Пролет се задава, ДЕСЕТОКЛАСНИК на училище с приятели се надява

• 42 832
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Pisa, браво, пък ти се притесняваше. Ама то майка да си в днешно време.
Аз днес в тотален шок изпаднах с моя синковец. Праща ми някакъв линк. Отварям - Мидалидаре рок фест, 4 дни, някъде през юли. И ми пише - "искам да ходя на Sabaton, може и на другите, ама те са ми важните. Ще дойдеш ли с мен?" Аз, шах с пешката. Пиша колебливо - ъъъ, такова, на майка си пишеш. Той - да, де, знам. Аз искам с теб да ходя. Спазарил съм кемпера на едикойси (на моя брат), остава някой да го шофира до там. Кемпер-зоната е включена в цената на тридневния билет. Айде да ходим, моля, моля, моля! Аз чета пет-шестнайсет пъти и се опитвам да формулирам мисъл. Пиша - абе ти съученици, приятели, гаджета нямаш ли, бе, как с майка си! Имал, ама как да стигнели до там сами, далече било (Боже, аз на неговата възраст до Марс можех да стигна сама, той до Стара Загора не можел!) Пък и кво ми било на мен, ей сега съм щяла да сформирам "старите рокаджии" и да потегляме. Определено щяло да е по-весело, отколкото с мрънкащите френдове.
Обаче, аз съм в шок. Хич не ми се струва здравословно такова отношение към родителското тяло. Може да сформирам "старите рокаджии", ама то това си е нещо наше. Той трябва да си има свой живот. Притесних се Sad И съм сериозна...

# 151
  • София
Браво ! Успех и на втората част!

# 152
  • София
Мандаринка, прав е младежът. Все още не са дорасли за самостоятелна организация на такива изяви. Освен това не допускат без придружител лица под 18 г. Ти му организирай 2-3 феста, изчакай да навърши 18, пък чакай да те покани. Joy
Моят син също предпочита някои събития да са в компанията на стари кучета ( аз и приятели ).

Pisa, браво на момчето! Напразни ти бяха притесненията!

Завиждам на всички с картотекирани състезатели. 😫 У нас от снощи е тежко пъшкане и охкане. Проверява прогнозата за времето, за следващите 10 дни, ще позволява ли използването на откритите спортни площадки. Установи, че март е януари.

# 153
  • София
Мандаринке, няма място за притеснения. Просто порастват и вече не сме им толкова безобразно скучни. Още малко и дори ще им станем интересни. Joy Този филм съм го играла вече веднъж, сега го играя втори път, та знам. Последните две-три години наборката не искаше да ходи никъде с нас. Едвам я замъквахме до Гърция и то с приятелка. Миналата година за първа година, откакто е проходила, не кара ски, защото не й се идваше с нас. Тази година дойде и то независимо, че ходихме по време на присъствената седмица. Колебаеше се, защото знаеше, че изпускането на купищата планирани тестове после ще й излезе през носа, но все пак дойде. И дори не съжаляваше. Joy
Сега ме е подхванала да планираме лятото /аз пролетната ваканция още не мога да планирам, тя - лятото Rolling Eyes /. Ще дойде с нас в Гърция и на екзотична дестинация, ако има такава, но ако може да не го планираме между 13.07. - 26.07., защото гаджето имало РД и още някаква причина, която забравих. В началото на август иска да ходи на море с гаджето и приятели в Созопол - съгласих се /нали ще е почти на 18 Laughing. / Трябвало обаче и да й дам декларация, че съм съгласна да е в заведение след 22 часа, придружена от пълнолетното си гадже. Ще дам, няма да ми е за първи път. Някъде в цялата работа трябвало да вмести и ходене до Лемнос при приятелите с къщи там, защото миналата година много й хареса и иска пак. Бе, не й е лесно. Joy

# 154
  • В светлината на слънцето
Да, картотекираните състезатели заповедта не ги лови. Брат й даже е на състезание в неделя, без публика.
Наборката във вторник чукна 17 г. Нямаше празненство, само поздравления цял ден получаваше.
Пак е на кантар за избора на профил. И тя не знае какво иска. Оставила съм я да си решава сама.

# 155
  • Варна
Здравейте!
Браво на момчето на Pisa за изпита!
mandarinka, чудесни взаимоотношения, не е само заради превоза.
Можете ли да ми препоръчате учител по рисуване, за един-два урока, online също става.
Бъдете здрави!

# 156
  • София
Лулу, да ти е живо и здраво порасналото момиче! Flowers Hibiscus
Между какви профили се колебае?

# 157
Лулу,жива и здрава да е девойката!Да си върви по нейния път и това да й носи радост и удовлетворение!
    Ееее,Писа, браво на детето! Аа още колко бели коси ще имаме от тревоги и притеснения!Нищо де,да са за хубаво!
    Мандаринке, кажи си честно ,че ти станА готино! Много мило от страна на синът ти,!Може пък неговите френдове да не са на тази вълна , що да ходи с тях?! Моят не иска никъде с мен.
   Подозирам,че тази година ще трябва  и ние да се позамислим за пускане с компания на море.Ще е на 17 нашичкият.Миналата не го пуснахме.
    Вчера трима клиенти ми го похвалиха,ама така ми стана готино.Двама от тях даже ми благодариха за доброто и възпитано дете,което сме отгледали и как от малък работи, и колко знае, и как съветва,и така нататък.Казах на баща му, на него още не.АМа днес като дава заплати ,ще му даде 10 лв бонус и ще каже защо, за да знае и да има стимул. Днес сутринта отиде на Берковица с ММ,имат да свалят стока и да работи с баща си днес там,цял ден.Нали е за пари,изобщо не мрънка.Ако го накарам нещо друго да свърши,ще има да спи до обяд,да се офлянква,да се помотва.
   Имаме съобщение в школо,че часовете ще са по 30 мин .Защо,не разбирам.И досега си бяха онлайн,по 40 минути.Защо сега ги намаляват,и како ще научат за 30 минути час?

# 158
  • София
Лулу, да ти е честита рожденичката.
Да е здрава, усмихната, щастлива.
Нека има светло бъдеще с изборът, който направи.

Браво, Пиза,  на младежът. Пък ние майките сме за това - да се притесняваме.

Мандарина, голяма четка Wink

Марулета, ще има бонус, казваш Simple Smile
Разказах им случката с Географията, малката видна географка много се хили.

На младежът му е много сложно и трудно тия дни - днес има урок по АЕ до обяд, после утре по същото време Mock Exam някакъв + "голям" проект по история, а лошата му майка отказа да го освободи днес от урока (за щастие пита Simple Smile ) ... че и му каза да си намали времето за игри и ще му стигне за учене Joy ... " Ще наваксаш после с игрите", но получих: "Не мога да наваксам с игрите" (голямо намръщено човече) т.е. не може заради лимита Joy

# 159
  • София
Десем, изпитът е 4 ч. Имай го предвид.

# 160
  • София
Pisa, браво на детето! Само така и в бъдеще.
Лулу, жива, здрава и успешна, да е дъщеря ти! Весел празник !🎂🍾🥂

# 161
Тааакаааааа,днес имам повече време,че съм на работа и да си изложа проблема.Знам, че няма как да ми съдействате,освен със съчувствие, освен СВЕТЛА!!!!
   Светлеееее,първо, от две любими мои и "твои" деца разбирам,че вече си ги информирала,че НВО не е задължително и ти не би пратила твоето дете.За което май ти благодаря!Щото чааак толкоз печена  да съм, и да му кажа,"абе зарежи това НВО" , май не исках да бъда.Но човекът сега е информиран и може да направи избор.
    Та на проблема - наборът се е сетил да учи АЕ, че и матура да държи.Нали му е профил,но далеч не е готов за матура.В града имаме две школи Европа и Александър и ако държи изпит за ниво ще е с по-малки от него.И не съм убедена,че ще навакса нещата за матурата.Ако ходи индивидуално,много ще ми е нанагорно с финансите.Обмислям вариант да търся частен учител,с ясното съзнание,че няма да е по-ефтино.Но ще е сам и най-вероятно специално за него ще е по-ефективно така.Това е едно от нещата,за които съм перманентно обвинявана ,че мрънкам,а ето,че се оказвам много права / че АЕ вече не е никакво предимство и се предполага,че всеки млад човек го владее на някакво ниво/ .   
      Та - сега май ще трябва да издирвам учител по АЕ,който да има желание да се захване с моя калпазанин.Хубавото, че когато иска,може да помага много усилия и старание,а той иска.
      СВЕТЛЕ, помагай с учител,сигурно имаш идея?!
Благодаря ви,че ме изслушахте,приемам всякакви съвети.И завиждам,че в София-та има избор на школи и учители.

# 162
  • София
И аз съм решила следващата учебна година да го изпратя на АЕ. В училище се справя отлично, но ми се иска малко да се потруди допълнително. И на него му е втори профилиращ. Без АЕ не става. Като нямам за цел сертификат. Сертификат ще гони на френски.

# 163
  • София
А, Слънце, той е гърмян заек (има 5-6 подобни изпита, някои ходят с кеф на мат. състезания, той на такива по АЕ, но пък на Оли АЕ, няма желание). Не го притеснява изпита (и аз не се притеснявам за него или за урока) ... иска да скатае, да се излежава днес ...  понеже му е напрегнато, снощи игра до 12:30+

За съжаление в черната статистика влезе и негов бивш учител:
Скрит текст:
- преподавател от БФ на СУ Sad, снощи класната им писала, и нац.кръг на олимпиадата по Биология се онемяла. В 8 клас им водеше ФУЧа в БФ на СУ. Имам различни спомени (разкази от него) от тези часове - беше снабдила със свински сърца да ги режат, снимки на шийни прешлени ми е пращал от часовете

редактирах малко

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 15:00 от Desem

# 164
Моят син , дето не играеше на никакви игри, все повече взе да се заиграва на компа.Всяка вечер с племенника играят на нещо до посред нощите.Зетя и той се заиграва с тях.

Общи условия

Активация на акаунт