 503
Dani, и аз дохранвам, държа първо около 30 минути на гърда, после предлагам АМ вече предлагам 90, като гледам около 70 да го спра, ама ако плаче за още му давам и останалото. Малкият е на 26 дни.
Честито ново бебче в групата Blue Heart

# 504
Честито на всички мами и бебчета! Да сте живи и здрави! и аз съм от неродилите - термина на 20.04. Днес след обяд започна една лека болка първо в кръста, а сега ниско долу като при цикъла точно. има леко стягане време от време. Но доста търпимо за сега... ще видим как ще проължи...

# 505
  • София
Здравейте мами, и аз съм от неродилите още, термина ми е 27-28.04.2021, но според АГ ще се пренасяме, аз също имам такова чувство. Може би някое Великденско зайче ще изкочи. Хем искам да си видя бебенцето, хем ми се иска да си постои още на топличко.

# 506
По една гранулка разтварям във вода примерно 30 мл, сега съм направила комбинация и от двете в такова количество. Давам няколко пъти на ден/ преди или след хранене с интервал 10-15 минути.
Много добър препарат е и Санколик.
Определено не съм доволна от препаратите на симетиконова основа, а те са заляли пазара и не винаги се понася добре Sad ако сте пробвали и не действа търсете други варианти.

# 507
Отдавна не съм ви чела. Честито на всички мами, да са ви здравички и живички бебоците.
На 11.04. се появи и моят син, моятанай-голяма любов-3310 гр. 50 см., нормално раждане. Не знам как съм живяла без него....👶🏼💙💚💛

# 508
Здравейте,  да се похваля и аз 🥰 малко преносен , но прекрасен се роди бебе Александър на 16.04.21г. Роди се нормално,  като сам си тръгна - не е индуцирано раждане 😊❤. Честито на всички нови мами и леко раждане на тези които все още чакат!

# 509
Честито, живи и здрави да бъдат всички  Hands Pray
Родилите, как бихте оценили раждането, сравнително леко и бързо ли мина или обратното? Моля ако имате време и желание да разкажете, благодаря за което Blush

Общи условия

Активация на акаунт