Априлски мами 2021 - тема 4

• 51 471
  • 649
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, тези които родихте, какво е положението в болниците с внасяне на храна и багаж и евентуално почерпка за отделението?

# 436
Мъжът ми носи вода и айрян на третия ден, болничната храна при мен беше ок и друго не съм го карала да носи, пък и след операцията чак толкова не ми се ядеше. Иначе до вратата на отделението го пускаха, оставяше чантата на сестрите и те ми я носиха. Почерпка пак на него казах да вземе пакетирани разни хубави бонбони, сладки и безалкохолни две чанти за двете отделения (АГ и неонатология). Иначе на седящото АГ подарих рамка с две снимки, едната селфи с мен и екипа още докато съм на операционната Grinning и другата на бебето, с надпис "Докторе, благодаря!", както и едно дръвче от цветя.
Някоя знае ли, ако дохранвам на третата седмица вече 60 мл нормално количество ли е? Или ако може да ме насочите къде мога да проверя? Държа на гърда около 30 минути и вече си изсмуква 60 мл доволно, без да повръща и без да дава признаци, че е преял, а ме е страх да не му разширя стомаха. На консултация съм в четвъртък, ама дотогава да не звъня на педиатърката за нещо такова, ако някоя дохранва да ме ориентира горе долу тя какво количество дава?

# 437
Здравейте! Аз съм 39+3 и тази сутрин имам някакво зацапване, като начало на цикъл, но мисля че не е така нар. "тапа", защото доколкото чета е слузеста. Кротувам си още и не звъня на доктора. При някой от вас случвало ли се е?

# 438
Аз съм в 38+1 и в петък бях на преглед. АГ каза, че според нея няма да изчакам термина, тъй като се е скъсила шийката и главичката е доста ниско. Освен с ехограф ми направи и друг преглед, след който 24 часа получавах фалшиви контракции и мислех, че ще ме подбърза, но преминаха. Пия по 1 но спа и ми го намали на половин.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 13:31 от Pipi-

# 439
Привет PetyaDi,
При мен се случи в четвъртък - точно 38гс. Цял ден имах контракции безболезнени, но сравнително силни и вечерта получих подобно зацапване - розово и по-гъсто. Аз си представях по друг начин тапата и понеже вече съм имала кървене в тази бременност, се свързах с лекаря. Ами, не продължи това явно си е било тапа.
От тогава ми се промениха усещанията - почти нямам подготвителни контракции както имах доста преди, но сега при всяка такава ме боли кръста и яйчниците. Даже вчера се чувствах цял ден, като първи ден на цикъла, ужасно е.. :д
Утре съм на преглед така или иначе и ще видим как се развиват нещата. Според доктора може и да съм родила до тогава, а аз бях намислила да си говорим за обезболяване на раждането.. Simple Smile
Също след розовото зацапване доста ми се усили течението, чак се замислих дали не са види, хахах.
Бъди спокойна и ако нещо много те притеснява се свържи с лекаря си или направо отиди до дежурен АГ кабинет на болницата, в която си избрала да раждаш.

# 440
Colorful_life, и на мен ми се засили течението вчера, а снощи сънувах и много вода. И тази сутрин имахнменструални болки, направо съм забравила какво е това. 😁 И аз утре съм на преглед. За обезболяването докторът ме разубеди, защото можело да спре контракциите, да не разбера какво се случва, а и матката по-бавно се свивала после. Абе пак си мисля дали да не сложа, но нали трябвало да имаш разкритие от 3 до 5 см, та зависи с колко ще вляза в болницата. Успех! 😊

# 441
Colorful_life, и на мен ми се засили течението вчера, а снощи сънувах и много вода. И тази сутрин имахнменструални болки, направо съм забравила какво е това. 😁 И аз утре съм на преглед. За обезболяването докторът ме разубеди, защото можело да спре контракциите, да не разбера какво се случва, а и матката по-бавно се свивала после. Абе пак си мисля дали да не сложа, но нали трябвало да имаш разкритие от 3 до 5 см, та зависи с колко ще вляза в болницата. Успех! 😊
Явно е нормално да се изменят усещанията, аз не очаквах и никъде не намерих в интернет такива статии. Simple Smile Бях решила, че започва раждането..
Аз утре ще разпитвам в болницата при мен (Селена, Пловдив) кога слагат епидурална и има ли други опции освен нея, защото май навсякъде е различно. Аз също се надявах да мина без такива неща, супер положително съм настроена към раждането, не ме е страх (май) от самото случващо се, но както се чувствах вчера, бях много уморена и чувствителна физически, та ме притеснява дали ще се справя и какво ще остане от мен грубо казано до 2та фаза с напъните.. :д
Мечтата ми е да отида с търпими болки и да се окаже, че имам голямо разкритие, бързо да се случи всичко, но май това са три отделни сценария.. Simple Smile

# 442
То на всички май това ни е мечтата Grinning
И стискам палци при всички така да се получи!
И аз съм уж положително настроена,пък да видим.Съвсем наскоро моя позната роди така.Отива на тонове и се оказва с 5 см разкритие,след 2 часа ражда,без упойка и без адските болки.Някак ми се ще И за такива раждания да чувам,а не само за страшните.Grinning
Всичко е Божа работа,само да сме живи и здрави,другото е ясно,че ще изтърпим.Hug

# 443
По темата за термина. Още в началото ми обясняваха как няма да дочакам до термин, че съм с предна плацента. Да не съм правела секс изобщо, никакъв спорт, по-малко движение. Като изключим спорта нищо от другото не спазвам. Еми, терминът ми беше на 5 април. Бебето очевидно няма никакво намерение да излиза. Grinning нямам и не съм имала и 1 контракция или поне не съм усетила. Нямам търпение да се роди бебето вече. По цяла нощ не спя, ту заради киселините, ту заради сърбежа, който имам по цялото тяло.

# 444
Не е страшно раждането. Всичко е в главите ни. И мен ме беше мнооого страх. След първото раждане още същата вечер казах, че мога да отида пак да родя. Толкова добре се чувствах. Е., имах няколко шева, но не е някаква нетърпима болка. Сега след второто раждане съм готова отново да мина през всичко. Да, боли, но точно когато си мислите, че повече не можете и момента за среща с бебчо е дошъл. Първия път нямаше за кога да слагат упойка, втория път ми казаха, че по-добре е без, щом вече веднъж съм родила така и съм се справила и без упокойката. И двата пъти от предродилна до родила зала ставам и си отивам сама, леко подтичвайки, защото няма време 😁 И там с 2,3 напъна бебето излиза. Знам, че при всеки е различно, всеки има различен праг на болка, но не си представяте раждането като една безкрааайна болка. Не е така. Важно е да не изпадате в паника.
И да.. Бих родила отново! И бих се наслаждавала на всеки миг от бременността, а и от раждането. То е магия, най-хубавото нещо в живота ми!

# 445
Явно всеки има различен праг на болка. При мен пък бяха адски болки.

# 446
Леле пожелавам на всички ви леко раждане като на Слънцето Simple Smile май все по-рядко, поне аз, чувам за такива раждания, но никога не ме е било страх. Жалко че не ми се получи естественото, обаче знам че трето секцио не желая никога.

# 447
Привет,
Много вдъхновяващо ми действат разкази за леко раждане. При мен се оказа, че бебче е много, много ниско долу вече и ще ме приемат за наблюдение понеже има и съмнение за изтичане на води, пък кога ще се роди - Божа работа. Нямам още осезаеми контракции. Simple Smile Успех на всички очакващи скорошно раждане майки. Simple Smile

Един: имаме бебе овенче. Simple Smile 12/04/2020
Малко шев и кройка, епизиотомия. Прекрасен лекар и акушерки. В 7 ми пуснаха система окситоцин, в 9 без малко имахме вече плачещо бебче. Епидуралната беше най-чаканият момент, без нея не мисля, че щях да имам сили да напъвам когато трябва.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 07:44 от colorful_life

# 448
  • ...
Добро утро момичета! Тези, които очакваха нормално раждане правихте ли 2 седмици преди термин лечение с Полижинакс (превантивно според него)? Доктора ми го изписа, но на опаковката пише, да не се прилага по време на бременност. Намерих стари теми и е обсъждано, че са го приемали, но това са теми от преди почти 10 години.
Как са бебчетата Simple Smile има ли справили се с коликите?

# 449
colorful_life, честито бебе! ❤

При бебка коликите не са от най-страшните. Давам БиоАмика, това ни изписаха от болницата. След хранене се свива и става червена, но до рев не е стигала. Моля се да останат такива и да не става по-зле.
Останалите момичета с бебета, как върви при вас?
Ние вчера ходихме на фотосесия. Хванахме последния момент, че нали е най-добре да се направи до 2 седмици след раждането, пък тя е на почти 3. Снимките станаха много красиви, нямам търпение да ги обработят и да ги пратят, но ще е чак след месец.

Общи условия

Активация на акаунт