Априлски мами 2021 - тема 4

• 50 639
  • 649
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, кажете някоя марка пелени, от която сте доволни. Изключваме Памперс и Пуфис. От едните се подсече, а с другите ластиците му се впиват доста. Гледам тези Huggies, дали са хубави? Или лидълските чувам, че хвалят ..

Ние ползваме памперс, но сме от 2 дни вкъщи и няма още наблюдения. За сега не е успял да протече, ама то и обемът още не е чак такъв. Хаха.
Включвам се за лидълските, също съм чувала много хубави отзиви за тях, ако някоя мама ги е пробвала вече? На мен ми направи впечатление, че няма малки размери редовно в магазина им. Simple Smile

Аз се боря с храненето, само на кърма сме за сега, обаче е голям инат и на под 3 часа не иска да се храни. Между 3 и 4 часа паузи прави, което ме изправя на нокти, след като от всякъде кънти "2 до 3 часа!"

Иначе моето възстановяване не знам как върви. Усещам си шевовете. Поне външните, за вътрешните май си въобразявам. Хемороидите не супер много се обостриха след раждането, (надявам се, че след като минат няма да напомнят за себе си повече, както не знаех какво е това преди да забременея) дадоха ми кремче от болницата + акушерките в родилна ми казаха да правя промивки с тетра. Още сядането е с доста фантазия, но ще се справя.
Към още неродилите момичета мога да кажа искрено, че наистина всички проблеми от бременността изчезват с раждането (киселини, тежест, болки в кръста, подутост, тн).

# 481
И аз съм чувала позитивни мнения за Лупилу, както и за Мамиа. Може да се пробват като варианти. Ние сме с Памперс премиум кеър и засега не се е подсичала. Имаше един ден с по-зачервено дупе и реших да я намажа с крема на Лансинох, който ми остана. Още след първото намазване всичко изчезна. Иначе си ползвам кремчето на Юриаж на всяка смяна.
Colorful_life, не бързай да се притесняваш за храненето. Ще се напаснете. И аз в началото все се притеснявах яде ли достатъчно, защото се случваше да спи по повече време и времето за ядене ѝ е по 10-15 минути. Обаче си наддава супер и памперсите са пълни.

# 482
Привет,дами!
И аз родих моето бебе в четвъртък! Heart
Раждането беше трудно,но мина!Малко по - дълго бебчо остана на "изхода" и до вчера беше на системи.Има и оток на главата.Cry Страшно мъчно ми е.Успокояват ме,че всичко е наред,но аз място не мога да си намеря.Днес на обяд ще ми го доведат за първи път.Много се вълнувам,но и много се страхувам как ще се справя.
Вие как се справихте с това усещане?Със страха от новото,от това,че вече трябва да се грижите за него сами?
От всичко случващото се не мога да се отпусна и да се зарадвам истински. Cry

# 483
Layla, и ние се родихме с кефалхематом. Сега към 3 седмица забелязвам че започна да спада. От това й беше по силна жълтеницата, но всичко минава. И аз имам постоянни страхове от всичко, всеки ден е нещо ново.. дали яде, дали ака, защо спи толкова или защо не спи... Моят мъж много ме подкрепя в това отношение и вече не рева целодневно. Само веднъж дваж на ден 😅. Но предполагам това е да си майка...
Иначе ние май имаме т.нар криза на растежа. Постоянно иска да е на гърда и постоянно е гладна. Тази сутрин направих онлайн консултация с консултант по кърмене Деси. Препоръчвам на всички, които имат тревоги около кърменето: https://karmene.info/consultation-wth-me/
Относно памперсите, ползвах на Памперс. Добре, че свършиха. Малкия размер до 5 кг ми се вижда много тесен, а ние сме 3 кг едва. Онзи ден беше и залепнал на дупето и трябваше да го отлепям с масло за тяло, за да не й откэсна кожичката... Ужасно. Оттогава си ползвам само Лупилу, за момента съм доволна, а и цената е на половина кажи речи..

# 484
Mosca.marina,благодаря за включването.Чак след 3 седмици ли спада?Cry Миличките.На мен за жълтеница нищо не са ми казали,ще попитам.По-дълго време ли стояхте в болницата?Някакви други проблеми имаше ли?
Извинявам се,че така питам,но съм притеснена.

А за другите страхове,да,явно от тук нататък това ни чака.

# 485
Честито бебче, Layla•! Да сте здрави и щастливи и да сте заедно много дълги години!!! В момента, в който го гушнеш и сте по-дълго време заедно, всичко ще си дойде на мястото! Аз още в болницата си я взимах по цял ден и по цяла нощ при мен( с изключене на часовете за визитации и тоалет на бебчетата). Така имах възможност да питам акушерките при възникнали казуси и въпроси. И така в къщи вече бях "гърмян заек". Успех!!!

# 486
Не знам дали при вас е същият хематом. При нас започна да спада тези дни. Казват че държи около месец до три. Но предполагам зависи винаги от случая. При нас не е вадено бебето с форцепс или вакуум и затова не е толкова голям. Жълтеницата е защото в хематома има концентрация на билирубин който се освобождава постепенно и предизвиква по изразена жълтеница. Родих в събота и в четвъртък ни изписаха. Беше 4 дни на фототерапия, 3 х 3 часа на ден. А също беше на антибиотик.

Иначе хематомът може да порастне още, няколко дни след раждането, но доколкото ми казаха не ги боли и не е някакъв проблем. Но ако се притесняваш питай и настоявай да ти обяснят и да бъдат разбираеми и детайлни.
Прикачвам ви снимка на хематома.

Mosca.marina,благодаря за включването.Чак след 3 седмици ли спада?Cry Миличките.На мен за жълтеница нищо не са ми казали,ще попитам.По-дълго време ли стояхте в болницата?Някакви други проблеми имаше ли?
Извинявам се,че така питам,но съм притеснена.

А за другите страхове,да,явно от тук нататък това ни чака.

# 487
Мамчета, някое бебче като моето има ли? От вчера ми прави номера. На 20 дни сме, по принцип е много лаком, от вчера започна да се държи по различно докато го храня от шишето. Изпъва крачетата, извива се целия, главата постоянно си я мята наляво, надясно, хем иска да цока хем бута шишето все едно иска да го изкара от устата си и почва да реве, спирам да ги храня и той почва да лапа ръцете и лигавника, всичко което му се допре до устата. Колики имаме от преди това, но до сега не е бил такъв.

# 488
  • ...
Честито Лайла! Дано бързо всичко да отмине и да си се приберете вкъщи Simple Smile Не се притеснявай, когато знаеш, че това малко същество разчита на теб се мобилизираш и всичко ще си дойде на място с времето. Аз с първото дете бях като зашеметена първите няколко седмици, но с таткото се справихме. Бабите повече дразнеха отколкото да помагат Grinning

# 489
Dani, на мен ми се е случвало 2-3 пъти, когато е превъзбудена да го прави. Обаче аз я кърмя и го прави на гърда. В тези случаи ѝ давам АМ с шише и си го изпива. При теб не знам как да се процедира, като не иска шише и нямаш друга опция.

# 490
  • ...
Да не би да се ядосва на струята, която пуска биберона? Може друг биберон да помогне... Само предполагам 🙂

# 491
И моята бебка прави така. При нас е от коликите.
Мамчета, някое бебче като моето има ли? От вчера ми прави номера. На 20 дни сме, по принцип е много лаком, от вчера започна да се държи по различно докато го храня от шишето. Изпъва крачетата, извива се целия, главата постоянно си я мята наляво, надясно, хем иска да цока хем бута шишето все едно иска да го изкара от устата си и почва да реве, спирам да ги храня и той почва да лапа ръцете и лигавника, всичко което му се допре до устата. Колики имаме от преди това, но до сега не е бил такъв.

# 492
И моята бебка прави така. При нас е от коликите.
И на мен ми изглеждат като другия вид колики, не тези със свиване на крачета.

# 493
Привет, и при нас дойде щастието наречено колики, и то от вида опъване цялото тяло назад. Хем е гладен, хем цокне малко и спира и почва да се гъне и върти главата. Прави го и по време на ядене, както е захапал цица... не е от най-приятните неща.
Имате ли препоръка лактаза, симетикон, масла от копър/ анасон - кое е ефективно при този тип колики?

# 494
Мамчета, споделете някоя схема за колики, че от вчера е ужас. Гледах в една лекция на Елена Василева, препоръчва Био Гая, Био Амика на всяко хранене и Лефакс до 2-3 пъти на ден. Интересна ми е и схемата за хомеопатия.
Rachel_bean, би ли споделила веднъж на ден ли даваш гранулките, преди или след хранене и каква вода използваш?

И аз съм доволна от гащеризоните на Angel baby с цип. Видях, че подобни и HM имат, както и Next.

Общи условия

Активация на акаунт