Априлски мами 2021 - тема 4

• 51 418
  • 649
  •   1
Отговори
# 465
Нормално е неакането при бебета изцяло на кърма. Може и до няколко дни да стигне не се шашкайте. При нас кърменето върви добре, за два дена в къщи беше качил 260 грама. Започнаха и коликите още в болницата, но не подозираха, че имам козове в ръкава за тях и за ден се справихме със сериозните спазми, сега са търпими за всички ни Simple Smile . Пъпът падна на втория ден, но и това не беше драма. При мен драмата е с баткото, раздават се само целувки и само му се натиска, дори реши да спи при нас, ревнува от време на време, а аз говоря ли говоря, отделям му време, но той все още е превъзбуден. Дано отмине скоро

# 466
Благодаря ви момичета! Точно звънях на педиатъра и той веднага дуфалак. Някак не ми се иска да й давам. Не показва никакви признаци на неразположение, болки в коремчето и да се мъчи... Затова ще изчакам 🤗

# 467
  • ...
Честито, Joy! Ндявам се и при мен да мине леко и бързо, като при теб Simple Smile И аз знам, че при кърмени бебетра е нормално до 3 дни да няма наакан памперс, после могат да се ползват свещички.

# 468
Благодаря ви момичета.
За неакането съм чувала за подпомагане с връхчето на термометъра. Ако искаш може да пробваш и по този начин преди да минеш към лекарствата.

# 469
Rachel, споделяла ли си за коза си, че съм пропуснала, дай насам, ако не си Grinning

# 470
Не, не споделих, но не го пазя в тайна Simple Smile За момента, тъй като имам два вида спазми с прибрани крачета и другия вид с опънати гръб и крака ползвам chamomilla vulgaris 15 ch и Colocynthis 9ch. По 1 гранулка съм разтворила в малко вода и давам през деня. Всичко съм съгласувала с нашата хомеопатка, тоест не е нещо което съм си измислила сама Simple Smile Знам че много хора са скептични към хомеопатията, но за 7 години не съм давала още АБ, а сме минали през гнойни ангини, бронхити, бронхиолити и всякакви гадости.

# 471
  • ...
От къде се поръчват тези хомеопатични капки? Аз мислех този път да давам профилактично коликинд, но мога да се заредят и с тези капки.

# 472
Честито на всички родили мами! Да кажа и аз в края на март се роди и нашата дъщеричка. Не знам как намирате време за тук, но аз чак сега влизам Simple Smile Кърмя, но като че ли нямам много кърма, затова направих схема с изцеждане от едната гърда и сукане от другата, за да съм сигурна, че получава достатъчно мляко, а и бебка заспива на 10-та минута, когато е на гърда - дори и със сериозно пощипване от моя страна Simple Smile.  Пия лактогонен чай на Лактеса  -български е. Чувала съм, че браните билки от около 100 км радиус са по-силни. Коликите започнаха много рано и много се мъчим цялото семейство. Първоначално давах Лефакс, но се оказа, че симетиконът действа запичащо, а и нямаше никакъв ефект от тях. Смених ги с Био Амика. Бебче пие и Био Гая. Имаше запек за повече от 48 часа и това съчетано с колики беше доста мъчително за нея. Сложих й 1/2 миниклизма Мелилакс за деца и след 5 минути детето се облекчи и успокои значително. За следващото пазаруване на дрешки съм си обещала, че никога повече няма да купя бодита, които се обличат през главата и дрехи със сложна схема от копчета. Някой ако има доволен от гащеризони с цип, моля нека да сподели. Моля дайте мнение за качествени и удобни бебешки шезлонги Simple Smile

# 473
Аз съм за хомеопатията, имам си даже съседка хомеопат. Не се бях сещала да я питам нея. Мислех като е по-голям или по скоро като дойде зимния период да я търся, да каже нещо за подсилване. Но като почнем да излизаме, ако още го мъчат коликите ще отида при нея да ми забърка нещо. Благодаря! Blush

# 474
От къде се поръчват тези хомеопатични капки? Аз мислех този път да давам профилактично коликинд, но мога да се заредят и с тези капки.
Коликинд също е много добър вариант-ползвала съм ги и вършеха работа . Мисля че съдържа същите изброени от мен, разликата е че коликинд има алкохол, а аз моите гранулки си ги разтварям във вода и това е. Купуват се от аптеката Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 18:59 от Rachel Bean

# 475
Fia37, мога да ти препоръчам тези гащеризончета :
https://angel-baby.eu/64-gassherizoni
Много съм доволна. Имам и чувалче за спане, но нямам отзиви, защото баткото не искаше да спи в него.

# 476
Здравейте, да се запиша и аз. На 7 април със спешно секцио се появи Георги. Терминът ми беше за 1 май.

# 477
Да са живи и здрави всички новородени бебчета!
Много да радват мама и тати!

# 478
Момичета, кажете някоя марка пелени, от която сте доволни. Изключваме Памперс и Пуфис. От едните се подсече, а с другите ластиците му се впиват доста. Гледам тези Huggies, дали са хубави? Или лидълските чувам, че хвалят ..

# 479
+1 за Лидъл Lupilu

Момичета, кажете някоя марка пелени, от която сте доволни. Изключваме Памперс и Пуфис. От едните се подсече, а с другите ластиците му се впиват доста. Гледам тези Huggies, дали са хубави? Или лидълските чувам, че хвалят ..

Общи условия

Активация на акаунт