Априлски мами 2021 - тема 4

• 51 429
  • 649
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро момичета! Тези, които очакваха нормално раждане правихте ли 2 седмици преди термин лечение с Полижинакс (превантивно според него)? Доктора ми го изписа, но на опаковката пише, да не се прилага по време на бременност. Намерих стари теми и е обсъждано, че са го приемали, но това са теми от преди почти 10 години.
Как са бебчетата Simple Smile има ли справили се с коликите?

Да на мен ми го изписаха, за някаква Кандида крусей - май упорита била. Иначе нямах оплаквания, но ми го изписаха - 5 или 6 глобули бяха.

# 451
И аз да се похваля - Александра се роди вчера на 12. 04.  по обяд. С нормално раждане, без упойка. Малко зор имаше, че се роди 3.700 кг. и 54 см. Имах болезнени контракции от предния ден и за 15 часа само 5 см. разкритие. На 6 см ме приеха в болница и за 2 часа стигнах до 10 см. Тогава ми сложиха окситоцин, за да имам силни напъни и за 10 мин. стана работата. Неприятно беше със системата, напъните за толкова силни и неконтролируеми, но няма как, поне става за макс 10 мин. Имам няколко шева, ама пак добре за такова голямо бебе. Пръскам цикатридина спрей и свещички за обезболяване Профенид.

Colorful_life, честито бебче на теб! Да сте здрави и бързо възстановяване.

# 452
  • София
Мами, как почистихте бебешката количка и кошарка (моята не е дървена, а от плат). Чудя се дали да ги пера на ръка, в пералня или просто с препарат. Съвети моля! Simple Smile

# 453
И моята кошара е тип next to me. Изпрах всичко в пералнята. Макар, че бебка си спи само в гнездото и не се докосва до нея.

ПП. Похвалих се сутринта, че коликите не са много силни и цял ден я мъчат.. Свива се, плаче, само върху мен се успокоява.

# 454
Коликите засега с Абоколикен ги борим, мисля успешно. Пъне се и има моменти, когато му е трудно и плаче, но сравнително бързо минават. Вчера обаче беше кошмарен ден, сигурно през деня спа около 2 часа общо, много го болеше и пълнеше памперса през 1 час. Днес обаче е съкровище, явно някакъв пик е имало вчера. Така че Belle и при вас сигурно  утре няма да има помен от днешните болки. В резултат на честото акане мъничък се подсече и сега ще мажа с антибиотичен крем Fucidin. Досега мазах с на Мустела крема, последните два три дни със Судокрем, но не минава, а е чак като прежулено дупето му Cry
Миналата седмица и аз пробвах фотосесия да направя. Викнах фотографа вкъщи, за да ни е по-удобно и да не стресирам детенце. Обаче нащо реши, че не му е до снимки и 5,6 часа бяха големи мъки, едвам докарахме няколко кадъра, които изобщо нямат общо с това, което си представях.. Изнервихме се и аз и мъжа ми, съответно и малкия още повече, абе..решила съм следващата фотосесия на Коледа чак и то пак ще си помисля Joy
На количката свалящите части изпрах на ръка с бебешки прах, ама доста трудно изсъхнаха. Това ще им е прането и без това му постилам чисто чаршафче, той няма досег до други части на количката, освен до матрака.
Поздрави на новоизлюпените мами, железни нерви и канско търпение им желая, както естествено здрави отрочета да ги тестват Blush Blue Heart Heartpulse

# 455
FireWalkWithMe, дано си права за коликите. Много ми е жал да я гледам как се мъчи.

За фотосесията и аз бях притеснена как ще стане и ще успеем ли изобщо нещо да направим. Фотографката обаче успяваше да я успокои и да я кара да заспи. Първо я пови, пускаше ѝ бял шум, галеше я по лицето и даже биберон успя да я накара да смуче 😃. При всяка смяна на декора се будеше и всичко на ново се повтаряше. Определено си трябва подход. Иначе ни отне 2 часа. Уж отидохме с нагласата за пакет с 10 кадъра, накрая едвам ги сведохме до 22, понеже има снимки и с мен и ММ. Тепърва ще имаме поводи за фотосесии, така че не е голяма загуба.

# 456
Здравейте, дами! И при нас вече се появиха коликите. Предимно вечер са по-силни, присвива крачета и понякога чак пропищява от болка. Взех капки БиоАмика и си мисля, че има някакъв ефект, въпреки че от два дена ги давам. Иначе и като я взема с коремче към мен се поуспокоява. Тези дни мисля да отида на консултация по бебе носене и да избера слинг. Относно фотосесията, ние направихме като беше на 13 дена, кадрите са страхотни, чакам да ги обработят. Препоръчвам на всички, които се чудят дали да си направят, стават уникални снимки на мъничките човечета.

# 457
  • ...
Честито на Петя и Colorful_life! Имам чувството, че само аз останах 😁
FireWalkWithMe, имах подобно преживяване със сина ми на първата му Коледа извиках фотограф вкъщи. Голям провал. Сега съм решила сама да си снимам бебка, само да сме живи и здрави. Който се интересува и има желание може да изгледа едночасовото видео на Мария Дакова във ФБ. Там тя показва как да си направим снимки в домашни условия.

# 458
Благодаря ви, момичета!
Петя, честито - ние с теб по едно и също време се чудихме дошло ли е времето и накрая се е случило. Simple Smile)

Евангелия, чакай спокойно. Моята въпреки хубавата седмица се роди под 3кг и е като кукла.

Още сме в болница и чакаме да ни изпишат скоро.

Кърмим се успешно уж, болницата много настояват да кърмя по възможност без дохранване, което е много готино. Лекарят ми минава освен лекарите от визитация и ме преглежда всеки ден, чувствам се доста спокойно, въпреки болежките, които лека полека ще се разминават.

Само ще видим кърменето и болките в зърната как ще се съчетаят, уж се мажа с кремчето на Медела, ама нещо не ме успокоява достатъчно, при все че се храним на поискване от днес.

# 459
  • ...
Colorful_life, чакам си аз 🙂 днес бях до болницата за среща с анестезиолог и направо си оставих документите. Багажа е готов ... За зърната, да не би да засуква неправилно?

# 460
Това с документите е много хубаво. Аз не го направих и беше + поне половин час, а в това време човек е нервен, бърза, боли го обикновено.

За сукането не знам, болката не е, докато суче, а в момента на засукване и после като ме пусне. За това го определям по-скоро като чувствителни зърна, ще питам консултантката утре. Simple Smile

# 461
Не съм очаквала, че ще дойдат дни в които тотално телефона няма да знам къде ми се намира и няма да имам време за него Grinning
На 7.04 се роди моята малка Анабел. Бях в билницата под наблюдение и още в същата вечер към 3 и нещо ми изтекоха водите и всичко си започна. За 2 часа мина всичко и нямаше време за упойка дори, но за щастие се разминах само с един шеф. Определено интересно изживяване си е раждането, но вече съм готова за второ Heart Eyes
Надявам се всички сте добре, бебчетата ви също на тези които сте родили. На нас вчера ни падна пъпа и аз се паникьосах данеби да съм го откъснала аз при махането на памперса... май за много неща ще си имам лека паника Sweat

# 462
И аз съм паника за всичко...
Сега не сме акали от 24 ч. Само на кърма е и четох че уж е нормално. Иначе си пишка редовно и яде нормално. Има ли други мами с такъв проблем? На почти 3 седмици сме.

# 463
Честито, Joy! Здрава и послушна да е Анабел! 💗
Не се притеснявай за пъпа и при бебка падна при първата смяна на памперса вкъщи. След няколко дни беше леко прокървило даже, но го почиствах със спирт по няколко пъти на ден и си зарасна всичко.
При вече родилите как върви наддаването на бебетата? Ние вчера я теглихме, качила е 720гр. за 18 дена, откакто се прибрахме вкъщи.
За акането и аз знам, че е нормално и да не е всеки ден. При бебка е другата крайност всеки памперс е наакан. За всичките дни вкъщи съм сменила 1-2 памперса, които са били само напишкани.

# 464
И при мен е другата крайност, доста рядко виждам само напишкан памперс. Като вече и два три пъти ми се наака в ръцете ...
Днес бяхме на консултация 650 гр е качил от изписването. На 22 дни е. Казаха, че е нормално, на мен малко ми се вижда, ама гледам да не се вглъбявам. След 10 дни сме пак на консултация и ще видим и тогава какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт